Kabus Gelinimiz...

Merhabalar, konunun başrolünü şu konuda anlatmıştım.

Bu olaydan sonra ben araya ciddi bir mesafe koydum. Kavga etmedim, merhabalar öteye gitmedi, muhattapta olmadım memlekete gitmelerde. Fakat yine ortalık karıştırma eyleminde.

Bu son dönem beni aramaya ve sanki hiç bir şey olmamış gibi mıç mıç mıç. Telefonu açmak istemiyorum arada kardeşim ve yeğenler var soğuk soğuk konuşuyorum.

Yenilerde diğer erkek kardeşimin özel bir günü oldu. Annelemlere "Kızınız benim çocuğumu görmeye gelmedi ben de katılmayacağım demiş. Annem son dönem ciddi bir rahatsızlık geçirdi az kalsın ölüyordu. Bir kaç gündür sesi bir tuhaf olunca ısrarla sordum anlattı. Meğer kadın, ağabey ve kardeşin arası daha da açılacak diye üzülmüş.

Diğer erkek kardeşime ve onun eşine ayrı bir gıcığı var. Mesela hep bir araya geldiğimizde oturur yemeğini yer, çay hizmeti bekler diğer gelinden. O gelinde buna inat olabildiğince temiz niyetli. Saf saf buna çay ikram eder. Oysa ki hepimiz ayrı evlerden geliriz. Tabii ben deliririm o kızı kullanmasına. Bütün bunlar olurken ben de kıza yardım ederim veya beraber yaparız kimse kimsenin uşağı değil. Lakin sırf o yapsın diye yerinden kalkmaz.

Ben şimdi uzaktayım ama yine sıçradı bu. Cidden normal bir insan değil ve yine kafayı bana takmış. Hoş herkese takık ve bıktık.

Akşam üzerinden beri annemi üzmesine bilenin duruyorum. Kadın daha iyi olmadı ne üzüyorsun onu. Vallahi yakın olsam saç baş gireceğim.

Annem ise sakın arama bir şey deme kardeşin üzülür derdinde. Ya hu kardeşim üzülecek diye annemden olacağım.

Annemi üzeni üzerim.

Evet saklamıyor bir de bununla övünüyor. Bu da öyle zaten. Yaptıklarından dolayı ben irtibatı kesince kendisi birden aramaya başladı. Vardır bir bit yeniği dedim. Bu olay oldu. Annem bir düzelsinde bir ayar vereceğim. Kimin karısı ise o çeksin. Ben mecbur değilim çekmeye.

Ayar vermen birşey değiştirmez. İçini soğutmak icin bile olsa asla tepki verme. Bizde tam tersi. Benim KV "hasta" ruhlu.
Bende yetim ve öksüz olduğum için bir ailem olsun diye yıllarca cabaladim. Asla arpa kadar yol alamadım.
Salın gelini. Torun torba sevdasina kendinizi yormayin. Bu tip insanlar asla birlik olsun istemiyor

Sert üsluba falan gerek yok aslında. Gelinin derdi gelmiyorum diyerek kıymet bildirmek, sizin gitmenizi sağlamak falan. Hiç oralı olmayacaksınız, gelmezse gelmesin. Anneniz de bu kadar hassas olmasa, her şey başka olurdu muhtemelen. Kardeşiniz, karısının lafıyla annesiyle görüşemez buna çocuklarını da dahil ederse yapacak bir şey yok.
Özel günümde bana gelmese çok mutlu olurum. Mecburen aileye dahil olduğundan keşke kocasına dese ve gelmese hiç olmazsa günüm berbat olmaz. Keşke kocası ile konuştuklarını anneme aktarıp durmasa ve beni dahil etmese. Ve bütün bunlardan bihaber diğer kardeşimede sıçramasa

Çok üzüldüm valla allah yardımcınız olsun öyle insanla geçim zor.
Ya bu erkeklerde zorba olmasın ama pısırıkta olmasın bunların ortası yokmu? Annemi üzüyorsun diye frenliyemiyor mu karısını. Siz annenizle konuşun sen bizi kafana takma ben kardeşimle asla küsmem sen o kızın söylediklerine takma de. Ortada yiğenleriniz olmasa tam cennet mahallelik bir kavga olacak ama kendinize mukayet olun. Kardeşinizide uyarın laf taşımasın koca koca adamlar çenelerini tutamıyor.

