kabile halinde yaşayan gelin

ya kızlar bırakın Allah aşkına kendinizle çelişiyorsunuz.olay sadece gelinler kendi akrabalarını yanlarında taşıyabilirler,erkek evlat evlenince el olur.

herkes halinden memnun sizden başka sorun eden yok sanırım

sizde gittiğinizde rahat rahat oturun siz bi aile değil misiniz neden çekiniyorsunuz ki

Gelin toplu gezme olayını abartmış evet, ne o öyle yaa heryere kuyruk gibi peşinde birileri..

Ama abiniz rahatsız olmuyorsa bence hiç bulaşmayın, sonra en kötü siz olursunuz.. Bırakın ne yapıyorsa yapsınlar, nasıl geziyorlarsa gezsinler siz kendinize bakın

Allah yardımcınız olsun bilirim bizde de var böyle gelin, sülalecek gelip yiyip içip de birgün de sizden birini davet etmezler gamsızlık ve arsızlık başka şey değil. söyleseniz adınız cadoloz görümceye çıkar söylemeseniz içinize dert olur. siz de gidin inadına sık sık, yoksa önünü alamazsınız bu meselenin

ya kızlar bırakın Allah aşkına kendinizle çelişiyorsunuz.olay sadece gelinler kendi akrabalarını yanlarında taşıyabilirler,erkek evlat evlenince el olur.

Sende çok iyi bilirsin ki bu durumun kadın versiyonu bizim toplumumuzda daha çok yaşanıyor. Bir kız evlendi mi ele karışır gibi söylemler daha çok. Siz de durum tam tersi bence her ikisi de rahatsız edici ayrımcılık yapılıyor. Ama abin durumdan rahatsız değil ise sen hiç bir şey yapamazsın. Yaptığına anda ara bozan görümce olursun. İş abinde bitiyor.

Böyle yaşayanlara bende şaşırıyorum.Gelip aylarca kalan kuzenler,kardeşler.Abinizin rahatsız olmaması enteresan,ama yapacak birşey yok.Sanırım sizde ailenizi dışlanmış hissettiğiniz için bozuluyorsunuz.Haklısınız.Ben olsam ben de bozulurum.

Şu noktada abinizle konuşmanız sizi haksız çıkartır.Sizde içlerine karışın.Abinizle tatil planı yapın.Arada çocuğunuzu alıp yanlarına gidin 1 hafta kalın.Madem bu kadar misafir seviyorlar,sizin sık sık gelmenizde hoşlarına gidecektir.

boşuna dememişler ''kız evden gider, oğlan elden gider'' diye.

abiniz halinden memnunsa size laf düşmez. onların aile hayatını ve yaşam tarzını bu kadar irdelemeye ve sorun etmeye devam ederseniz hem onların huzurunu kaçırırsınız hem de kötü görümce olursunuz.

evli misiniz bilmiyorum ama sizin kendi evinizde kendi akrabalarınızı ağırlamanıza görümceniz laf etse ne düşünürsünüz onu düşünün. biraz empati...

şu yorumunla abin için iyi niyetli düşündüğünü düşünemeyeceğim maalesef...

çok ayıp..başkalarının namusu özü üveyi seni hiç alakadar etmez...

şu yorumunla abin için iyi niyetli düşündüğünü düşünemeyeceğim maalesef...

çok ayıp..başkalarının namusu özü üveyi seni hiç alakadar etmez...

o yorum bana da çok itici geldi. benim de kız kardeşim var 22 yaşında. eşimle bir araya geldikleri zaman yanlış şeyler mi düşünmeliyim? ya da öbür taraftan sizin abiniz baldızına yan gözle bakacak karakterde bi insan mı?

Demekki ablanla da ablanin kiziyla digerleri kadar sicak degiller ve iyi anlasmiyorlar aralarinda yakinlik yok ve birlikte vakit gecirmeyi istemiyorlar.

Ne kadar hazimsizca yazilmis fesatlik ve kin dolu talihsiz bir paragraf..

Yazilarin hepsini okuyunca fesatlik sezdim baya bi.. Hem size ne abiniz saf mi? Yani ciddi anlamda saf kafasi calismiyor mu? Calisip yuva kurmayi bilen adamin evine giren cikandan size ne? O kadar rahatsizsiniz madem gelinin ailesi gibi candan olun sicak olun sizi de aralarina alsinlar

Abiniz reşittir sanırım, o halde ne yapacağına, kimi ağırlayacağına kendi karar verir.

Ayrıca "özlük-üveylik" muhabbetine girip bir de eve gelen misafiri ağırlamayı onları "beslemek" le bağdaştırmanız hiç hoş değil.

