Kabızlık,ıkınmak ve hamilelik..Yardım!

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Günde 3 lt su içerim ama genede kabız olmuşum ilk defa bu derece.Sanırım bir tanecik muz böyle yaptı.
Canımın yanması umrumda değil.
Tek korktuğum meleğime zarar gelmemesi.
Ikınmanın bebeğe zararı olur mu?Bebeğin aşağı inmesi,yada rahim açılması gibi şeyler Allah korusun..Çünkü nette öyle birşeyler okudum ama dr'un kaleminden değil.

ben de neredeyse bütün hamileliğim boyunca kabız olmuştum. Doktorum bağırsak düzenleyici vermişti kullandıktan sonra biraz rahatlasam da yine de kabızlığım devam etti. Ikınmak bildiğim kadarıyla hamileliğin son dönemlerinde bebeğe sıkıntı verip rahim kasılmasına neden olarak erken doğuma sebebiyet verebiliyor diye biliyorum. sana tavsiyem muz gibi kabızlık yapabilecek yiyeceklerden uzak durup bol sıvı özellikle de su tüketmen ve az az ve sık sık yemek ye. Doktoruna söylersen bağırsak düzenleyici verecektir sana.

Arven81;
Eğer devam ederse dr'a sormam gerek elbet ama sanırım muz yaptı.
Peki benim haftalarımdayken korkuyor muydun 'birşey olur mu' diye?
Bunu çok sık yaşadığın için seni merak ettim..

Son düzenleme:
ben normal hayatımda da çok kabızlık problemi yaşarım hatta üst üste iki kayıp üstüne bu hamilelik artık hemoroid olmuştum dr.a sordum ilaçları değiştirince geçmezse bakacaz demişti ıkınmayı sormuştum bebeğe zararı olmaz dedi sadece tuvaletin yokken tuvalette oturup gelmesini bekleme çok durmamaya çalış geldiğinde gir demişti folikasiti bırakıp demire geçince tam tersi oldu ishal başladı ama zehirlendiğimi düşünüyordum bu defa da o korku başladı dr. ilaçlara iki gün ara ver kola iç dedi ama yine ilaçlara geçince tekrar başladı iki gündür de tekrar kabızlık başladı rabbim bebeklerimizi korusun insan kendini düşünmüyor zaten sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin

Ikınmanın zararı konusunda bir fikrim yok NurTopum ama kabızlığı önlemek için sabahları uyanır uyanmaz aç karnına 2-3 günkurusu kayısı yiyip üstüne 1 bardak su içebilirsin. Ya da daha etkili olmasını istiyorsan geceden bir bardak suya o kayısıları koy, sabah onları yiyip suyunu da üstüne iç. İnşallah faydası olur, gebelik şekerini de çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum ama endişen varsa 2-3 gün sonra bünyen alışınca 1 tane kayısıya indirirsin.
Öpüyorum canım .

Sağolun kızlar,şimdilik iyiyim.Zaten bu konuda hep sağlıklıydım ama bi kezde olsa çok korktum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…