• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabus Gelinimiz...

Anneniz kocaman kadın, elini taşın altına koyup kendini savunsun. Sonunda oklar size dönecek çünkü.

Bence hiçbir şeye müdahale etmeyin, ona da hizmet etmeyin. Diğer gelininiz çok safsa akıllanır yakında hizmet ede ede. Bilinçli olarak yerinden kalkmayan birine nezaket göstermem, belli de ederim.

Ya iki kardeşim var ama en çok sevdiğim, koruduğum bu kardeşimdi. Çok mazlumdu iç güdüsel olarak belki de onu korumak için daha çok üstüne düşerdim. Zaten en çok koyan sebeplerden biri de bu. Ne yaptımda beni kardeşimden ettin?
Bazen bazı şeyler sebebsizdir. Ben suçu erkekte ariyorum. Seni sevmemiş olabilir okey. Hanım sen görüşme ama o benim kardeşim bağımi koparamam diyecekti. Ne sizi onun hakkında konuşturacak ne de onu sizin hakkınızda.

iklerinizde çok haklısınız. Bir kere ikimiz bitlendik okulda gece o uyuyunca bitler kardeşimi yiyor diye ağlamıştım.

O Üniversite okurken ben maaş aldığımdan dolayı rahat olsun diye yardım ederdim. Ay bir de bu kızla sevgiliyken en lüks çikolataları paketletip kardeşimin eline verirdim. Aman kızı sinemaya götür, tiyatroya gidin, çiçek al, bak şu çok güzelmiş bunu alalım hediye götür, kadınlar şımartılmayı sever, aktivitelere katılın parayı sorun etme, Nazik ol vs. Derdim.

Kendi düşmanıma ne yatırım yapmışım ama?? Şu an aptallığıma yanıyorum. Tek derdim onu mutlu görmekti.

Diğer gelinede aynısını yaptım. Hatta bir gün kahve içelim diye evlerine davet etti bekarken ay nasıl mutlu oldum. Kahve fincanı takımı almıştım şık ve moderndi. Her gittiğimde o fincanla kahve içirir. Belki 1000 kere demiştir. "Abla bu fincanları cok seviyorum" diye. 1 not defteri alsam beni yere göğe sığdıramaz sevincinden.

İşte ikisi de insan...
Boş verin. İyi niyetin her zaman kazandığına inanıyorum. İyi yapmışsınız. Bakın diğer yengeniz ne kadar kıymet biliyor. Kötü insan ise en başta kendini yer bitirir.

Siz kardeşinizi yine de sevin. Eşiyle alakalı, o söylemedikçe yorum yapmayın. Kötü bir şey de demeyin. Emin olun kardeşiniz her şeyin farkındadır, sadece ağzının tadı kaçmasın diye uğraşıyordur. Bir gün ağzının tadı kaçmasın diye ömrünü çürüttüğünü anladığında normal davranabilecek ancak.

Anneniz kocaman kadın, elini taşın altına koyup kendini savunsun. Sonunda oklar size dönecek çünkü.

Bence hiçbir şeye müdahale etmeyin, ona da hizmet etmeyin. Diğer gelininiz çok safsa akıllanır yakında hizmet ede ede. Bilinçli olarak yerinden kalkmayan birine nezaket göstermem, belli de ederim.
İşte mevzu annemin asla iki laf etmemesi. Oğlundan, torunlardan olurum diye ne sert, ne düzgün üslupla sesini çıkarmıyor ve o da bundan meydan bulup her şeyi kendine reva görüyor.

Önceden anneme kızardım hasta olmadan önce ya hu böyle üzüleceğine yüzüne söylesene haddini bilsin derdim. "Kardeşin arada kalır, burnundan getirir çocuğun"derdi. Ben de getirirse getirsin iyi valla gelip ağzımıza etsin kardeşim var diye susalım mı? Derdim. Annem de aman kızım benim hatrıma bir şey deme daha çok üzülüyorum derdi.

Diğer gelinde cidden çok iyi niyetli. Hayatta fesatlık yapamaz. Bir kaç kez anlar gibi oldu içten içe sevindim ayıkmasına çünkü ben uyarsam ortalık karışırdı. Ama özünde kötülük yok bu sebepten yine tavır alamadı. Kızı resmen uşağı olarak görüyor. O kız edilmesin diye ne yaparsa yardımcı oluyorum ama diğerine hizmet için değil. Sırf diğeri kendini kötü hissetmesin diye. O da el kızı yazık yani hepimizin eli ayağı tutuyor. Çayımı kendim alınca bir yerim eksilmez. Geri kafalılar gibi gelendir elbet yapacak moduna girmedik. İnsan bu yani zulme gerek yok. Bir manim var ise çayımdan, kahveme kadar getirir. Ben de ona öyle. Ama bu istiyor ki ben oturayım diğeri veya ben hizmet edelim.

