Kabul eder miydiniz ?

Bence şu an nikah kıyıp tazminatınızı alıp, yeni iş yerinizle öyle anlaşın. Ne yazık ki iş değişikliği yapmadan maaşlarda çok artış olmuyor. Ayrıca her yeni girdiginiz işte yeni birşeyler öğrenirsiniz ve bağlantılarınız artar ve bu ilerde size yeni bir kapı açar. Yenilik her zaman iyidir ama tazminatınızı da yakmayın.

Bu nikah olayına ailem itiraz eder açıkçası. O nedenle o opsiyonu düşünmüyorum

Ben ayda ortalama 50 saat mesai yaptığımdan ay sonu elime geçen para istediğim maaş kadar oluyor zaten. Aslında hiç fark yok denilebilir
Ben de tam bunu yazacaktım. Yol gittiğiniz kadar ek mesai yapıp zaten o parayı cıkarıyorsunuz. Kac yıl calıştınız bilmiyorum ama tazminatı yakmamak akıllıca olabilir

Yeni iş için belirsizlikler var. Mesai saatleri uzarsa asırı yorarlarsa ne olacak.

Evleneceğin kesinse bekle derim ben. Tazminatını alıp çıktıktan sonra yeni yerler bakarsın rahat rahat..

Yerinde kal bence. Bir işte yeni eleman olmanın da dezavantajları olabilir. Olası bir terslikte ilk gözden çıkarılacak sen olabilirsin mesela. Riske girecek bir maddi kazancın olmayacak. Yollarda ve şantiyelerde çekeceğin çile de cabasi

Maaş olarak çok fark yok diyeceğim ama bu değişken bir konu kimi durumda +100 lira bile kurtarıcı olabiliyor. 50km cok gercekten ayrıca şantiyeye gitme konusu esnek bırakılmış arada denir ama sık gitmeniz gerekebilir vs net bir şey söylenmemiş. Sanırım ben olsam 1 sene daha bekleyip en azından tazminatlı ayrılma hakkımı kullanırdım alacagınız ekstra 1000 tl yi bu tazminat farkı ile kapatabilirsiniz zaten ve konfor alanınızdan çıkmamış olursunuz.

Öncelikle sigortanızı asgaridem yatırıp elden para vermeleri büyük suç, cezası var.
2. Si alduğınız ücretler net mi brüt mü bilmiyorum ama mühendisseniz mühendisler odasına kayıt olun. Mühendis odalarının ücret kanunları var. Her yıl artış olur ve odanın belirlediği ücret altında alınamaz. Cezası vardır. Bir araştırın derim.

Sadece maaş olarak bakarsak çok bir artış olmayacağı için günde 100 km yol çekmeye değmez derdim. Ama başvurduğunuz şirkette yükselme şansınızın olması kariyeriniz için büyük bir avantaj. Şu an bulunduğunuz yerde de mutlu olmadığınız için bence değiştirmeniz yararınıza olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…