- 17 Eylül 2013
- 739
- 1.319
- 43
- Konu Sahibi degisimgerek
-
Merhaba... 1 yıllık evliyim, bazı sebeplerle işe başlama kararı aldım. Aslında evlenince çalışmak istemiyordum, ama akrabaların ve çevrenin "çalışma" baskısı yüzünden kendimi bu işlerde buldum. Çalışmadığım için aşağılanmaktan ve hor görülmekten sıkıldım açıkcası... Bana saygı duyulmuyordu ve bundan iki ay önce bir firmaya kabin memurluğu için başvuruda bulundum ben de, elemeleri geçtim ve kursa başladım... Her gün sabah anadolu yakasından avrupaya gittim 2 ay boyunca ve akşam döndüm... Bu arada kurs ücretliydi 7.5 bin lira verdim, 3.000 tlden az almayacağım nasılsa amorti ederim 2 ayda diye ödedim...
Şimdi ise işbaşı yaptık ve o kadar pişmanım ki evimle ve eşimle ilgilenemiyorum... Ne yemek yapmaya enerjim oluyor, ne evi temizleyip kendimle ilgilenebiliyorum. içimde hep bi sıkıntı var... Sırf şu verdiğim kurs ücretini çıkarmak için çalışıyorum ama kış maaşına geçtiğimiz için en fazla 2.000tl alabiliyorum...
Yeni olduğum için orda çalışan eski personel sürekli eziyor ve büyüklük taslıyorlar... Yolcularla sıkıntım olmadı, sadece çalışma ortamında çok dedikodular dönüyor ve kesinlikle bana uygun bir iş değilmiş... geç oldu anladığım.. Gece 1-2de yataktan çıkıp arap ülkelerine gidiyoruz bazen, bazense 4 kere git-gel yapıyoruz bazı şehirlere ve acayip yıprandım bi kaç haftada... Sürekli stresli bir iş, sürekli wc ve uçak için kontrolü yapıp bomba aramam lazım, kah geliyor hemşire oluyorsunuz, bazen itfiayeci gibi yangın arıyorsunuz.. Kısa mesafe hatlarında servisi ve boşları toplamayı yetiştirmek gerekli, yok bazı komutları asla kaçırmamalısın bir de... Sinirlerim harap oldu artık, çok mutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum... Akrabam ve eşime bu durumu anlatamıyorum, hiçbir şeyi başaramadın olayına getirip aşağılamalardan bıktığım için çalışmaya başlamıştım zaten... Şimdi söylesem tepkilerini kaldıramam, ama ortada kaldım çok huzursuzum... şu parayı çıkarsam da bıraksam kafasıyla çalışıyorum sadece... keşke kendime göre daha hafif bir meslek edinseydim... ne yapmalıyım, akıl alıp açılacak kimsem yok... Lütfen bana destek olun, sadece destek ve güç verecek cümleler arıyorum...
Alışma sürecindesiniz bence alıştıktan sonra daha zevkli bir hale gelecek 2000 lira kazanabileceğiniz başka bir alternatifiniz yoksa bence bırakmayın. Bankaya giren bütün arkadaşlarım tazminat parasını çıkarıp işten ayrılacaklarını söylüyordu zorluklardan dolayı ama şu an hepsi alışmış ve hayatlarından gayet memnunlar. Aldığınız ücret çok iyi ev işlerine yardımcı birini bularak yükünüzü hafifletebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?