Dolmalar Sarmalar Kabak Çiçeği Dolması (Resimli)

ellerine sağlık...ama akabak çiçeği dolması bulgurla yapılmaz kiii.....
biz giritliyiz ve ilk kez bulgurlusunu gördüm ..tadı nasıl kii???

evet canim genelde pirincle yapili ,biz her ikisinde yapariz ama brn bulgurlusunu daha fazla seviyorom ,sanki o daha lezzetli geliyo bana

ayyy çok severim ben bunu cnm istedi vallahi evt içi braz daha az olsa iyi olurmuş tüyü falan hiç batmyr süper bi tadı var annem çok gzl yapardı.eline saglık

Annemler de Giritli bu dolmayı yaparlar ama biz de pirinçle yaparız nefis olurcokacimcoook

Ben ilk defa Kayseride yemiştim. Hayatımda tattığım en güzeller lezzetlerin başında gelir. Çiçekleri bulabilsem yaparız ama nasıl temin etcez bilmiyorum ..

Bizim köyde bunu sürekli yaparlar. Hatta Kabak cicegini kurutup cacik-yemegi yaparlar. Cok severim ama maalesef yurtdisinda yasadigimdan burda bulunmuyor. ellerine saglik arkadasim. Cok güzel görünüyorlar..

bayılırım bayılırım .....ama çoook uzun zamandır yemek kısmet olmadı...5-6 yıl olmuştur...bodruma gittiğimizde çok yerdik köylü teyzeler sağolsun...canım çekti yaa cokacimcoook

Bu dolmanın çok lezzetli olduğunu duydum.
Fakat tatmak kısmet olmadı.
Malum kabak çiçeğini bulmak kolay değil.
Elinize sağlık..

Eline sağlık.Eşimin ailesinin en meşhur yemeklerinden biri bu kabak çiçeği dolması. 10 yıldır da bende yapıyorum.

ellerine saglik cok güzel görünüyor ben bikere denedim hic olmadi pirinci pisirmeden yaptim icin iyice dagildi pilav haline geldi :))))

bende çok severim köye gittiğimde yemiştim.istanbul da bulamazmıyız?ayrıca bulgurlusu çok güzel oluyor olsada yesekcokacimcoook

ilk defa geçen hafta yedim bu dolmayı.

süper birşey cidden. Diğer dolmalar gibi değil, tüm tüm atın ağzınıza offff nasıl canım çekti. kabak çiçeği bulabilsem hemen yapcağım cokacimcoook

eline sağlık canım..nefis görünüyorlar cokacimcoook
bizim buraların en meşhur mezesidir..bulgurlusunu yememiştim ama..
hatta burda kızartmasını da yapıyorlar,bir kere k.validem de denedi
değişik olmuştu,kimileri midye tavaya benzetiyor,ama ben benzetemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…