kabile halinde yaşayan gelin

aaaa biri benim abimdenmi bahsediyor
hiç karışmam banene demekki bizi istemiyorlar bende gitmem.onlar yaşasınlar sülalecek
alan memnun satan memnun
haaa bu arada laf açılıncada gelmiyosunuz gitmiyosunuz olur,gitsen diken üstünde oturursun zaten

peki size karşı davranışları nasıl?

abinize hayret etttim doğrusu nasıl bu kadar müsamahakar..akşama kadar çalışıp bir de ayağını uzatıp dinlenemeyecek...

canım bu durumdan abın rahatsız olsa esıyle paylasır zaten bence kesınlıkle senı ılgılendırmez

Ya ben anlamadım ki, siz gidince sizi evden mı kovuyorlar? Anneniz de, siz de rahat rahat oturun gittiğinizde, ne diye kendinizi kasıyorsunuz ki? Abiniz durumdan memnun, siz ne diye dert ediyorsunuz ki?

Bu cümleyi aynen bizimkilere kullanıcam

konuya yazanların hepsi gelin herhalde herkes gelini savunmuş görümce böyle bişey yapmış olsaydı ne yüzsüzlüğükalırdı ne genişliği :) sizin karışmanız doğru olmaz ama abinizin kulağına kar suyu kaçırırsanız onun içinde iyi olur ne o öyle kuyruk gibi heryere çoluk çocuk doluşup gitmek çocuğun arabaya dökeceği dondurmadan rahatsız olmak falaln herkes için konuşuyorum

herşeye tamam da bir gelen neden 3 ay bunlarda kalıyor?
evleri yurtları uzakta mı yani anlamadım sebep ne?

canım benı yanlıs anlama ama abının kıymet verdıı karım dedıı ınsanın hakkında boyle şeyler dusunmen doğru deıl..sen kardesısın oda karısı emın ol oda kocasını kullandırmaz..zaten abın bı yetıskın yanlıs bısıler varsa gorur...sen kardessın atmaz oda eşi evlatlarının annesı olacak bu yuzden hıc dusunme bunları tamam mı ?normal eşiylede gorus abınlede artık oda senın aılen sayılır..benım kuzenımın esı var ve ben o kızı o kadar cok sevıorm kı abımı aramam onu ararım bı kavga etseler ona hak verırım oda benı sever boyle olmalı ılıskıler

ya kızlar bırakın Allah aşkına kendinizle çelişiyorsunuz.olay sadece gelinler kendi akrabalarını yanlarında taşıyabilirler,erkek evlat evlenince el olur.

Ben yandım o zaman .Bir oğlum var bir oğlum daha olacak. İkisi de el olacak.Nerelere gideyim:)
İşin şakası bir yana dediğin doğru. Gelin tarafı daha rahat olabiliyor. Ama erkekte ailesine düşkünse onlarda rahatça gelebiliyor. Mesele eşim evin en küçüğü ailesine çok düşkün. Onlarda gelir kalır bizde. Allahtan çok iyi insanlar Severim kendilerini.
Abin konusuna gelince haklı olabilirsin ama yapacağın bir şey yok maalesef. Sakın karışma sonra kötü olursun canım.

İyi de canım, aynı şeyi görümce yapsa evet denmeyin kalmazdı? Çünkü şikayetçi olan o gelinip kalinan evin sahiplerinden biri, o tatilde peşlerine takilinan eslerden biri olurdu. Gelip o şikayet ederdi, görümce, kuyruk gibi peşimde diye. Ee burda şikayetçi olan kim? Yanında milleti tatile götüren abi mi? Hayır. O misafirleri evinde ağırlayan kisi mı? E ona da hayır.... Şikayetçi olan o evin disından biri, görümce.... Yani o evin icine karışmaması gereken, dışarıdan biri... Bunu kabullenmek bu kadar zor olmamalı, yani tamam abiniz, veya evladınız, seversiniz edersiniz de, karı koca arasındaki duruma, bir baskasının evinin icine müdahale edip huzursuzluk yaratma hakkına sahip degil kimse... Sonuçta alan memnun, veren memnun durumu olunca ortada, haliyle yorumlar elbette, size ne oluyor ki seklinde olacaktır gayet doğal olarak...

sen yengene kıymet verkı o abını daha cok sevsın...benım anneannemım mesela gelınlerı damatları cok kıymetlıdır...once onların sevdıklerı yemekler yapılır onlar hosnut edılır kı kızımız oğlumuz uzulmesın dıe...simdi aynı şeylerı annem babam teyzelerım yapıo ve eşim benım aileme benden önce gitmek istio...sende ole yap anneanne bole yapıosa buyuklerımızın tecrubelerıne kıymet vermek lasım