Uzaktan gelen, sene de 1 veya 2 defa gelen benim ve hepsinin en büyüğü benim. Ben hizmet beklemem ama bu kraliyet ailesinden.

Bazen bazı şeyler sebebsizdir. Ben suçu erkekte ariyorum. Seni sevmemiş olabilir okey. Hanım sen görüşme ama o benim kardeşim bağımi koparamam diyecekti. Ne sizi onun hakkında konuşturacak ne de onu sizin hakkınızda.
Kardeşim suçlu evet bunda hemfikiriz. Beni sevmemesine bir sebep bile yoktu. Davet etmedikçe evine gitmedim rahatsız olmasın diye. Bir şeylerin karışmadım (bazı görümceler hobi olarak karışıyor) vurun abalıya moduna girmedim.

Aksine ilk geldiğinde başka evden geldi. Alışkanlıkları farklı, ailesi farklı, ailemize yeni katıldı bizi tanısın, bu süreçte hatalar yapabilir çünkü bizi bilmiyor. Zamanla bizi öğrenir, uyum sağlar dedim ve ilk zamanlarda çok alttan aldım. Çok ciddi belden altı vurmalar oldu. Aman iyi niyet kazanır, yaptığından utanır dedim. Bu sandı ki ben bunlara her şeyi derim susarlar.

O zaman 3 yaşındaki oğlumdan bile nefret ediyor. Sebebi ise isteme zamanında oğlumun "Abla sen yaşlandın mı evleniyorsun?" Demesi. Çocuğa göre büyük veya evlenen insanlar ona göre yaşlı. "Yetişkin demek istiyor aslında" ve kendinin yanında bana "Anne sen yaşlandığın için markete tek gidiyorsun" değil mi? Demişti ve buna çok gülmüştü ama çocuk kendine dedikten sonra çocukla kavga etti. "Sen ne demek istiyorsun? Ev de mi kaldım ben? " dedi. Şok oldum.

Boş verin. İyi niyetin her zaman kazandığına inanıyorum. İyi yapmışsınız. Bakın diğer yengeniz ne kadar kıymet biliyor. Kötü insan ise en başta kendini yer bitirir.

Siz kardeşinizi yine de sevin. Eşiyle alakalı, o söylemedikçe yorum yapmayın. Kötü bir şey de demeyin. Emin olun kardeşiniz her şeyin farkındadır, sadece ağzının tadı kaçmasın diye uğraşıyordur. Bir gün ağzının tadı kaçmasın diye ömrünü çürüttüğünü anladığında normal davranabilecek ancak.
İnşallah kazanır. Evet diğer gelin tam tersi iğne alsam 7 düvele duyurur "Ayyy ablam bana şunu aldı" diye. Bir de göstermelik değil ne alsam onu baş köşeye koyar ve ordan o kalkmaz.

Kardeşimi elbet seviyorum ama kızgınımda. Ben zaten adını kolay kolay anmam eski yaralarım depreşiyor. Tlf da sıradan güncel şeyleri konuşuyoruz. Ama o rahat durmuyor.

Geçenlerde bilgisayarda bir işlem yapmam lazım. (Benim ki depremde gitti yok yani) bir türlü olmadı e devletle alakalı. Kardeşimi aradım şifremi vereyim sen yapar mısın? Dedim. Tamam dedi görüntülü konuşarak işleme devam ediyor. Kadın iki de bir yanına gelip "hadi çayın soğudu" diyor. Kardeşim renk atıyor. Hayır yani 10-15 dk bir işim var halletse ne olacak? O çayı içmese ne olacak? Soğuyorsa yanına ver çayı ve bizi rahat bırak.

Allah yardımcınız olsun elinizden geldiğince muhatap olmamaya çalışın. Benim yengelerimde bu kıvamda. Birinin ağzı çok bozuk diğeri de hem sinsi hem ortalığı birbirine karıştırmaktan hoşlanıyor. Allahtan uzağım o halde bile bana ve anneme bulaşmaktan geri kalmıyorlar. Bende zor tutuyorum kendimi yalanlarını ortaya dökmemek için ama annem araya giriyor.

Bazı insanlar böyle huzursuzluktan beslenir. En güzeli görmezden gelmek. Annenizle konuşun. Gelmezse gelmesin. Kardeşiniz isterse gelir kendisi. Bunlarla üzülmemesini söyleyin.
Siz böyle üzüldükçe daha çok yapacaktır. Görmezden gelin.