Bana kalsa çok sert üslup takınacağımda annem frenliyor. Oğlumu göstermez, torunlarımı göstermez. Bir şey deme napalım başımıza geldi kardeşin için sabret diyor ama gel de sabret.
Klasik türk annesi, aman oğlumun ağzının tadı bozulmasın.
Ben olsam büyük gelinle inadına sıkı fıkı olur, yemeğe kahvaltıya ne bilim çaya kahveye gider gelirdim. Küçük gelin kıskançlıktan ortadan ikiye ayrılırdı da böylece kurtulmuş olurdum.

Kardeş mardes dinlemem.
Annemi durduk yere böyle üzenin ağzına salıncak kurarım sallana sallana s...

Biz böyle kardeşleri sepete koyup karılarının eline veririz, çok iyi olur çok da güzel olur. Sizi kardeşinizden etmedi o kadın, zayıf halka koptu sadece.
Bir yandan elinle yaptın boynunda çek diyorum. Bir yandanda işte kalbim çiz ediyor. Karı koca ilişkileri beni alakadar etmez. Haline de acıyorum bir yandan. Dünya iyisi bir çocuktu. Bu fazla fazla iyilik, iyi niyetli olma huyu annem de babam da ve bu kardeşimde var. Tamam biz de çekmişiz ama bu kadar polyanna değiliz.

Bir gün babama dolandırıcılar bir paket göndermiş ptt ye. Babamı aramışlar paketin var diye. Babam demiş ki ben bir şey istemedim bunu açabilir miyiz? Oradaki görevli başlamış senemi uğraşacağım parasını öde falan diye bağırmış ben olayı öğrenince şikayet ettim (Babam bana sordu sen mi paket gönderdin diye) ptt nin müdürü babamla görüşmüş özür dilemiş. Babam geldi bana kızdı "Sen neden şikayet ettin? Belki eşi ile kavga etti? Belki hasta? Belki bir sorunu var? Diyen bir adamın oğlu bu.

Bize diyecek lafı zaten yok. Ona da diyemez arada üzülen o olacak ama çeke çeke anlar Hanya'yı, Konya'yı

Ayar vermen birşey değiştirmez. İçini soğutmak icin bile olsa asla tepki verme. Bizde tam tersi. Benim KV "hasta" ruhlu.
Bende yetim ve öksüz olduğum için bir ailem olsun diye yıllarca cabaladim. Asla arpa kadar yol alamadım.
Salın gelini. Torun torba sevdasina kendinizi yormayin. Bu tip insanlar asla birlik olsun istemiyor
Ben şu an bile annem, babamsız bir dünya hayal edemiyorum. Allah yardımcınız olsun 😞 Annem de aynı sizin gibi. Kardeşleri varmış anne baba vefat edince parçalanmışlar. 2 abisini çok severmiş hepsi ayrı düşmüşler. Geriye kalan tek şey kardeşleriymiş ve hasret çekmiş sonra onlarda genç yaşta vefat etmiş. Bundan sebep her zaman der ki Allah sıralı ölüm versin. Benim kardeşlerim çil yavrusu gibi dağıldık. Siz birlik olun hele sen ablasın sen topla onları der. Bizi bir arada görmek onu hep mutlu ederdi. Büyüdük yine kavga etmezdik, anlaşmazlık olmazdı. Elbet ters düşerdim bazen ama öyle ufak kardeş kavgalarıydı.

Çok kez deliriyorum ama bakıyorum annem acı çekiyor susuyorum ama içim içimi yiyor.

Kız da müthiş bir sevgisizlik var. İlk zamanlar kardeşim her zaman ki gibi bana sarılır şakalaşırdı. "Sen artık evlisin ve karın var ona sarıl" dedi çıktı. Ortam buz. Ya hu kocanı al tepe tepe kullan. Ben ablasıyım sen yokken ben vardım. Bana sarılınca ne oluyor? O günden sonra bir daha sarılmadı kardeşim bana.

