Kabin memurluğuna başladım, ama.......

Nasıl mutlu oluyorsaniz öyle yaşayın. Robot değil insansınız. Herkesin her şeye gücü yetecek diye bir şey yok.nedir bu milletin kariyer merakı anlamadım gitti.bazisi calisip mutlu olur bazısı sizin gibi evi ve eşiyle daha fazla ilgilenmek ister.siz mutsuz, ev perişan...eee ben ne anladım bu işten? Es dost mutlu olacak diye yaşanamayacak kadar kısa bu hayat.size değer vermeleri için illa bir etiketiniz mi olmalı? Her insan özeldir zaten.

Istemedigin biseyi sirf baskalari istiyo diye yapma tabiki nasil mutlu olacaksan oyle olmali:) bide konuyla alakasiz ama bu kabin memurluguna nasil girdiniz sartlar neler acaba cevap alabilirsem sevinirim

Üniv okudum evlendim. Çalışmaya gönlüm yoktu. Çalışmadım. Etrafımdaki herkes eleştirdi.Hatta komşuma varana kadar.
Umrumda olmadı.Ben böyle mutluyum. Ve bir kere yaşıyoruz bu hayatı. Başkalarını mutlu etme " onay görme " çabasına girersek işimiz var..

Bana kalirsa baskalarinin sozuyle hareket etmeniz cok yanlis…götleri yiyorsa onlarda evde otursunlar o zaman…anlamiyorum bu insanlarda cekememezligi..kimseyi ilgilendirmez neticede calisip calismamaniniz..

Herneyse kac ay var bu parayi cikarmana?? Emin gunler gecmek bilmiyordur senin icin..ama sana teselli olarak sunlari soyleyebilirim…

Her is ortaminda dedikodu var ve her is yerinde olmasa bile cogu is yerinde yuksektekiler asagdakilere tepeden bakarlar…

Ama isini sevmemek cok kotu birsey..insanlarinda etkisi tabiiki cok buyuk..Allah yardimcin olsun.

verdiğin para heba olmasın en azından onu çıkarırdım yerinde olsam..

eşin ne diyor bu arada çalışıp çalışmama ya da bu şartlarda çalışmana?

Eşiniz istiyor mu çalışmanızı yoksa sadece çevre baskısı mı? Açıkçası ben erkek olsam çalışmayan bir kadın istemezdim, ondan soruyorum.

Kolay iş yok bu devirde. Her işin belli zorlukları var. Kabin memurluğu çok güzel bir meslek bence. Zamanla alışırsınız diye tahmin ediyorum. Biraz sabretmek lazım.

Hay Allah ya. Millet sizin vekiliniz mi? Neden size baski yapiyorlar anlam veremedim. 7500u bir seferde de
verebildiginize göre durumunuz pek kötü de değil.
Sevmiyorsaniz birakacaksiniz. Ama birakmadan baska bir is bulacaksiniz..

Herkesin girmek için can attığı bir işiniz var ama maaşı devlet memuru maaşı gibi .üstelik de iş garantisi yok ve riskli . Yükselince ancak maaşınız düzelir desenize. Kocanız mı istiyor çalışmanızı

şu çalışmadığım için küçümseniyorum
sözlerini inanın işi bıraktiktan sonra bende yaşamıştım. etraftan sürekli o kadar üniversite okudun evde oturmak için mi okudun, bu mu yani ev hanımı mı olacaksın vesaire vesaire.. her kafadan bir ses cikiyordu. hiçbirini de takmadım, herkes kendi hayatına baksın geçsin dedim. en azından tahsilim ve mesleğim var dedim.
bu nedenle size de tavsiyem hiç kimseyi hayatınıza karıştırmayın, kimsenin sözlerine aldırış etmeyin. mutlu olduğunuz gibi yaşayın. bir süreden sonra o konuşan insanlar da bıkıp susuyorlar zaten.

2 bin liramı! yahu iş tecrübesi mezuniyeti olanlar o maaşı alamıyor yavrucuğum söylede şu kursu tanıdığımız gençleri yönlendirelim , sen de beğenmiyorsun 2000 lira maaşın varsa haftada bir bayan tutarsın 100 tlden temizletirsin evini derdine bak gözünü seveyim ha iş zor geliyor insanlara yük olmak tatlı geliyorsa oda senin tercihin hangimizin işine gelmez ki?

Kendi kendinize telkinlerde bulunarak aşabilirsiniz belki. Yorucu bir iş ve gecesinin gündüzünün olmaması kötü ama onun dışında saydıklarınız ve çok daha kötüleri bütün mesleklerde var malesef. En azından kurs parasını çıkarana kadar çalışıp sonra da ciddi bir biçimde düşünmelisiniz? Sizi ne mutlu edecek. Çünkü görünen o ki çalışmamak da mutlu etmiyor bazı sebeplerden ötürü. Belki bir terapi iyi gelebilir kendinizi bulmak adına.
Bir de şöyle düşünün eşiniz ne iş yapıyor? Sabahtan akşama kadar o nasıl insanlarla ve durumlarla karşılaşıyor. Ya da çalışan diğer arkadaşlarınızı gözünüzün önüne getirin. Onlar nelerle karşılaşıyor. Sabahtan akşama kadar yatıyor ya bunlar dediklerimiz bile dinlesen ne sıkıntılar yaşıyorlardır.

Daha ilk haftalardan pes etme. Elbette eskiler yenilere büyüklük taslayacak.

Bence işiniz çok güzel. Alıştıktan sonra daha iyi hissedeceksiniz. Hele kış dönemi bitsin, maaşınız yükselsin ilaç gibi gelecek. En iyi işte bile bir süre alışma sürecidir. Hemen ön yargılı olmayın. ( Yeni mezun, iş arayan biri olarak yazıyorum bunları)

Alışma sürecindesiniz bence alıştıktan sonra daha zevkli bir hale gelecek 2000 lira kazanabileceğiniz başka bir alternatifiniz yoksa bence bırakmayın. Bankaya giren bütün arkadaşlarım tazminat parasını çıkarıp işten ayrılacaklarını söylüyordu zorluklardan dolayı ama şu an hepsi alışmış ve hayatlarından gayet memnunlar. Aldığınız ücret çok iyi ev işlerine yardımcı birini bularak yükünüzü hafifletebilirsiniz

Ben katiliyorum, konu sahibesi birazcik dayansa bence alisacak, meslegini sevecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…