kabile halinde yaşayan gelin

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kızlar derdim değil ama sinir olduğum bir durum var.o da abimin karısının huyları.ya bunlar resmen kabile halinde yaşıyorlar.kadın evinde bir an olsun yalnız kalmıyor ya bir kuzeni ya kardeşi illa olacak.kardeşi gelir 10 gün kalır,kuzeni gelir 3 ay kalır.anneannesinin annesi bile geldi kaldı abimlerde 1 ay.şimdi de tatile çıkıyorlarlar yanlarında gelinin kızkardeşi de var.

ya ben evlerinde 1 gün kaldım çekine çekine abimin evinde onlar gençkız eniştelerinin evinde rahat rahat kalıyorlar.annem gidiyor evde bir köşede çekinerek oturuyor.abim de onları beslemekten çok memnun.saftır kendisi biraz.

beni bir yere bırakacaklardı oğluma dondurma alayım dedim."yok olmaz arabaya damlar"diyor gelin hanım.onun kardeşiyle yaşıt yeğenimiz var abimle yediği içtiği ayrı gitmezdi bekarken onu götürsünler tatile hayıır,ne tek giderler ne bizim taraftan biriyle illa bir baldız olacak yanlarında.

abimin öyle aman aman bir geliri yok.kendilerini zor geçindiriyorlar anca.resmen kullanıyorlar abimi ya.

Abiniz durumdan memnunsa siz neden rahatsız oldunuz ki?Sonuçta onların hayatı,abinizin kazandığı para.Siz uyarmaya kalksanız sizi yanlış anlayabilir.

Var böyle tipler.. .koyun gibi sürü halinde gezmeye alışık

Yalnız anneannesinin annesi yaşıyor mu hala o bile abinlerde kalıyormuş

Ne bileyim ben tek abine üzüldüm.. Ses çıkarmamış diye sülalece tepesine binmiş sömürüyorlar , adam evinde şort giyip uzanarak tv bile izleymez olmuştur evinde Azıcık eşini de mi düşünmez ki bu kadın, hayret birşey..

Sene de bir tatil hakkı var onu bile başbaşa geçirememek çok kötü... abinizde peygamber sabrı , yengenizde de bi içi geçmişlik var ( 40 yıllık evli sanki.. İnsan kocasıyla başbaşa kalmak ister )

Senı kıskanc görümce seni

lafım sakadır yanlıs anlama ne olurr
abın sıkayetcı degıl demek kı canım yaa
sevıyordur belkı onları bu yonden dusun bırde
sız belkı rahatsızık vermemek ıcın uzak durmayı dusunuyor olabılırsınız
ama bellıkı abın boyle durumlardan rahatsız olmuyor

ooo uyarmaya kalksam var ya benden kötüsü olmaz.
onların pişkinliğine arsızlığına hayret ediyorum sadece.götürdüğü kızkardeş de üvey, babaları ayrı,babası namustan dem vuran biri habire,ama18lik kızını enişteyle tatile yolluyor çok garip.

bunlar misafirliğe geliyorlar ya bana.gelinin annesi,kardeşleri,teyzesi,kuzenleri.ben abim ve eşini davet ediyorum,kapıyı bir açıyorum 6-7 kişi.artık abime dedim "abi ben sizi davet ediyorum diğerlerini tanımıyorum"dedim ,bana ısrar ediyor kaynanam da gelsin diye.artık tek kuzene düşürdüler sağolsunlar.bir kuzen alıp geliyorlar onu öpüp başıma koyuyorum.

yaşıyor 90 küsür yaşında benden sağlam.ya abim garibim yuvam da huzursuzluk olmasın diye ses çıkartmıyor.kim ister öyle hayatı.bize de bir şey diyemiyor.annem ona "bu kızı sen istedin ben istemedim,ne olursa çekecen artık bana dert yanma"demiş ondan mı böyle sessizdir nedir anlamadım.

