kabız çocuk

ahromeo

Ne biçim Romeo'sun sen :/
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
507
528
103
30
kuzenimin 4 yaşındaki kızı bizde . Ama uzun süredir kakasını yapmıyor poposunu sıkıyor yapmamak için annesi çok ugrasiyor tuvalette ama bir turlu popom aciyo diyip yapmiyo.sağlık sorunu bildigim kadariyla yok cunku annesi istemli yapmadığı için sinirleniyor.Çocuğa farkettirmeden yada istemli olarak kakasını yaptirabilcegimiz bir çozum yolu var mi.surubu var ama ise yaramiyor.

Kayısı suyu , armut falan verirseniz daha kolay yapar diye biliyorum. Ayrıca bol bol sıvı tuketsin.

Belki poposunda yara vs gibi şeyler de olabilir. Kontrol edin bakalım olmazsa bi Doktora danisirsiniz.

bol bol su içirin mecbur gıdıcek... ustune çok duşmeyın ... kaynamış mısır , çekirdek gıbı şeyler yedırın...

acıyosa belki kılcal damar sorunu falan olabilir. ha bir de kuyruk sokumunda bir rahatsızlık olabilir mi ?. popo üstü biyere falan düştüyse incitmiş olabilir mi ?

ya iğrenç olcakta . Hani katı dışkı cikarken hafif kuru oluyoya bizim anladigimiz kadariyla o hissi sevmedigi icin yapmak istemiyor . Ama karni gerildide gerildi :/

denemişsinizdir ama ben aklıma gelenleri yazayım yine de.
kayısı, şeftali, zeytinyağı. popoya minik bir parça sabun sokma, bol su, sıcak süt.
bu arada çocuğun poposunda çatlak olmuş olabilir, o ağrı yapar. madecassol diye bir krem var onu sürün de belki acısı geçince yapar.

Aynı sıkıntı su an yeğenimin başında. Hatta tuta tuta iyice zorladı kanadı orası. Görümcemle neler denedik en son çare söyle oldu. Taze incir,mürdüm erik,kuru siyah üzüm. Çok az şekerle hoşaf gibi kaynattık soğuttuk içirdik. İki gün boyu kakası olduğu halde yapmayan çocuk bugün tutamıyor içi temizlendi resmen

şurup vermis zaten doktor ama isemi yaramiyor anlamadik

Yemekle arası nasıl? İştahsızsa,az yiyorsa belki ondan geç geç oluyordur. Kefir tavsiye ederim, komposto,sıvı gıdalar yesin bol bol. Bir de yapmadığı için kızmasın annesi, muz vb.kabızlığa sebep olacak gıdalardan yemesin bir süre. Bunlara rağmen yapmıyorsa bir doktora gidin derim.

Doktorda bize mürdüm erigini tavsiye etmişti. Kesinlikle ise yarıyor.

acaba onceden yapilmis normal erik uzum konserveside ise yararmi

fitil yürütün poposuna çocuk fitili alın.sonrasında sık sık kayısı suyu kabak yemeği kepek ekmekle tost yada bir şekilde kepekli ekmek yemesini sağlayın.geçmiş olsun.

Acı çehre diye bişey duymuştum
Araştırın isterseniz çocuklar için olmayabilir de

Sürekli sulu ve şekerli şeyler yedirin bağırsakları çalıştıracaktır ve illaki yapacak
Örneğin karpuz, armut, kayısı

Patlıcan kabiz olan 2 yaş üstü çocuklarda oneriliyormus.
Yoğurt armut kayısı bunun gibi gıdalarda var ama muhtemelen biliyorsunuzdur belki de denemissinizdir.

Bir önceki tuvaletinde çok ikinip belki poposunu yara yapmış olabilir mi?

Ben kızımı daha önce götürdüğümde şurubun yanı sıra poposuna sürmek için krem vermişti ve de bir süre kabak ,pırasa yedir demişti.

Benim de oğlum öyleydi. İştahsızlık ta vardı. Endokrinoloji ye götürdüm test yaptı sağlık problemi çıkmadı besin takviyesi içecek verdi bi ayda herşey düzene girdi çok şükür Allahıma

Biraz şekerli üzüm kompostosu içirdim karpuz yedirdim ama sevmedigi bisey olunca biraz aklı erdiği için de yemiyo patlican felan sanmam . inşallah işe yararlar

4 gün uzun bi sure ve daha fazla geciktirmeyin fitil verin bence yada sabun hemen yapar istemese bile tutamaz doğal yollarla olsa tabiki iyi ama olmuyosa geciktikce daha çok zorlanir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…