bence siz bu durumun üstesinden gelebilirsiniz...
taviz vermeyin yeter...
ama şu var annesi ne derse desin siz eşinize annesi ile ilgili tek kelime etmeyin...
annesi cahillik etse bile siz idare edin onu...
ben bu tarz problemler yaşamadım hiç ama geçenlerde yakın bir erkek arkadaşımla sohbet ediyorduk...
dedi ki "...eşimin anneme olan tavrından rahatsız oluyorum, bunun için bana surat asması beni ondan soğutuyor, annemi biliyordu, aileyi biliyordu, yıllardır içimizdeydi, yanyanaydık, idare etse daha çok saygı duyacağım ona ama sanki bana inat ediyor ve ben gün gün uzaklaşıyorum ondan..."
ben böyle bir durumla karşılaşsam "anne evliliğimiz çok yeni, yepyeni bir düzenimiz var, hem bu düzene hem birbirimize alışmaya çalışıyoruz, bize biraz izin ver, konu komşuyu da boşver, ben sana her gün gelsem bu sefer de her gün geliyorum diye laf ederler, etrafı memnun etmek mümkün değil, hem böyle işi gücü yokmuş gibi evinizi dikizleyen insanlarla da arkadaşlık etmeyin, bir sıkıntımız yok boşu boşuna ağzımızın tadını bozmayalım" derdim...
ve gülmezdim...
elbette öyle bir şey yok ama siz ondan daha akıllı davranırsanız ve başka seviyeden cevap verirseniz sizinle ona göre konuşmaya başlar diye düşünüyorum...
umuyorum yani...