' Kaygısızlar ' dan mı aldınız gelini

Allah sabır versin zor, benim de var öyle bi tanıdığım ama uzak , bana gelme gitme yok yani paçayı yırttım

Bizde mesela oturmaya gidilir sonra geri herkes evine döner, onlarda oturmaya gidilir ama yatılmazsa makbul görülmez

gelınınız abartmıs bıraz abındde sessız sakın kalmıs demekkı karsısnda

esını dusunmesı lazım ıllakı bısey mı demek gerekıyor yanı durumuda cok ıyı degılmıs

abınız durumdan rahasız görünmüyo anladıgımız kadarı ıle

sızde bısey soylemeyın yanlış anlasılırsınız..

benımde kapı komsum daha 1aylık evlıler ablası yıgenı kalıyolar yada yemege gelıyolar cok sasırdım bende bu duruma

daha 1 ay bıle dolmadı yalnız kalmak ıstemıyolarmı acaba dıye dusundum yatıya gelıyolar bıde yanı

vala ben erkek olsam tepkı verırdım bu duruma bırakın bı yalnız kalalım derdım oglanın annesınıde koymuyo gelın bı çay kasıgı dahı almadı onun buaraya gelmeye hahkkı yok herseyı benım aılem aldı dıyo

Gelip 3 ay kalan kişiye misafir denmez,o artık ailenin bi parçası olmuş demektir

bu tipler aynı demek ki onlar da bir şey yapmadılar bütün evi babam döşedi.ama bir gece kalmadı onlarda.

Abinizin yengenizin evinde olup bitenden girip cikandan sizene
neden rahatsiz oluyorsunuz bu kadar?
Hele ki abiniz sikayetci degil
Olay bitmistir yani
Sizde gittiginizde utana sikila davranmayin
rahat olun fazlada karismayin bence.

Pardon da sizin abiniz kaç yaşında. Başkalarının evine bu kadar müdahale hakkını siz nerden kendi hakkınız olarak görüyorsunuz. O eleştirdiğin insanın bu huylarını sevmeyebilirsin ama onların hayatına saygı göstermek zorundasın. Senin eşinin ablası senin evine müdahale etse ne düşünürdün ?Biraz empati lütfen ve kendi hayatınızla meşgul olun bence. Bu sizin derdiniz değil. Sadece size tanımadığınız insanları misafir olarak getirmesi konusunda katılıyorum. Yaptığı hiç hoş değil.

zaten müdahale etmiyorum.bu zamana kadar tek kelime ne ben dedim ne annem ne başkası.sadece bu konuyu açmadan önce abimle faceten msjlaşıyorduk.böyle tatile çıkıyoruz falan dedi.ben de huyunu bildiğim için kimler geliyor dedim.kardeşi dedi ben de gezdir bakalım baldızları dedim.bugüne kadar kurduğum tek cümle bu.bir daha da mesaj gelmedi abimden.

Bende kardeşimi götürürüm her yere kuzenimi de eşimde birşey demez. Kime ne ? Görümcem kalkıpta bana derse böyle böyle. Kavga felan ederim heralde,demez de..

Ama şöyle bir durum var. Sizde bekar olsanız sizi götürmeseler o zaman haklısınız. Abinize kızmakta haklısınız,gelinle alakalı bir durum yok.

enisteyle tatile gitmekde ne var ama gayet normal bende ablamlarla cok gittim tatile aile arasında baldız eniste gibi imalar olmaz ayıp..abiniz durumundan memnunsa yapacak birsey yok onların hayatı

Ama şöyle bir durum var. Sizde bekar olsanız sizi götürmeseler o zaman haklısınız. Abinize kızmakta haklısınız,gelinle alakalı bir durum yok.

bekar olsam da götürmezler de ablamın bekar kızı var onu götürsünler okulu çok stresli o kızdan bin kat daha hakediyor ya da annemi götürsünler.geçen beni oğlullarım götürmüyor damadım tatile götürüyor dedi çok üzüldüm.nedir bu kadir bilmezlik.

Yani sizde şimdi.. 3 genç insanın tatile gitmesiyle gelin-kaynana-oğulun tatile gitmesi aynı şeymi yapmayın Allah aşkına.. Tabiki annenize götürmeli ama başka zaman.. Kaynananın ne işi var hem 2sinin yanında.. Ailecek giderler o başka..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…