Kabızlık

Seda96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
142
61
28
Arkadaşlar lütfen yardım! 1 buçuk yaşında kızım var çok fena kabız. Kackere doktora da götürdük ama naifle.tecrubelı annelerden yardım beklıyorum

1 buçuk yaş çok küçük değil kayısı suyu verebilirsin ben 1 yaşımdaykn kızıma çok az saf zeytinyağı içiriyordum faydası oluyor

Ahhhh ben ne çektim o kabızlıktan büyük oğlumla.Tutmayı öğrenmeden halledin yoksa çok zor.Bir tutmaya başlarsa

başetmek mümkün olmuyor.Bize doktor o zaman duphalak (yazımı yalnış olabilir) verdi.Tamamen bitkisel bir

ilaç.Onunla yumuşuyor.Sabahları az suyla 1 2 kayısı kaynatın blenderdan çekin aç karnına yedirin.Benim

kayınpederimde doktor.O da eczaneden aldığın badem yağını bir çay kaşığı içir demişti.Onu da yaptım.

Ama benimki tutmayı keşfetmişti ve çok uğraştık.

Beslenme stilini değiştirin. Bol lifli sebze meyve ile besleyin, zeytinyağlı sebze çorbaları yapın. Muz armut falan yedirmeyin. Bu mevsimde kuru incir ve kayısı yedirin bolca.

Bir kasik safzeytinyag verin cok iyi geliyor.. Kayisi suyuda iyi geliyor kabizlik icin.. Bebekler icin makattan verilen kabizlik ilacida verebilirsiniz ama o anlik icin..

Kereviz yiyorsa kerevizli corba yapin derim
Dehset bagirsak calistiriyor

Benim kızda çok kabızlık çekti 30 gündür sıkma zeytin yağ kattık mamasına çok iyi geldi

Arkadaşlar lütfen yardım! 1 buçuk yaşında kızım var çok fena kabız. Kackere doktora da götürdük ama naifle.tecrubelı annelerden yardım beklıyorum
Ispanak yedirin. Kesin çözüm.. tecrübeyle sabit

Cevaplarınız için çok teşekkür ederdim Soyledıklerınızı uygulayacam. İnsaAllah duzelır

Komşumuzun 6 aylık bebeği sık sık kabız oluyor, 1 kaşık zeytinyağı içirince çocuk hemen kakasını çıkarıyormuş.

Ha bırde sut ıcıyor acaba onun etkısıde olabılırmı sızce?
Eğer içince farketmezse sütüne zeytinyağı koyun bir çay kaşığı. Günde uç kere icse üç çay kaşığı yapar. Bir arkadaşın çocuğu böyle düzeldi. Yemeklerini de zeytinyağı ile yapın. Muz, patates, pirinç, elma vermeyin tam duzelene kadar. Çok zorlarsa duphalac daha da yapamaz çok çaresiz kalırsanız sokol likit verin. Bunlar bebekler için de kullanılabiliyor. Ancak öncelikle diyetle çözüm bulmaya çalışın. Günlük bir, iki kayısı da yesin muhakkak. İnşallah yemek secmiyordur o daha çok zorlar. Tabi en onemlisi çok su içmesi.

Kizim sıkıntı cektiginde ılık elma püresi yediriyordum ılık olacak mutlaka.. anında etki ederdi..

Merhaba gecmis olsun kuzuya aynisj benimde basima geldi simdi yapicaklarimi iyi dinle bende duzelttim cok sukur

Probiyotik ilk yogurdum var sutasindi sanirim ondan al hergun yedir.sut ve elma verme sakin hersabah hurma (cekirdegiyle)kayisi incir ve uc tane kuru uzum kaynat ve suyunu icir tabi bunlari dorde bol gun boyu icir
Birde maflor damla var eczaneden al herhun 5 damla probiyotik buda zamanla duzene sokuyo bagirsaklarini emin ol duzelcek ayrica zeytin yahi filan icirme hic ise yaramiyo

Geçmiş olsun zor bir durum. Benim kızım da yaklaşık 8 aylıkken başladı bu sıkıntı ama sonra tutmaya başladı. Şuan yaklasik 2 yaşında. Ve ben insanlara kendini tuttuğu için kabızlığı olduğunu bir türlü anlatamadım. Özellikle gıcık Kv. Çok bilmiş ya herşeye muhalefet. Tutmaya başlarsa esas sıkıntı orda. Ben balık yağı , zeytin yagi hem de bol bol verdim ayrıca laktozsuz ürünler denedim. Ama faydasız. Doktor eğer alerjisi yoksa sakın laktozsuz ürünler verme yoksa bağırsakları tembel alışır ve normal hiç birşeyi alamaz rahatsız olur dedi.. Tutma huyunu bırakırsa sıkıntısı da ortadan kaybolacak. Ama bırakmıyor.

Kahvaltisina corbasina herseyine zeytinyagi ekleyin sonradan. Kuru kayisiyi aksamdan islatin kumu pisligi dokulsun. Sabah cok az miktar suyla kaynatin blenderdan gecirin marmelat gibi yedirin sekersiz olacak ama. Aktivia nin probiyotik minik yogurdu var onunla yogurt mayalayin bagirsak calistirici. Kakasini yapamadiginda kulak cubugunu zeytinyagina batirip hafifce poposunun kenarlarina surerek fazla iceriye sokmadan yapmasina yardimci olabilirsiniz

Back
X