Allah yardımcınız olsun elinizden geldiğince muhatap olmamaya çalışın. Benim yengelerimde bu kıvamda. Birinin ağzı çok bozuk diğeri de hem sinsi hem ortalığı birbirine karıştırmaktan hoşlanıyor. Allahtan uzağım o halde bile bana ve anneme bulaşmaktan geri kalmıyorlar. Bende zor tutuyorum kendimi yalanlarını ortaya dökmemek için ama annem araya giriyor.
Amin, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ya bir de böyle göre göre mideme kramp giriyor çünkü benimde oğlum var. Acaba ben de mi böyle susmaya mahkum olacağım? Diye. Allah kötülerle karşılaştırmasın. Ne oğlum zulmetsin eşine ve ailesine, ne gelin.

Bazı insanlar böyle huzursuzluktan beslenir. En güzeli görmezden gelmek. Annenizle konuşun. Gelmezse gelmesin. Kardeşiniz isterse gelir kendisi. Bunlarla üzülmemesini söyleyin.
Siz böyle üzüldükçe daha çok yapacaktır. Görmezden gelin.
İnanın benim hiç umurumda değil. Aksine gelmediği zaman daha mutluyuz. Çünkü geldiğinde en çok korkumuz diğer geline psikolojik saldırması. Diğeri dünya iyisi ve hadi biz erkek ailesiyiz bizi sevme ama o kıza yapma. İçten içe sanki bizim aileye getiripte kızın başına bela etmişiz gibi geliyor. Biz seçmedik ama onun adına ben utanıyorum.

Anneme çok söylüyorum ama kadının yarası var geçmişten. Tramva olmuş sanki. İşte "Ben kardeşlerimi bulamadım, buldum geç oldu ve vefat ettiler" Sen kardeşlerini topla, sen ablasın. Bana da misyon yüklüyor. Yarasını anlıyorum ama çekmek zorunda değilim bunu anlatamıyorum

İnanın benim hiç umurumda değil. Aksine gelmediği zaman daha mutluyuz. Çünkü geldiğinde en çok korkumuz diğer geline psikolojik saldırması. Diğeri dünya iyisi ve hadi biz erkek ailesiyiz bizi sevme ama o kıza yapma. İçten içe sanki bizim aileye getiripte kızın başına bela etmişiz gibi geliyor. Biz seçmedik ama onun adına ben utanıyorum.

Anneme çok söylüyorum ama kadının yarası var geçmişten. Tramva olmuş sanki. İşte "Ben kardeşlerimi bulamadım, buldum geç oldu ve vefat ettiler" Sen kardeşlerini topla, sen ablasın. Bana da misyon yüklüyor. Yarasını anlıyorum ama çekmek zorunda değilim bunu anlatamıyorum
Böyle yaptıkça aranız açılacak.
Bunu anlatın. Anneniz biraz sakin olup akışa bırakmazsa daha çok büyür o olaylar.
Tek taraflı da olmaz zaten. Kadın koparmak istiyorsa siz iyi de olsanız koparır. Siz tek başınıza inşa edemezsiniz o ilişkiyi.

Kendi ailesine, yeğenlerine, gelinlerine davranışını görseniz ağzınız açık kalır. Kardeşimle nişanlı iken ağabeyinin eşine, yeğeni için "Ne biçim giydirmişsin kızını aynı senin gibi zevksiz" demişti. Kadın gözüme bakıp utandı kalktı mutfağa gitti.

Ailesi bu ne yapsa alttan alıyor. Kendi ablası bile "Bize ne yapsak kızarlardı xxxx kafasına göre takılırdı" dedi. Sonuçta ailesi ne yapsa affedebilir ama biz unutamıyoruz.
Off böyleleri hep vardır. Lafını sözünü bilmez kırık diye idare edilir . Nefretlik tipler ya bunların şansına da tüm cevreleri susar .

Hiç çekmek zorunda değilsiniz. Aksine zehir gibi herkesin iyice ağzının tadını kaçırır bir araya hiç gelemezsiniz. Annenizin bu tavrından ötürü de daha çok yapıyor o kadın . Biliyor ki korkar ve susarsiniz.

Kardeşim suçlu evet bunda hemfikiriz. Beni sevmemesine bir sebep bile yoktu. Davet etmedikçe evine gitmedim rahatsız olmasın diye. Bir şeylerin karışmadım (bazı görümceler hobi olarak karışıyor) vurun abalıya moduna girmedim.

