kızlar derdim değil ama sinir olduğum bir durum var.o da abimin karısının huyları.ya bunlar resmen kabile halinde yaşıyorlar.kadın evinde bir an olsun yalnız kalmıyor ya bir kuzeni ya kardeşi illa olacak.kardeşi gelir 10 gün kalır,kuzeni gelir 3 ay kalır.anneannesinin annesi bile geldi kaldı abimlerde 1 ay.şimdi de tatile çıkıyorlarlar yanlarında gelinin kızkardeşi de var.
ya ben evlerinde 1 gün kaldım çekine çekine abimin evinde onlar gençkız eniştelerinin evinde rahat rahat kalıyorlar.annem gidiyor evde bir köşede çekinerek oturuyor.abim de onları beslemekten çok memnun.saftır kendisi biraz.
beni bir yere bırakacaklardı oğluma dondurma alayım dedim."yok olmaz arabaya damlar"diyor gelin hanım.onun kardeşiyle yaşıt yeğenimiz var abimle yediği içtiği ayrı gitmezdi bekarken onu götürsünler tatile hayıır,ne tek giderler ne bizim taraftan biriyle illa bir baldız olacak yanlarında.
abimin öyle aman aman bir geliri yok.kendilerini zor geçindiriyorlar anca.resmen kullanıyorlar abimi ya.
kızlar derdim değil ama sinir olduğum bir durum var.o da abimin karısının huyları.ya bunlar resmen kabile halinde yaşıyorlar.kadın evinde bir an olsun yalnız kalmıyor ya bir kuzeni ya kardeşi illa olacak.kardeşi gelir 10 gün kalır,kuzeni gelir 3 ay kalır.anneannesinin annesi bile geldi kaldı abimlerde 1 ay.şimdi de tatile çıkıyorlarlar yanlarında gelinin kızkardeşi de var.
ya ben evlerinde 1 gün kaldım çekine çekine abimin evinde onlar gençkız eniştelerinin evinde rahat rahat kalıyorlar.annem gidiyor evde bir köşede çekinerek oturuyor.abim de onları beslemekten çok memnun.saftır kendisi biraz.
beni bir yere bırakacaklardı oğluma dondurma alayım dedim."yok olmaz arabaya damlar"diyor gelin hanım.onun kardeşiyle yaşıt yeğenimiz var abimle yediği içtiği ayrı gitmezdi bekarken onu götürsünler tatile hayıır,ne tek giderler ne bizim taraftan biriyle illa bir baldız olacak yanlarında.
abimin öyle aman aman bir geliri yok.kendilerini zor geçindiriyorlar anca.resmen kullanıyorlar abimi ya.
Evlerinde istediklerini ağırlarlar, kimseye sorucak halleri yok heralde.. Bende çok gıcık olurum; kız tarafından bir misafir gelince erkek tarafının damdan düşer gibi çıka gelmesinden sanki oğullarını kaçırıp Ruslara satacaklar.. Aynı şekilde kız tarafı da öyle olanlar var, erkek tarafından biri gelince dan diye çat kapı gelenler ama çoğunlukla erkek tarafı yapıyor bunu. Ne kadar da saygısızca, insanların özel hayatına bir nebze olsun saygı göstermeyen insan karakteri..
Konu sahibesi arkadaşım lafım sana değil..
ya kızlar bırakın Allah aşkına kendinizle çelişiyorsunuz.olay sadece gelinler kendi akrabalarını yanlarında taşıyabilirler,erkek evlat evlenince el olur.
Bu cümleyi aynen bizimkilere kullanıcam
konuya yazanların hepsi gelin herhalde herkes gelini savunmuş görümce böyle bişey yapmış olsaydı ne yüzsüzlüğükalırdı ne genişliği :) sizin karışmanız doğru olmaz ama abinizin kulağına kar suyu kaçırırsanız onun içinde iyi olur ne o öyle kuyruk gibi heryere çoluk çocuk doluşup gitmek çocuğun arabaya dökeceği dondurmadan rahatsız olmak falaln herkes için konuşuyorum
canım benı yanlıs anlama ama abının kıymet verdıı karım dedıı ınsanın hakkında boyle şeyler dusunmen doğru deıl..sen kardesısın oda karısı emın ol oda kocasını kullandırmaz..zaten abın bı yetıskın yanlıs bısıler varsa gorur...sen kardessın atmaz oda eşi evlatlarının annesı olacak bu yuzden hıc dusunme bunları tamam mı ?normal eşiylede gorus abınlede artık oda senın aılen sayılır..benım kuzenımın esı var ve ben o kızı o kadar cok sevıorm kı abımı aramam onu ararım bı kavga etseler ona hak verırım oda benı sever boyle olmalı ılıskıler
İyi de canım, aynı şeyi görümce yapsa evet denmeyin kalmazdı? Çünkü şikayetçi olan o gelinip kalinan evin sahiplerinden biri, o tatilde peşlerine takilinan eslerden biri olurdu. Gelip o şikayet ederdi, görümce, kuyruk gibi peşimde diye. Ee burda şikayetçi olan kim? Yanında milleti tatile götüren abi mi? Hayır. O misafirleri evinde ağırlayan kisi mı? E ona da hayır.... Şikayetçi olan o evin disından biri, görümce.... Yani o evin icine karışmaması gereken, dışarıdan biri... Bunu kabullenmek bu kadar zor olmamalı, yani tamam abiniz, veya evladınız, seversiniz edersiniz de, karı koca arasındaki duruma, bir baskasının evinin icine müdahale edip huzursuzluk yaratma hakkına sahip degil kimse... Sonuçta alan memnun, veren memnun durumu olunca ortada, haliyle yorumlar elbette, size ne oluyor ki seklinde olacaktır gayet doğal olarak...
