4 gün uzun bi sure ve daha fazla geciktirmeyin fitil verin bence yada sabun hemen yapar istemese bile tutamaz doğal yollarla olsa tabiki iyi ama olmuyosa geciktikce daha çok zorlanir
Kıyamam ya. Bilirim çok çok zordur. Benim oğlum da kıvrandı bu kabızlık yüzünden. Biz 5 güne bi çocuğa lavma yaptırdığımızı biliriz. Şurup, yiyecek, içecek hiç mi fayda etmez. Sıkmaktan çatlıyordu artık çocuk.
Ben kendi kizimada yaptim hemen faydası oluyo küçük olsa kulak copuyle falan uyarin poposunu dicem ama onu yaptırmaz huylanir
sabunda şöyle kullanilmamis bi sabunun kosesinden ince uzun kesin iki santm kadar genisligini ayarlarsiniz zaten daha sonra elinzle yuvarlayin kirmadan sonra yaga batirin her tarafini ve kolay bi şekilde popodan içeri gonderin daha sonra o sabunla birtikte kakasini yapar zaten icinde kalmaz sabun merak etmeyin
Benim bu konu hakkında tek bildiğim çocuğu tuvalet konusunda zorlamak ileriye dönük çok ama çok büyük psikolojik problemlere yol açıyor. Sakın zorlamayın. Bu biyolojik bir ihtiyaç bir anne olarak dayanması zor oluyordur çocuğunun canı acıyor bir an önce rahatlasın istiyordur ama ne kadar dirense de mecburen o ihtiyacını giderecek. Psikologlar ve pedagoglar sürekli uyarıyor asla zorlamayın diye. Sebepleri de var internetten araştırabilirsiniz.