Çok üzüldüm valla allah yardımcınız olsun öyle insanla geçim zor.
Ya bu erkeklerde zorba olmasın ama pısırıkta olmasın bunların ortası yokmu? Annemi üzüyorsun diye frenliyemiyor mu karısını. Siz annenizle konuşun sen bizi kafana takma ben kardeşimle asla küsmem sen o kızın söylediklerine takma de. Ortada yiğenleriniz olmasa tam cennet mahallelik bir kavga olacak ama kendinize mukayet olun. Kardeşinizide uyarın laf taşımasın koca koca adamlar çenelerini tutamıyor.
Amin, Allah'tan uzaktayım gözüm görmüyor. Frenleyemez o maalesef. Zaten duyunca kan beynime sıçradı ama sırası değildi. Çok haklısınız dediğiniz gibi daha metanetli olmam lazım ama. İnsanın ayarları ile oynuyor.

Klasik türk annesi, aman oğlumun ağzının tadı bozulmasın.
Ben olsam büyük gelinle inadına sıkı fıkı olur, yemeğe kahvaltıya ne bilim çaya kahveye gider gelirdim. Küçük gelin kıskançlıktan ortadan ikiye ayrılırdı da böylece kurtulmuş olurdum.
Ama olur mu? Ne haddimize diğerini sevmek? Bu olay olmadan önce ben annelere gidince diğer gelin gelirdi. Bu derdi ki beni dışlıyorsunuz. Ya sen de gel, sana gelme mi dendi? Geldinde kötü mü davrandık? Bu defa da diğer gelin geliyor onu getirmeyin ben gelince dedi. Haydaa... Yani kendisi geliyor diye, diğerine gelme diyecekmişiz. Dışlamak dediğide diğer gelinin annemin evine gelmesi ve ona gelme dememişiz.

Ya iki kardeşim var ama en çok sevdiğim, koruduğum bu kardeşimdi. Çok mazlumdu iç güdüsel olarak belki de onu korumak için daha çok üstüne düşerdim. Zaten en çok koyan sebeplerden biri de bu. Ne yaptımda beni kardeşimden ettin?
Malesef çok korunan insanlar böyle oluyor. Karakter olarak pasif olmaya yatkın ama aile etkisi ile iyice özgüven falan gidiyor. Sonra da eşinin elinde oyuncak oluyor böyle.

İnsan kendi sınırını kendi çizer. Eşine karşı da sınır çizmeli. En iyi insan bile, biri sürekli iyilik yaparsa alışır ve karşısındakinin hakkına girebilir. Kardeşinizin bunu anlaması lazım.

Bende de aynı model gelinden iki tane var. Al birini vur ötekine. Onlar aramaz etmez ama aramazsak en suçlu biziz. Her zorlukta yanı başlarındayız yine yaranamayız. Anladım ki eşlerinin hayatında biricik olmak istiyorlar. Garip bir kıskançlık var. Bunlar da hep bahane. Yok aramıyor, diğer gelini hep arıyor daha samimi. Yok ben grip oldum beni sormadı, biz ameliyat oluruz umrunda olmaz ama falan filan. Bebek görmesine gitseydiniz de yine bir bahane ile siz suçlu olacaktınız, netice olarak.

Çocuğunuza da size de şifa dilerim. Kimse için üzülmeyin ve annenize de üzülmemesi yönünde telkinde bulunun. Üstüne düşüp de egosunu şişirme deyin. Annenizle alakalı endişenizi anlıyorum ama yapacak bir şey yok. Annenizin üzülüp üzülmemesi kendi iradesi dahilinde.

Geline ve kardeşe gelecek olursak, kardeşinize koyduğunuz postaya bayıldım. Haddini bilsin. Bana kalırsa da kardeşinizle görüşün, gelin için kardeş silinmez. Sevmek zorunda değilsiniz gelini. Yeğenlerinizi de elinizden geldiğince görmeye çalışın. Gerekirse kardeşinizden rica edin, aile evine getirsin. Dengeyi kardeşiniz sağlamalı. Umarım bunu bir gün başarır.

