Kaan yandı kızlar:(((

geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlarım. iyiki varsınız. bugün allah kabul ederse mevlüt okutturdum kaan için. kalabalıktı ve iyi geçti.kaan biraz kalabalıktan korktu :)) allahım kimseye yaşatmasın böle bir acı. evlat olunca mı böyle yoksa o minicik can taşıyan şey benim bakımıma muhtaç o yüzden mi böyle acı hissediyorum içimde resmen allah kimseyi evladı ile sınamasın yarabbiiiim. yemin ederim kalbim acıdı ben 33 yaşındayım hiç böle bi acı hissetmedim allah yaşatmasın cümlemize.

Canım doktorunuza contratubex jeli sor istersen. Ameliyat ve yanık izleri için kullanılıyor diye biliyorum ben. Anneme de sordum şimdi 2.derece yanık iz bırakmaz diyor. Öpüyoruz miniği :)

canım iyi geceler. bugün o jeli araştırdım ben. pazartesi günü getirecek eczane. alacağım sadece yanık değil tüm yara izleri için kullanılyomuş. kullanan arkadaşlar var memnunlar. allahım inşallah kaan da da iz kalmaz dilerim. kabuk kalmadı yüzünde ama kızarık kızarık iz var şu an. bir haftadır dışarı çıkmıyoruz ki güneş yakıp izkalmasın die. pazartesi de o jeli alırsak rahatlayacağım. biz de sizi öpüyoruz kocaman kocaman . iyi geceler arkadaşım a.s.

ılknur yeni okudum büyük geçmiş olsun. Arkadaşlar söylemişler evet görünmez kaza. Allahım beterinden korusun.
Ali Tuna da geçen düştü tam alnın ortası şişti morardı, bir önceki gün parmaklarını pencereye kıstırdı dışarıda metroda.
Yani bende bazen off diyorum bakamıyoruz çocuğa. ınsanın içi çok acıyor. mümkün olduğu kadar önlem alıyoruz ama olacaksa yinede oluyor.

Tekrar geçmiş olsun

İlknurcum çok geçmiş olsun 1 haftadır yoktum yeni okudum... BUğrahanında parmakları yandı geçen gün çok zor oluyomafoldumben Allah şifa versin....

çok geçmiş olsun okurken uzuldum ben de gercekten bereket herhangi bir iz kalmıycakmıs bunada sukur

canımmm çok geçmiş olsun bundan 15gün öncede çaydan ecrin yandı misafir vardı çay içilirken kızımı masasına oturttum elinede hamur verdim ki oyalansın diye çaylar bitti bi babamız içiyodu kızımı indirdim eşimide tembihledim dikkat et diye ben mutfağa geçtim misafirler kalkalım artık dediler eşim bardağı sehpanın üstüne koymuş kızımda sehpanın üstüne çıkmış içmek için eline almış karnına döküldü allahım o ne geceydi yaaa mahvoldum 4 5 gün pansumana gittik sonra kendimiz merhem sürdük kabuk attı şimdi hafif bi iz var doktor geçer iz kalmaz dedi allahım inşallah görüp görecekleri bu olur allah onların acılarını yaşatmasın bizlere çok acı bişey

ah canım ya sizede geçmiş olsun nasıl şimdi ecrin. iz filan kaldı mı. biz misafir filan gelse bile sehpa kullanmıyoruz herkes elinde tutuyo bitince masaya koyuyo tembihiyoruz her geleni. ama olacağın önüne geçilmiyo işte. kaanın yüzünde yara kalmadı sadece kızarıklık var yanaklarında inşalllaaah onlarda silinir. baktıkça üzülüyorum çünkü. bizede iz kalmaz dedi doktor. contratubex verdi iz kalmaması için bide güneşe çıkartma dedi. çıkmıyoruz. akşam altıdan sonra çıkıyoruz. acayip hırçınlaştı. evin tam önünde park var. gündüzleri çockları orada gördükçe atıyo kendini yerlere bizde çıkalım diye zavallım ama biraz daha çıkartmayacam sıkılsada. en büyük kazamız bu olsun diyelim bacım allah esirgesin cümlemizin bebeğini

Seni tanimiyorum yazini simdi tesadüfen okudum, bir okadar hissettim Okurken gözlerimden yas geldi agladim.. bende bir anneyim seni o kadar iyi anliyabiliyorumki minik kaan´a cook gecmis olsun yavrum yaa ... biz ne kadar dikkat etsekte her an baslarina bisey geliyor ama allah koruyor onlari ve onlarin yaralari bizden coook cok cabuk iyilesiyor .. bu en kötü kazasi olsun insallah basina birdaha böyle birsey gelmez. Sende kendini suclama sen zaten istermiydin hic o senin canin kanin.. cok gecmis olsun canim..