Canım gelin damadın eşi de olsa başıboş bırakılmaya gelmez, adı üzerinde el kızı
Zaten ben bıktım buradaki mızmız gelinlerin hayali dertlerini dinlemekten, asıl çekenler erkekler. Bir Erkekler Kulübü kuruciim, onların sesi oliciim. Yazık değil mi onlara, "bir derdim var" topicleri bile yok, eşleriyle sorunları olduğunda elin karısıyla kızıyla dertleşiyorlar.(bknz: Eşi ve eşinin ailesi bölümündeki güncel konular)
bu arada anlatmadan edemicem
konu sahibi arkadaşım sözüm sana değil beni yanlış anlama, erkek ailelerinin bazı sebep-sonuç ikilisinde problem yaşadığını düşünüyorum. Ondan anlatıcam
eşimin ailesiyle arasında bazı problemler var
aile yapıları bir garip, sürekli eşimi sömürmeye ve kullanmaya çalışıyolar
benim ailem de tam tersidir, müthşiş bir birlik ve beraberlik söz konusu
kimse kimseyi sömürmez, paraya ihtiyacı olan yalnız bırakılmaz ihtiyacı karşılanır vs
biz evlenmeden önce eşim bazı maddi krizler geçirdi, battı çıktı dolandırıldı vs 6 ay içinde evlenecekken 2 buçuk senede zor evlenebildik
bu süreçleri atlatırken ailesi yapayalnız bıraktı onu, köşeye attılar resmen. Paraları bittiğinde iki üç günde bir arayan ablaları, "kardeşim işlerin çok kötü, uzak memleketlerde ne yiyosun ne içiyosun paraya ihtiyacn var mı" diye bir kere bile aramadı. Zaten ailesinden farklı bir şehirde (benim bulundugum şehirde) kalıyordu, yapayalnız braktılar
benim ailem onu yalnız bırakmadı, kucak açtı, onu kalkındırdı maddi manevi hiç ellerini ayırmadılar
eşimin işleri bir yıl içinde müthiş bir şekilde düzeldi hamdolsun herşey bir anda yoluna giriverdi
sonucunda eşim kendi ailesinin yüzünü de benim ailemin yüzünü de görmüş oldu
hatta o hep söyler, ben senin aileni görmeden önce kendi ailemin beni nasıl sömürdüğünü ve ezdiğini farketmemişim, normal olanın bu oldugunu zannediyordum der
ve şimdi kendi ailesini sever, kollar yardım da eder
ama ne yalan söyleyeyim benim aileme daha yakın. Kendisi de dile getiriyo, benim zor günlerimde siz vardınız kimse yoktu başka diyor
"babamın eline milyarları sayardım, parasız kaldgımda yol parası istedim onu bile vermedi" der
onun ailesi kendi yaptıkları bencillik ve nankörlükleri hiç görmeden direkt sonuca odaklanıyolar
ve oğullarını ellerinden kaptığımızı düşünüyolar
halbuki kendi elleriyle yaptılar bunu
eşim annesini iki günde bir arar benim annemi bazen günde 3 kez.
Haftada bir annemlere gitmek için türlü bahane üretir, ben gitmek istemem kavga ederiz
sanki ben gelinim o oğul gibi
büyük görümcem çocuklarının okul masraflarını bile eşime ödetirdi nişanlıyken
ne zamanki parasız kaldı, "o erkek adam, işini halleder" dedi. Bir kez aramadı bile yemin ediyorum
ayyhh yne aklıma geldi o dönemler
buna ragmen eşim onlara hala yardım ediyo maddi olarak elinden geldiğince
hayırısz bir evlad değil yani ama yaranamıyo onları memnun edemiyo o ayrı
erkekler kulübünde,erkekler derdim var a nasıl konular açarlardı çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?