Kaba insanlar

abiyekuzu26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
1.160
1.266
53
B..tan bir konuyla merhaba.
Bugün bankamatikte para çekerken iki defa çekmek zorunda kaldım ilkinde tutarı vermedi tutarı düşürüp çektiğim de verdi. Fatura yatırmadım ödeme yapmadım sadece iki kez para çektim hani çok çok uzun süre harcamadım.
Parayı çekip dönüp giderken sıradaki beyefendi Kartını takarken yüksek sesle söylenmeye başladı.

Dönüp bir sorun mu var dediğimde yok devam et diyerek elini kaldırdı.
Yanımda annem vardı. İki saniye durup cevap verip vermemek arasında kaldım annem var üzülür diye sustum ama nasıl içimde kaldı.
Keşke diyorum devam etmiyorum deseydim. Annem olmasaydı " etmiyorum lan hadi bakalım" derdim kesin.

Siz böyle saygısızlaşan insanlara karşı nasıl davranıyorsunuz

Son düzenleme:
Bankamatikte işi uzatanlara ben de söyleniyorum çoğu zaman. Anlattığınıza göre uzatmamışsınız ama bir de adamdan dinlemek lazım.

Kaba insanlar hayatın her alanında karşımıza çıkabilir. Yine hayatın her alanında anlaşmazlık olabilir. Para çekerken, sıra beklerken, hastanede, postanede... Bu durumda haklıysanız tepkinizi verirsiniz haksızsanız özür dilersiniz. Ama unutur geçersiniz beş dakika sonra. Buraya konu açacak, saatlerce düşünmenize sebep olacak şekilde etkiliyorsa sizi bu basit konular orada bir sorun var demektir.

Benimde başıma geldi.
'Bekleyeceksiniz. Biz bekliyoruz sizde bekleyeceksiniz' dedim. Hiç birşey diyemedi

Terbiyesizlik etmiş isterseniz 5-10 dk zaman geçirirsiniz sıranızı beklediyseniz kime ne? Bir de herkesin işlemi aynı hızda sürecek diye birşey yok bir ton işlem yapılabiliyor bankamatikte.

Ben sadece sıra beklerken kartı, parayı filan hazır etmenin sıra sana geldiğinde makine önünde çanta karıştırmamanın bir görgü kuralı olduğunu düşünüyorum. Yoksa bankamatikte ne kadar işiniz varsa o kadar zaman harcarsınız atari değil bu kimse ekstradan keyfi dikilmiyor önünde.

Kaba insanlara kaba olurumda
Sıra beklemek şu sıra benimde hiç işime gelmmez
Heralde söylenen adam olabilirim :KK70:

Bankamatikte 20 dakika beklediğim oldu sadece bir kişiyi. Ben arkamda birileri beklerken o kadar işlem yapamam rahatsız olurum ama bazı insanların empati yapamadığını düşünüyorum. Asıl kabalık bu bence. (sizin yazdığınızdan bağımsız, çok sürmediğini söylemişsiniz)

Sorun var dese ne yapacaktiniz? Yerinizde olsam hiç muhattap olmazdim işimi gorduysem. 🙄
Hak benimse ok savunurum ama durduk yere havaya sallayan insanla da uğrasmazdim yapacak birşey yok.

Ne yapacagini bilmeyip her menuyu gezen her seferinde kart iade tusuna basip yeniden karti takip cihazin algilamasini, pin kabulunu tekrar tekrar bekleyen, en basit islem için en alakasiz menuleri bile acanlara ben de sinir oluyorum.
Cogunlukla hic bir islem de yapamayip gidiyorlar.

Teknoloji guzel sey ama bilmiyorsan olayi faruk eczanesine dönüşturmeye gerek yok.

(Ki su zamanda bunu da normal karsiliyorum subelere gitmek akil isi degil)

Sizin yaptiginizda hic bir sey yok ki. Birakin soylenen soylensiz. O terbiyesiz veya saygisizsa napalim? Cocukluguna inip aile terbiyesini bastan veremeyiz malesef. Kendinizden eminseniz duymayin bile gecin gidin bu durumlarda.

Ben gecen bir kismi 20lik olan sekilde atmye 18 bin yatirdim. Tabi ki parayi defalarca böldüm kabul etmesi icin. Banka subem kapali. Haber vermeden ilk kapanan sube oldu. Baska sube islem bedeli kesiyor. Adam soylendi ama duymadim bile. Banane yani corona varken sube mi actirayim zorla?

Sorun var dese ne yapacaktiniz? Yerinizde olsam hiç muhattap olmazdim işimi gorduysem. 🙄
Hak benimse ok savunurum ama durduk yere havaya sallayan insanla da uğrasmazdim yapacak birşey yok.

Polis çağırırdım çünkü durduk yere gerginlik çıkarmaya çağıran o

Ne yapacagini bilmeyip her menuyu gezen her seferinde kart iade tusuna basip yeniden karti takip cihazin algilamasini, pin kabulunu tekrar tekrar bekleyen, en basit islem için en alakasiz menuleri bile acanlara ben de sinir oluyorum.
Cogunlukla hic bir islem de yapamayip gidiyorlar.

Teknoloji guzel sey ama bilmiyorsan olayi faruk eczanesine dönüşturmeye gerek yok.

(Ki su zamanda bunu da normal karsiliyorum subelere gitmek akil isi degil)

Sizin yaptiginizda hic bir sey yok ki. Birakin soylenen soylensiz. O terbiyesiz veya saygisizsa napalim? Cocukluguna inip aile terbiyesini bastan veremeyiz malesef. Kendinizden eminseniz duymayin bile gecin gidin bu durumlarda.

Ben gecen bir kismi 20lik olan sekilde atmye 18 bin yatirdim. Tabi ki parayi defalarca böldüm kabul etmesi icin. Banka subem kapali. Haber vermeden ilk kapanan sube oldu. Baska sube islem bedeli kesiyor. Adam soylendi ama duymadim bile. Banane yani corona varken sube mi actirayim zorla?

Haklısınız da ne bilim o an karşılık verdi hala cevap verince sustuğuna pişman oldum.

Aninda tepki vermek guzel
Ama sonrasinda dusunup tasinip buraya konu acacak duruma gelmek de,ne bileyim. Fazla mi hassassiniz acaba? Bosverin,toplumun neredeyse tamami boylelerinden olusuyor.

Yoo hassas değilim. Sadece fikir almak istedim. Bundan sonra buraya konu açmadan size sorarım

Bankamatikte işi uzatanlara ben de söyleniyorum çoğu zaman. Anlattığınıza göre uzatmamışsınız ama bir de adamdan dinlemek lazım.

Kaba insanlar hayatın her alanında karşımıza çıkabilir. Yine hayatın her alanında anlaşmazlık olabilir. Para çekerken, sıra beklerken, hastanede, postanede... Bu durumda haklıysanız tepkinizi verirsiniz haksızsanız özür dilersiniz. Ama unutur geçersiniz beş dakika sonra. Buraya konu açacak, saatlerce düşünmenize sebep olacak şekilde etkiliyorsa sizi bu basit konular orada bir sorun var demektir.

Saatlerce düşünmedim ya fikir alıp alıp konuşmak istedim illa kaynana konusumu açalım

Back
X