çok teşekkür ederim. gerçekten hala içim acıyo izlere bile baktıkça. ve gözümden o ızgara telinin düşme sahhnesi hiç gitmiyo. Allah cümlemizin çocuğunu esirgesin korusun acılarını göstermesin. olacağın önüne de geilmiyo işte. gözümü saniye ayırmam normalde ama işte sakınan göze çöp battı çok şükür allaha çok hızlı iyileşti. dilerim en büyük kazamız bu olsun.

çok teşekkür ederiz teyzesi inşallah bununla kalırız bundan sonra daha dikkatli oluruz kesin kaanıda öpüyorum

ay canım çok ama çok geçmiş olsun, yeni girebildim siteye, inan okuyunca tüylerim diken diken oldu, kuzum benim, Allah size bağışlamış annesi, daha kötü şeylşer de olabilirdi, Allah sana sabır onada şifalar versin, sen hiç kendini suçlama hayatım olacağı varsa inan önünde barikat kursan, gövdeni siper etsen yine oluyor, Allah çocuklarımızı kazalardan nazarlardan korusun esirgesin inşallah... kaanımızında ilk ve son kazası bu olur inşallah, inan çok üzüldüm. çok geçmiş olsun tekrar.

bir tanıdığıma Kimya Prof. bir arkadaşı göndermiş bu maili... paylaşmak istedim. zira yanık önemli bir konu, gerekli olursa (ki olmasın temennim)denemeye değer...

YUMURTA AKI....

Hiçbir zaman bunu kullanmak gerekmeyeceği düşünülür, ama gerektiğinde...
Yumurta akı kullanılarak yanıklar basit ve etkin biçimde tedavi edilebilir.

Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiştir

Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk
yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını
yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu
bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.

Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu
büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve
sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini
içine daldırmıştır.

Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz
derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.

Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür
albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka
üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra
hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse
belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci
görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride
hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden
kavuşmuştur!

Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta
(etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.

Bu ileti herkes için yararlı olabilir, başkalarına da gönderiniz.

teşekkürler bilgi için ama kaanın her iki yanağı ve dili yanmıştı. ve dili yandığı için ve ayrıca diş çıkarttığı için ağzı sürekli akıyordu kurumuyodu suratı. kremleri bile dakikada bir sürerek tedavi etmeye çalıştık. dediği gibi elde kolda olsa yanık denenebilir. bende yumurtanın sarısını duydum her gören kişi yumurta sarısını iyice yak çıkan yağı sür iz miz kalmaz dedi ama tabi ben riske atamazdım bide ters etki filan eeder allah esirgesin. sadece doktorun verdiği kremlerle idare ettik. kimisi de elma suyu iyi gelir dedi zaten kaan günde bir elmayı kemire kemire yer. şu an yanaklarında yara kalmadı sadece kızarıklık var bariz görünür bir şekilde. dr öyle iki günde hiç kalmasın die bekleme dedi. bir kaç ay sürecek bu iz sadece güneşe çıkartma ki leke kalmasın dedi. çok şükür allaha iltihap filan kaptırmadan iyileşti. çünkü ne bulsa ağzına atıyo hala ya ne zaman bitecek bu ağız ile kontrol etme işi.

okurken bile kötü oldum..Allah daha beter acı vermesin canım benim..benim bile gözlerim doldu okurken ((anneliğin en berbat tarafı çok duygusallık ve hemen sulu gözler olsa gerek..bu huuymu sevmiyorum ama herşe yavrularımız için...çokg eçmiş olsun..çok dikkat etmke gerekiyor..özellikle yanık kesik yaralanma en çok onlara zarar veriyor ama biz unutamıyoruz o başka (((

Çok geçmiş olsun,benim bile okurken içim cız etti,şu anda durum nedir acaba?ınşallah iz hızla kaybolmuştur?

Çok geçmiş olsun çok üzücü dilerim allah bidaha yaşatmasın.

çok geçmiş olsun canm
benimde bildiğim ve bire bir canlı şahit olduğum olayı anlatayım size.benim babam aşçı lokantada çalışıyor kolune ve göğsüne fırından çıkarmaya çalıştığı kaynak sütlüaş döküldü ve çok kötü yandı. yanığın oluştuğu ilk andan itibaren tamamen iyileşinceye kadar sadece domuz yağı sürdük hiç bir leke iz vs kalması ve çok kısa sürede iyileşti yanık.
bu yağın öyle bir özelliği varmış özellikle yanık yaralarını iyileştirme ve ölen derinin hücrelerin kendisini yenilemesine beslenmesine yardımcı oluyormuş.
yanığın oluştuğu ilk günde hemen kullandık şuanda hiç bir iz leke kalmadı. sizde internetten araştırın bakın yanık tedavisinde ne kadar etkili olduğunu görüceksiniz.
benim aklıma gelen tavsiye edebileceğim bildiğim en canlı örnek bu ve şu anda babamın iki kolunuda karşılaştırın yanan ile yanmayan kolu arasında tek bir nokta fark bulamazsınız çok şükür hiç bir iz kalmadı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…