Canım gelin damadın eşi de olsa başıboş bırakılmaya gelmez, adı üzerinde el kızı

Zaten ben bıktım buradaki mızmız gelinlerin hayali dertlerini dinlemekten, asıl çekenler erkekler. Bir Erkekler Kulübü kuruciim, onların sesi oliciim. Yazık değil mi onlara, "bir derdim var" topicleri bile yok, eşleriyle sorunları olduğunda elin karısıyla kızıyla dertleşiyorlar.(bknz: Eşi ve eşinin ailesi bölümündeki güncel konular)

belki evin beyide rahatsızdır ama bişey demiyodur kk hesabı olsa belki yazacaktı :) ortada bence bir müdahale yok dışardan gözle durumu izah etmiş rahatsız olmuş olmakta haklıdırda durum gerçekten rahatsız edici nasıl bir adamın erkek kardeşi evli abisinin evine gidip kalmıyorsa genelde kadınında kız kardeşinin kalması doğal değil bana göre tabi evin sahiplerinden biri olabilir ama erkek biraz zor duruma düştüğünde maddi konuda karısının ailesinden yardım istemez kendi ailesine gider birsürü şey var yani

erkekler kulübünde,erkekler derdim var a nasıl konular açarlardı çok merak ediyorum

bu arada anlatmadan edemicem
konu sahibi arkadaşım sözüm sana değil beni yanlış anlama, erkek ailelerinin bazı sebep-sonuç ikilisinde problem yaşadığını düşünüyorum. Ondan anlatıcam

eşimin ailesiyle arasında bazı problemler var
aile yapıları bir garip, sürekli eşimi sömürmeye ve kullanmaya çalışıyolar
benim ailem de tam tersidir, müthşiş bir birlik ve beraberlik söz konusu
kimse kimseyi sömürmez, paraya ihtiyacı olan yalnız bırakılmaz ihtiyacı karşılanır vs

biz evlenmeden önce eşim bazı maddi krizler geçirdi, battı çıktı dolandırıldı vs 6 ay içinde evlenecekken 2 buçuk senede zor evlenebildik
bu süreçleri atlatırken ailesi yapayalnız bıraktı onu, köşeye attılar resmen. Paraları bittiğinde iki üç günde bir arayan ablaları, "kardeşim işlerin çok kötü, uzak memleketlerde ne yiyosun ne içiyosun paraya ihtiyacn var mı" diye bir kere bile aramadı. Zaten ailesinden farklı bir şehirde (benim bulundugum şehirde) kalıyordu, yapayalnız braktılar

benim ailem onu yalnız bırakmadı, kucak açtı, onu kalkındırdı maddi manevi hiç ellerini ayırmadılar
eşimin işleri bir yıl içinde müthiş bir şekilde düzeldi hamdolsun herşey bir anda yoluna giriverdi
sonucunda eşim kendi ailesinin yüzünü de benim ailemin yüzünü de görmüş oldu

hatta o hep söyler, ben senin aileni görmeden önce kendi ailemin beni nasıl sömürdüğünü ve ezdiğini farketmemişim, normal olanın bu oldugunu zannediyordum der

ve şimdi kendi ailesini sever, kollar yardım da eder
ama ne yalan söyleyeyim benim aileme daha yakın. Kendisi de dile getiriyo, benim zor günlerimde siz vardınız kimse yoktu başka diyor
"babamın eline milyarları sayardım, parasız kaldgımda yol parası istedim onu bile vermedi" der

onun ailesi kendi yaptıkları bencillik ve nankörlükleri hiç görmeden direkt sonuca odaklanıyolar
ve oğullarını ellerinden kaptığımızı düşünüyolar
halbuki kendi elleriyle yaptılar bunu
eşim annesini iki günde bir arar benim annemi bazen günde 3 kez.
Haftada bir annemlere gitmek için türlü bahane üretir, ben gitmek istemem kavga ederiz
sanki ben gelinim o oğul gibi

büyük görümcem çocuklarının okul masraflarını bile eşime ödetirdi nişanlıyken
ne zamanki parasız kaldı, "o erkek adam, işini halleder" dedi. Bir kez aramadı bile yemin ediyorum

ayyhh yne aklıma geldi o dönemler
buna ragmen eşim onlara hala yardım ediyo maddi olarak elinden geldiğince
hayırısz bir evlad değil yani ama yaranamıyo onları memnun edemiyo o ayrı

istisnalar kaideyi bozmaz :)

erkekler kulübünde,erkekler derdim var a nasıl konular açarlardı çok merak ediyorum

annem bi yerden karım bi yerden bunaldım

acaba hangisi pes edecek

annemi korusam karım,karımı korusam annem surat asıyor

bunların hiç iyi anlaşanı yok mu

35 yıl geçti hala karım ailemin düğünde yardım etmemesinden bahsediyor

ahh anne yaktın beni evimde huzur bırakmadın

amann ne yaparlarsa yapsınlar bana bulaşmasınlarda

hee bu arada ben 10 aylık evliyim
dul bir görümcem var, kayınvalidemlerle yaşıyor, ayda bir gelir İstanbul'a
2 ay bizde kalır öyle geri döner
bir ay orda kalır, "canım sıkıldı" der yine gelir 2-3 ay kalır gider

tabi bu süreçte sadece bizle kalmaz, İstanbuldaki diğer akrabalarıyla da kalır

ben rahat bir insanımdır, onlara göre çok ayıp çok tüü kaka bir durum olmasına ragmen kocama sarılırım kucağına başımı koyarım omzuna masaj yaparım yanında
ee napiim kadın habire benim yanımda, yeni evliyken kardeş gibi oturamam ya kocamla

yani onları dışladığımız yok ama onlar nedense hep oğullarının ellerinden kayıp gittiğini düşünüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…