Bakın size tavsiyem geçtim müdahale etmeyi ima dahi etmeyin, benim çok sevdiğim bir dayım var, kendisi evli. Bizimkiler yengemden hazzetmezdiler(20 senedir), keza eskiden ben de onlar gibiydim. Neden? Kendi tarafından misafiri çokmuş, dayım hep onlarla ilgileniyormuş, el oğlu olmuş, bizi unutmuş da bilmem ne.Yeri geldi ben dayımdayken yengemin misafirleri geldi, ben kalkmak zorunda kaldım. Kimse kovmadı ama adamların içinde rahat edemedim. Şimdi gayet de normal olduğunu anlıyorum. Bakın çok samimiyim, ben de sizin gibi düşünürdüm annem de. Dayıma hep lafını ettiler, iyi mi oldu hayır. Dahası ben objektif gözle baktıkça yengemin bizi de görümcelerini de, dahası kavgalı olduğu eltisinin çocuklarını da kendi yeğenleri gibi önemsediğini anladık. Annem de şu an benle aynı fikirde, insan nasıl bakıyorsa olayı öyle görür.

Benim dayım eve gelen misafirini "beslemek" ten de, karısının akrabalarıyla vakit geçirmekten de çok mutlu. Hatta tıpkı sizin abinize yakıştırdığınız gibi o da biraz saftır, iyi niyetlidir. Ama mutlu mu mutlu, şikayetçi mi hayır değil. Bize söylenecek tek laf düşmez.

Size tavsizyem gidin yengenizle içli dışlı olun, anneniz de geliniyle, olamasanız bile öyle misafir gibi köşelere sinmenize gerek yok. Belli çerçeveler içinde abinizin evinde rahat davranmamanız anormal zaten. Hatta belki karşı tarafta farklı bir izlenim bile bırakabilir,belki gelininiz "beni sevmiyolarr mı" diye bile düşünebilir. Samimiyet rahatlık ille de rahatsız edici boyutta olmak zorunda değil ki?

Abinize de bu konu laf dokundurmak olumlu bir etki yaratmayacağı gibi ters bile tepebilir. Gelininizin evlilik anlayışı benimkine de uzak, yanlızlığa alışkın biri olarak 3 ay misafir kabu etmem imkansız gibi geliyor. Dahası kardeşimle yanlız vakit geçirmek tercihimdir ama eğer abiniz ve eşi bu şekilde rahatsalar huzurlarını bozmanın manası yok. iki ihtimal var ya abiniz sizin tavırlarınıza alınıp karısına çatacak ya da sizden uzaklaşacak. İkisi de hoş değil. Yapmayın.

Son düzenleme:
Valla karismayin diyenler olmus. Ben hayatta duramam karismadan.
Direk gidip söylemem ama geridede durmam.
Abim o benim, canimdan bir parca. Eger benim ailem kendi öz abimin evinde
el gibi oturuyorda, gelin hanimin ailesi keyif catiyorsa.
Kendimi SALAK yerine koydurmam. Bende gider keyif catarim.
Vermek & Almak demisler.

Ben yerinde olsam arkadasim, ailemi toplar cümbül, cemaat kabile halinde giderdim oturmaya
haftada 1 kere. Madem misafir agirlamayi seviyorlar, sizde misafirsiniz.
Agirlasinlar özellikle gelin hanim. Biseycik derse sende lafini sokarsin.

Tatilemi gidiyorlar, gene sülaleyimi takiyorlar peslerine.
Sende takil. Evliysen kocanla, cocugunla. Evli degilsen annenle.
Sizde takilin bu yil abim bizimle de. Biz yeride ayarladik de.
Abin hayirmi diycek, iyi niyetliymis hayir demez bence.

Siz önce davranin gelin hanim tatil plani yapmadan siz yapin abine.
Ucuz ve kaliteli biyerler tavsiye edin, birlikte gidelim diyin.
Abinle söyle güzel bi vakit gecirinde, abinin sizinde bi parcaniz oldugunu anlasin.

Ben abimi kimeye kullandirmam asla ve asla. Mutlu olsun olmasin. O benim abim
o gelininde burnunda getiririm. Benim abim calissin o, ailesiyle yesin catir catir..
Hic cekemem..

