Kafam aşırı karışık

Tabiki siz iyi bir annesiniz ben çocuğunuzu koşulsuz sevdiginizi yazdiklarinizdan anlıyorum.Aspergeri araştırın derim özellikleri ona benziyor mu diye.Soylediginiz şeyler el çırpma sosyal olamama vb.belirtiler var ama tabiki işin uzmanı görmesi lazım.Siz başka bir doktora daha gösterin
El çırpma gibi değil de,
Mesela sevimli bir bebek gördü ya da o anda çok sevdiği bi oyuncak gördü onun yanına gider ve ellerini karıştırarak hızlıca sever bebekliğinden beri olan bi hareket
Bebekliğinde blendır sesi gibi seslere karşı aşırı duyarlıydı yanında süpürge bile açamazdık onlara alıştı ama kapı otomatından ödü kopuyor halen yangın alarmından mesela

Ayrıca solak ve harfleri rakamları ters yazıyor bazen
Ben oturtup doğrusunu yap dediğimde yapıyor ama doğru şekilde
O çoğu çocukta oluyor normal birinci sınıfta düzeliyor.Duzeltemezse Özgül öğrenme güçlüğü açısından değerlendirilir ama otuzmle alakalı değil

El çırpma gibi değil de,
Mesela sevimli bir bebek gördü ya da o anda çok sevdiği bi oyuncak gördü onun yanına gider ve ellerini karıştırarak hızlıca sever bebekliğinden beri olan bi hareket
Bebekliğinde blendır sesi gibi seslere karşı aşırı duyarlıydı yanında süpürge bile açamazdık onlara alıştı ama kapı otomatından ödü kopuyor halen yangın alarmından mesela
İşin uzmanı görmesi gerekiyor ama bazı hareketle otizimlilerin duygularını ifade ettikleri kalıplaşmış hareketler olduğu için ayırt edici olabiliyor

aynı belirtiler bende de var. çocukluğumdan beri parmaklarımı birbirne sürterim ve konuşmayada 4 yaşında başladım. el becerim çok iyidir. ama şimdiye kadar hiç otizmlimiyim acaba demedim. bu doktor artık herkese debh ya da otizm tanısı koyuyor heralde. ilaç satmak için mi ne için kimbilir. ilkokulda da düzgün konuşamadığım için çok fazla arkadaşım yoktu. sonra okula alıştıkça arkadaş edinmeye başladım. şimdi gayet güzel bir mesleği ve kariyeri olan bir kadınım. bence içinize kurt düştüyse başka bir doktordan daha bilgi alın ama böyle şeyler bence küçükken normal

aynı belirtiler bende de var. çocukluğumdan beri parmaklarımı birbirne sürterim ve konuşmayada 4 yaşında başladım. el becerim çok iyidir. ama şimdiye kadar hiç otizmlimiyim acaba demedim. bu doktor artık herkese debh ya da otizm tanısı koyuyor heralde. ilaç satmak için mi ne için kimbilir. ilkokulda da düzgün konuşamadığım için çok fazla arkadaşım yoktu. sonra okula alıştıkça arkadaş edinmeye başladım. şimdi gayet güzel bir mesleği ve kariyeri olan bir kadınım. bence içinize kurt düştüyse başka bir doktordan daha bilgi alın ama böyle şeyler bence küçükken normal
Umarım dediğiniz gibidir zaten konuşuyor 2 yaşından beri
Testleri yaptı bi süre çocukla yalnız kalıp çıkıp gitti o sırada doktordan görüş aldı asistan olduğu için tek başına bi ön tanı veremedi
Uzman doktor çocuğu görmeden yorumladı yani
Ben dehb den şüpeleniyordum hiç otizm aklımda yoktu çok şaşırdım

Benimkinde dehb ve disleksi var.
Sosyal zorlanmaları, duyusal hassasiyetleri ve takıntılarından dolayı ben otizm şüphesi duyuyorum.
Doktoru sanmıyorum dediği için başka doktor araştırıyorum.
Dehb tanısı için de 2 doktora gittik.
Başka görüş alın, varsa özel eğitime başlaması gerekecektir, bir an önce başlasın.

Disleksiler harf ve rakamları ters yazar. Ama başka durumlarda var oğlunuzda. Nöroçeşit olması çok büyük ihtimal.

Ayırt edici tanilari tanilari inceler misin zahmet edip lutfen! Benim yeğenime de otizm dediler. Cocuklq biraz ilgilenince evdeki problemler çözulunce(en azindan yanında tartismayinca) normal hayatına döndü. Yaşamadan bilinmiyor. Sizin gibi sadece yorum yapılıyor.
Nasıl anladınız olmadığını?
Hayır tipik otizm belirtileri anlatıyor konu sahibi, o yüzden merak ettim.

Arkadaşlar merhaba
Kısaca anlatmaya çalışacağım
Benim 6 yaşında bir oğlum var bu sene okula başlayacak
2 yaşında konuşmaya başladı çok anlaşılır şekilde halen konuşuyor
Bi el hareketi var bu hareket bebekliğinden beri ellerini birbirine dolayarak hızlıca karıştırma hareketi
Kapı otomatiği sesinden alarm sesinden aşırı korkar kulak kapatır
Ve arkadaşları çoğunlukla onu sevmez dışlar çünkü oyun oynamayı bilmez iletişim kuramaz hiç yakın arkadaşı yok
Hafızası çok kuvvetli el becerisi yazması boyaması
Bütün bunları bugün çocuk pskiyatriye anlattım ve atipik otizm olabilir dedi
Doktor asistandı uzman doktor değildi bize bi sürü sorular sordu
Öğretmen formu istedi
çok kafam karışık otizm demesini beklemiyordum açıkçası
Bu durumu yaşayan varsa acil yorum yapabilir mi
Bu çok geniş bir spektrum, tanı için uzun süreli gözlem şeklinde tekrarlayan muayeneler ve vakit kaybetmeden de özel eğitime başlamak gerekebilir.
Buradan öyledir ya da değildir diyenlere inanmayın.

Back
X