Ben şu an bile annem, babamsız bir dünya hayal edemiyorum. Allah yardımcınız olsun 😞 Annem de aynı sizin gibi. Kardeşleri varmış anne baba vefat edince parçalanmışlar. 2 abisini çok severmiş hepsi ayrı düşmüşler. Geriye kalan tek şey kardeşleriymiş ve hasret çekmiş sonra onlarda genç yaşta vefat etmiş. Bundan sebep her zaman der ki Allah sıralı ölüm versin. Benim kardeşlerim çil yavrusu gibi dağıldık. Siz birlik olun hele sen ablasın sen topla onları der. Bizi bir arada görmek onu hep mutlu ederdi. Büyüdük yine kavga etmezdik, anlaşmazlık olmazdı. Elbet ters düşerdim bazen ama öyle ufak kardeş kavgalarıydı.

Çok kez deliriyorum ama bakıyorum annem acı çekiyor susuyorum ama içim içimi yiyor.

Kız da müthiş bir sevgisizlik var. İlk zamanlar kardeşim her zaman ki gibi bana sarılır şakalaşırdı. "Sen artık evlisin ve karın var ona sarıl" dedi çıktı. Ortam buz. Ya hu kocanı al tepe tepe kullan. Ben ablasıyım sen yokken ben vardım. Bana sarılınca ne oluyor? O günden sonra bir daha sarılmadı kardeşim bana.
Sevgisiz insanlara batıyor sevgi. Alıştığı şeye çekiyor kardeşinizi. Kaosa alışkın herhalde. Normal olması sinir ediyordur. Hatta muhtemelen kardeşinizi şımarık diye yaftalamıştır. Annesi seviyor diye. Aslında bu sevgiyi kıskanıyor muhtemelen.

Ama olur mu? Ne haddimize diğerini sevmek? Bu olay olmadan önce ben annelere gidince diğer gelin gelirdi. Bu derdi ki beni dışlıyorsunuz. Ya sen de gel, sana gelme mi dendi? Geldinde kötü mü davrandık? Bu defa da diğer gelin geliyor onu getirmeyin ben gelince dedi. Haydaa... Yani kendisi geliyor diye, diğerine gelme diyecekmişiz. Dışlamak dediğide diğer gelinin annemin evine gelmesi ve ona gelme dememişiz.
Ay bu nedir ya, ailenin merkezi olmak istiyor resmen. Ne demek ben gelince diğeri gelmesin. İnsan bunu söylemeye utanır.
Ben tavrınızı yerinde buldum küçük kardeşinize de ağzının payını vermişsiniz.
Sen alttan al şunu bunu söyle demesi hoş değil.
Kendisi karısını pışpışlayıp göklere çıkarıyorsa çıkarsın, siz mecbur değilsiniz çoluk çocuk eğlemeye.

Malesef çok korunan insanlar böyle oluyor. Karakter olarak pasif olmaya yatkın ama aile etkisi ile iyice özgüven falan gidiyor. Sonra da eşinin elinde oyuncak oluyor böyle.

İnsan kendi sınırını kendi çizer. Eşine karşı da sınır çizmeli. En iyi insan bile, biri sürekli iyilik yaparsa alışır ve karşısındakinin hakkına girebilir. Kardeşinizin bunu anlaması lazım.

Bende de aynı model gelinden iki tane var. Al birini vur ötekine. Onlar aramaz etmez ama aramazsak en suçlu biziz. Her zorlukta yanı başlarındayız yine yaranamayız. Anladım ki eşlerinin hayatında biricik olmak istiyorlar. Garip bir kıskançlık var. Bunlar da hep bahane. Yok aramıyor, diğer gelini hep arıyor daha samimi. Yok ben grip oldum beni sormadı, biz ameliyat oluruz umrunda olmaz ama falan filan. Bebek görmesine gitseydiniz de yine bir bahane ile siz suçlu olacaktınız, netice olarak.