Benim kocamda sadece benim aileme calismiyor, akil var mantik var.
Iki tarafi ayni sekilde agirliyor yeri geldimi iki taraftan insanlar bizde kaliyor.
Kiz kardesim 2 hafta kaliyora, görümcem 5 hafta kalir.
Ayrimcilik yapilmaz!! Gelinse yerini bilcek oda aileside..
Kiz ailesi zaten bukadar yapisik olmaz, benim annem kolay kolay
benim evimde kalmaz. Kalirsada 1 gece anca oda cocuga bakiyordur biseydir.
Ama kaynanamda kalir agzimi bile acmam. Haftalarca agarlarim, hizmet ederim.
Sizde ayirin gelini ozaman, ayrimcilik yapin ona. Anlasin nasil bisey oldugunu.
Cok ayip ya, hangi devirde yasiyoruz.

Acayip sinirlerim bozuldu..

Son düzenleme:

Bence kılıçları kuşanıp, harp ilan edin.

Abin koskoca adam halinden memnunsa bosuna tasalanmayin. Hos bir sey degil ama onlar bu sekilde yasamayi tercih etmis. Baskasina laf dusmez artik.

ASK nickli arkadas sen saka misin ya

Abiniz evlenecek yaşa gelmiş, bir yuva kurmuş, evlerine kimin gelip gideceği,
onların yedikleri içtikleri, gittikleri yerler, abinizin maddi durumunu sorgulamak,
vs vs bunlara müdehale etmek bence de size düşmez.
Abiniz çocuk değil sonuçta, eşler bazı şeylere müsade ettiğinde ya da öyle yaşamak istediklerinde (size ters gelse de)
neden kullanılmış olsunlar, abiniz aklı başında biri heralde, kendini neden kullandırsın.
Çok rahatsız olsa eşiyle konuşur, sıkıntısını çözer.
Abiniz durumdan memnun iken, sizin kendi kendinize sorun yapıp, rahatsız olmanız, çözüm aramanız,
hatta müdahele etmeye çalışmanız, çok yanlış ve gereksiz bence.
Bence dahil olmayın evliliklerine.
Abiniz çok rahatsızsa zaten eşiyle halleder sıkıntısını.

Son düzenleme:
seneler önce çocuklar küçükken,yaz tatilinde aldım çocukları kardeşime gittim. 1 hafta kalıp anneme geçeyim dedim.5 gün oldu.kardeşim abla ben iş için gideceğim isterseniz sizi otobüse bindireyim dedim.düşündüm 2 gün kalsam ne kalmasam ne,tamam dedim.gittik.
ertesi sene bu defada kış tatilinde gittik.3 gün kaldık.gene kardeşim abla benim işim var beraber gidelim dedi.öylemi dedim.peki gidelim dedim.bir daha da 12 yıldır hiç gitmedim.arkamdan anneme diyorlarmış,bizi adam yerine koyup gelmiyorlar
anneme sen karışma dedim.bir daha söylerlerse bana değil ablana söyleyin de,dedim.seneler geçti maalesef niye gelmiyorsunuz diyemediler.yeter ki sorsunlar alacakları cevap belli.
onlar da kabile halindedirler.yakın mesafe de oturuyorlar.hep beraberler.daha da iyi olsunlar ama kesinlikle affetmiyorum.
hadi davetsiz gitsek,zorla geldiler deseler ama gelin gelin deyip böyle yaptılar.gidince oturmam gelinle birlikte iş yaparım,yemeği de ben yapardım hep ama ne olursa olsun görümce yaranmıyor

Evlerinde istediklerini ağırlarlar, kimseye sorucak halleri yok heralde.. Bende çok gıcık olurum; kız tarafından bir misafir gelince erkek tarafının damdan düşer gibi çıka gelmesinden sanki oğullarını kaçırıp Ruslara satacaklar.. Aynı şekilde kız tarafı da öyle olanlar var, erkek tarafından biri gelince dan diye çat kapı gelenler ama çoğunlukla erkek tarafı yapıyor bunu. Ne kadar da saygısızca, insanların özel hayatına bir nebze olsun saygı göstermeyen insan karakteri..

Konu sahibesi arkadaşım lafım sana değil..

damadım çok iyi kızımı el üstünde tutuyor gelinim çok kötü her dediğini yaptırıyor hikayesi gibi oldu şimdi bakın annenizide damadı götürüyor abes değil !ama abiniz yapınca abes...kızgınlık ya da kıskançlıkla böyle düşünüyor gibisiniz karşılaştırma yaptığınızda adilce aslında kendinizide haksız görebilirsiniz.

Unutmadan misafirliğe gelirken yanlarında ekstradan birilerini kalabalık getirmeleri hoş değil o konuda haklısınız.Ev sahibi mahcub olabilir hazırlıklarında ya da istemeyebilir emrivaki gibi misafir üstüne misafirin misafiri ağırlanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…