Kabizlik :(((

shinee1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2013
359
21
48
İstanbul
Kizlar selam

Benim sorunum kabizlik. Zayif biriyim ama farkettm ki 2 haftadir afedersiniz buyuk tuvaletime cikmiyorum biraz fazlaliklarim var tabi ozellikle mide ve karin bolgem yediklerime dikkat etmeye calisiyorum. Bu kabizlikla nasil bas ederim onerilerinizi bekliyorum yardim edin bitkisel neler yapabilirim calisiyorum gunde en az 8 bardak su iciyorum. Onerilerinizi bekliyorm yardim edin

Sabahları aç karnına sıcak su ya da gün kurusu kayısı önerirdim ama 2 hafta çok uzun bir süre. Bence doktora görünmelisiniz.

2 hafta çook uzun bir süre hiç rahatsızlık da mı hissetmiyorsun?Yani hiç tuvaletim geldi hissi yok mu?

2 hafta??? çok uzun bir süre... su da içiyormuşsun. doktora gözüksen iyi olacak sanki. bitki çaylarından veya başka tavsiyelerdense doktora gözük sonrasında doktor tavsiyesiyle bir daha böyle bişi yaşamamak için bitki çaylarına veya başka şeylere yönel derim.

Merhaba yazdıklarını okudum benim öyle uzun süreli değildi ama yeni işime girince yemek ve sürekli oturmaktan kabızlık başlamıştı.Önceden bildiğim birşeyi uyguladım sabahında hemen :))))) Kuru kayısı üzüm isteğe göre elma küp küp küçük bi tencerede meyvelerin üstüne gelcek kadar su koy meyvenin şekerş yeterli şekerli seversende hoşaf gibi tatlı yapabilsin.biraz kıvam alınca meyvelerde yumuşayınca al soğut.Dolabında dursun yemek öncei sonra farketmez bir kase bi kaç gün devam et :))

2 hafta cok uzun bı sure eczaneye bıle gıtsenız lavman önerırıler.benım onerım ıse tekrar olmamak ıçın hergun bolbol cevız kabızlığı onluyo haberınız olsun

2 hafta çok uzun bir süre o yüzden doktora gitmenizi tavsiye ederim.

Ben 8 gün çıkamamıştım. Puding yedim 1-2 kase. Geçti (zeytinyağı da içmiştim ama tavsiye etmem berbat, işe yaradığını da pek sanmıyorum)

hareketsiz bir insan mısın? Evde yapılan işleri kastetmiyorum ama.En güzeli siyah erik kurusu,dut kurusudur.Pırasa yemeği,kepekli gıdalar da iyi gelir.

Kabızlıkla benim de başım belada..
Kayısı çayı içiyorum
Elma yiyorum
Sonra rahat rahat çıkabiliyorum..

Kabızlık zaman zaman bende de peyda olur, ne menem şey olduğunu bilirim.
Kabızlık durumunda rezene çayı içip üstüne kuru incir ve hurma yemek bağırsaklarımı kısa sürede çalıştırıyor, hatta ishal bile oluyorum

Son düzenleme:
Ilık süt de iyi geliyor, benim ne zaman böyle bir hissim olsa süt içiyorum bağırsaklarımı çalıştırıyor ..
Deneyin derim, geçmiş olsun 2 hafta çok uzun bir süre çünkü.
Diyet de yapıyorsanız metabolizmanız çalışmıyor olabilir.:44:

Aynısından bende de var ve yeme içme vs tabii çok önemli ama bu tip bir kabızlığın bunlarla pek ilgisi yok.. Bir de hamileyim ben, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde o sıcaklarda napacağım bakalım.. Bir nevi tembellik.. Yeme içme vs lifli şeylere önem ver, yemek düzenine önem ver, bünyeni alıştır belirli zamanlarda gıda alımına ve asla aman çok yemeyeyim kilo alırım vs diye o doyma hissini yaşamadan yemeği bitirme. Hareketli olmaya gayret et günlük hayat içerisinde özellikle karın bölgeni hareket ettir, tuvalete gitmeyi aksatma ve biraz daha fazla zaman geçir tuvalette, en önemlisi de kafana takma.. Yapabilirsen tabii.. Kefir mayası bulabilirsen yapıp içmeni tavsiye ederim, piyasadaki laksatif şuruplar ve benzeri ilaçlardan bir ay tuvalete gitmesen de kesinlikle uzak dur sonucu çok daha kötü etkiliyor çünkü.. Ben kullandıklarıma çok pişmanım, megakolon mu var artık acaba diye düşünüyorum, gebelik olmasaydı çoktan girmiştim bir kolonoskopiye.. İstersen sende bir muayene ol, kolonoskopiye gir eğer fizyolojik bir neden bulunmazsa hiç kafana takma.. Ufak tefek şeylerle hallediliyor aslında, kafanı rahat tut gerisi dert değil bir sıkıntın yoksa..

her sabah kahvaltıdan en az yarım saat önce 3-4 adet kuru kayısı yemenizi öneririm. ama şu anki durumdan nasıl kurtulacağınızı bilemiyorum. anormal bir durum. ben 3 günün sonunda bile çok çok kötü oluyorum...

Sanirim herkesin bunyesine gore tedavi sekli degisiyor. Ben bu dertten cok muzdarip olmus biriyim.
Yesil cay tavsiye ederim. Hem sadece kabizliga degil bircok derde deva oldugundan iyi gelir.
Kuru kayisi, kuru erik de iyi gelir kabizliga.

Form çayları var canım onlardan iç bagırsakları güzel çalıştırrıyolar.

Canım onlar bu tip bir tembelliği olan insanlar için çok tehlikeli ya.. Hatta bağırsak tembelliği olmayan insanlar için bile İçlerindeki sinameki sayesinde çok güzel bağırsak çalıştırıyorlar amaaaa o sinamekinin etken maddesi bağırsak sinirlerini harekete geçiren kimyasal bir uyaran diyelim, nasıl ki parfüm kokan bir odaya girip bir saat geçirdiğimizde burnumuz kokuyu odaya ilk girdiğimizdeki gibi algılamıyorsa sinamekinin de bağırsak sinirlerine yaptığı aynı şey.. Bir nevi soysuzlaşıyor bağırsaktaki sinir pleksusları, ondan sonrası çok vahim zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…