Kaburgadan kıkırdak alınması :(

fififi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2010
4
0
36
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 ay sonra burun ameliyatı olucam. Doktorum, bildiğiniz gibi burun içindeki kıkırdak yetmezse kulaktan alınacağını oda yetmezse kaburgadan alınacağını söyledi. Kulaktan alındığında dışardan bakıldığı zaman hiç bir izin belli olmadığını biliyorum fakat kaburgadan alınırsa dikiş izi kalıyormuş. İnternetten araştırdım ama bu izin ne kadar büyük olduğunu tam olarak öğrenemedim. Çok merak ediyorum. Böyle bir ameliyat geçirip, kıkırdağı kaburgasından alınan arkadaşlardan bir isteğim var. Bana dikiş izinin fotoğrafını gönderebilir misiniz? :/

aa dunde ben dr a gıttım oda soledıı eger dedı kıkırdak da eksıklık olursa kaburgadan alıoz dedı bende sasırdım

ben de varr..serçe parmağımın yarısından kısa..ufacık..korkcak bişey yok..ağrısı biraz zor oluo ama 2 haftada geçio...

peki canım kulakdan alınırsa o belli oluyormu ve izleri kalıyormu ikisininde

Doktorum biraz iz kalacağını söylemişti ama büyük olmasından korkuyorum. Hiç iz kalmıyor derken tamamen mi geçiyor? endişeliyim bu konuda :/ Kulaktan alınırsa hiç iz kalmıyor. zaten kulağın arkasından açılıyor küçük bir delik daha sonra kıkırdak alınıyor zaten kıkırdağın alındığı yeri kulak derisi kapattığı içinde kulakta hiçbir değişiklik olmuyor.

hımm peki canım neden kıkırdağa ihtihaç duyuluyo?? bende ameliyat oldum mesela kemer vardı ama burnum hemen hemen düzdü abartılı değildi onu düzeltecem diye hem burnumu çok kaldırmış hemde kemiği çok kırmış çok tuhaf olmuş inanamıyorum hatta ağladım bile ama tekrar olcam bende 1 ay sonra inşallah bu sefer istda olcam... ınşallah iyi olur...

inşallah istediğin gibi olur cnm.. Neden kıkırdağa ihtiyaç duyuluyo çünkü burnun bazı yerlerine kıkırdakla dolgu yapılması gerekiyor. Bu kıkırdakta her zaman burunda yeterli seviyede bulunmayabiliyor. Bu yüzden başka yerlerden takviye yapıyor doktorlar

anladım canım teşekkürler...

belki gerek bile duymazlar ameliyat esnasında ehrsey degişebiliyor,bendende alıcaklardı ama ameliyattan bi çıktık dr vazgecmiş baska bbi yontem uygulamış umarım seninkide oyle olur

vala kızlar kaburgdn alınınca iz kalsa bile önemli deil hemen göğüs altı ve ufacık..ama ağrısı baya bi zor oluo..gerçi 2 haftada geççio ama gene de çekiosn..benm kulaktanda alınmıştı o da fena ağrımıştı ..

evet canım fotolar nerde?iyileşme nasıl gidiyor?yolundamı hersey? opuyorumnanaktan

canimbenim doktotumda aynisini dedi bana..burundan yetmezse kikirdak kulaktan alicani dedi bi kagit imzaladim ama sirf gerekirse yapicakti..allahtan gerek olmadi yani mashallah burnumdan bi kemik kikirdak cikmiski lazimolmamis ama iz kalmiyomus onu benimdoktorumda dedi ve cok ameliyat yapiyor professor plastic cerrahi valla kaburgayi banada demisti ya kaburga ya kulak diye bende gerekirse kulak dedimneyse ki gerekolmadi belki sende de gerek olmaz olsada iz fazla kalmiyomus dedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…