Çocuğunuza da size de şifa dilerim. Kimse için üzülmeyin ve annenize de üzülmemesi yönünde telkinde bulunun. Üstüne düşüp de egosunu şişirme deyin. Annenizle alakalı endişenizi anlıyorum ama yapacak bir şey yok. Annenizin üzülüp üzülmemesi kendi iradesi dahilinde.

Geline ve kardeşe gelecek olursak, kardeşinize koyduğunuz postaya bayıldım. Haddini bilsin. Bana kalırsa da kardeşinizle görüşün, gelin için kardeş silinmez. Sevmek zorunda değilsiniz gelini. Yeğenlerinizi de elinizden geldiğince görmeye çalışın. Gerekirse kardeşinizden rica edin, aile evine getirsin. Dengeyi kardeşiniz sağlamalı. Umarım bunu bir gün başarır.
Dediklerinizde çok haklısınız. Bir kere ikimiz bitlendik okulda gece o uyuyunca bitler kardeşimi yiyor diye ağlamıştım.

O Üniversite okurken ben maaş aldığımdan dolayı rahat olsun diye yardım ederdim. Ay bir de bu kızla sevgiliyken en lüks çikolataları paketletip kardeşimin eline verirdim. Aman kızı sinemaya götür, tiyatroya gidin, çiçek al, bak şu çok güzelmiş bunu alalım hediye götür, kadınlar şımartılmayı sever, aktivitelere katılın parayı sorun etme, Nazik ol vs. Derdim.

Kendi düşmanıma ne yatırım yapmışım ama?? Şu an aptallığıma yanıyorum. Tek derdim onu mutlu görmekti.

Diğer gelinede aynısını yaptım. Hatta bir gün kahve içelim diye evlerine davet etti bekarken ay nasıl mutlu oldum. Kahve fincanı takımı almıştım şık ve moderndi. Her gittiğimde o fincanla kahve içirir. Belki 1000 kere demiştir. "Abla bu fincanları cok seviyorum" diye. 1 not defteri alsam beni yere göğe sığdıramaz sevincinden.

İşte ikisi de insan...

Şu başlığı görünce nasıl heyecanlandım. SahraAnka yeni konu açtı sandım 🤣

Sevgisiz insanlara batıyor sevgi. Alıştığı şeye çekiyor kardeşinizi. Kaosa alışkın herhalde. Normal olması sinir ediyordur. Hatta muhtemelen kardeşinizi şımarık diye yaftalamıştır. Annesi seviyor diye. Aslında bu sevgiyi kıskanıyor muhtemelen.
Kendi ailesine, yeğenlerine, gelinlerine davranışını görseniz ağzınız açık kalır. Kardeşimle nişanlı iken ağabeyinin eşine, yeğeni için "Ne biçim giydirmişsin kızını aynı senin gibi zevksiz" demişti. Kadın gözüme bakıp utandı kalktı mutfağa gitti.

Ailesi bu ne yapsa alttan alıyor. Kendi ablası bile "Bize ne yapsak kızarlardı xxxx kafasına göre takılırdı" dedi. Sonuçta ailesi ne yapsa affedebilir ama biz unutamıyoruz.

Ay bu nedir ya, ailenin merkezi olmak istiyor resmen. Ne demek ben gelince diğeri gelmesin. İnsan bunu söylemeye utanır.
Ben tavrınızı yerinde buldum küçük kardeşinize de ağzının payını vermişsiniz.
Sen alttan al şunu bunu söyle demesi hoş değil.
Kendisi karısını pışpışlayıp göklere çıkarıyorsa çıkarsın, siz mecbur değilsiniz çoluk çocuk eğlemeye.
Babamın evine gelen, bize zararı olmayan birine git denir mi? İşte kafa çalışmıyor. Zaten tek derdi ailede tek gelin, eşinin bir tanesi (ailesi olmadan) olmak. Tamam eşinin bir tanesi ol ama onun bir ailesi var yani.

Back
X