Aksine ilk geldiğinde başka evden geldi. Alışkanlıkları farklı, ailesi farklı, ailemize yeni katıldı bizi tanısın, bu süreçte hatalar yapabilir çünkü bizi bilmiyor. Zamanla bizi öğrenir, uyum sağlar dedim ve ilk zamanlarda çok alttan aldım. Çok ciddi belden altı vurmalar oldu. Aman iyi niyet kazanır, yaptığından utanır dedim. Bu sandı ki ben bunlara her şeyi derim susarlar.

O zaman 3 yaşındaki oğlumdan bile nefret ediyor. Sebebi ise isteme zamanında oğlumun "Abla sen yaşlandın mı evleniyorsun?" Demesi. Çocuğa göre büyük veya evlenen insanlar ona göre yaşlı. "Yetişkin demek istiyor aslında" ve kendinin yanında bana "Anne sen yaşlandığın için markete tek gidiyorsun" değil mi? Demişti ve buna çok gülmüştü ama çocuk kendine dedikten sonra çocukla kavga etti. "Sen ne demek istiyorsun? Ev de mi kaldım ben? " dedi. Şok oldum.
3 yaşındaki çocukla kavga eden insan için çok uzuluyorsun ya ben deli der gecerim

Böyle yaptıkça aranız açılacak.
Bunu anlatın. Anneniz biraz sakin olup akışa bırakmazsa daha çok büyür o olaylar.
Tek taraflı da olmaz zaten. Kadın koparmak istiyorsa siz iyi de olsanız koparır. Siz tek başınıza inşa edemezsiniz o ilişkiyi.
Benim aram kaza olayından beri açık zaten. İnanın keşke dese ki ailenle ben görüşmek istemiyorum dese daha onurlu. Bu şekilde hem ilişkiyi kesmiyor, hem çirkeflikten geri kalmıyor.

Gelmese, aramasa neden? demeyiz aksine rahat nefes alırız. Kocası ile iyi olsun bizimle görüşmesin o raddeye geldik çünkü.

Evet, ben inşa edemem. Sonuçta benim de bir ailem, hayatım, sorunlarım var. Şımarık ve saygısız bir yetişkini terbiye edecek, sırf kardeşimin eşi diye onu piş pışlayacak durumum yok.

Kilit nokta kardeşim burda. Onun da annesi. En azından Annem diyelim ki haksız bile olsa "Ciddi bir hastalık geçirdi şu sıra üzme" Demesi lazımken pasif kalıyor.

Ben de gelinim diyelim mi kaynanamı sevmesem bile böyle bir durumu var ise kendimi geri çekerim yeri değil. Çekmezmezsem eşim haddimi bildirir.

Bunca zaman evliyim, kv mi? Bir şey dedi haksız yere ben hiç muhattap olmam eşim 1 cümlede olayı kapatır konuşturmaz. Ben mi annesine dedim beni de konuşturmaz. Yüz göz etmez bizi. Sonuçta elbet benim veya kv. Nin olmuştur hatası ama eşim adil şekilde tek bir cümle ile kestirip atar. Böyle yapa yapa kv. Bana, ben kv. Me saygımızı kaybetmedik.

Hiç çekmek zorunda değilsiniz. Aksine zehir gibi herkesin iyice ağzının tadını kaçırır bir araya hiç gelemezsiniz. Annenizin bu tavrından ötürü de daha çok yapıyor o kadın . Biliyor ki korkar ve susarsiniz.
Çok haklısınız. Aynen öyle oluyor cidden. Ses edilmedikçe demek ki doğru yoldayım devam modunda

Merhabalar, konunun başrolünü şu konuda anlatmıştım.

Bu olaydan sonra ben araya ciddi bir mesafe koydum. Kavga etmedim, merhabalar öteye gitmedi, muhattapta olmadım memlekete gitmelerde. Fakat yine ortalık karıştırma eyleminde.

Bu son dönem beni aramaya ve sanki hiç bir şey olmamış gibi mıç mıç mıç. Telefonu açmak istemiyorum arada kardeşim ve yeğenler var soğuk soğuk konuşuyorum.

Yenilerde diğer erkek kardeşimin özel bir günü oldu. Annelemlere "Kızınız benim çocuğumu görmeye gelmedi ben de katılmayacağım demiş. Annem son dönem ciddi bir rahatsızlık geçirdi az kalsın ölüyordu. Bir kaç gündür sesi bir tuhaf olunca ısrarla sordum anlattı. Meğer kadın, ağabey ve kardeşin arası daha da açılacak diye üzülmüş.

Diğer erkek kardeşime ve onun eşine ayrı bir gıcığı var. Mesela hep bir araya geldiğimizde oturur yemeğini yer, çay hizmeti bekler diğer gelinden. O gelinde buna inat olabildiğince temiz niyetli. Saf saf buna çay ikram eder. Oysa ki hepimiz ayrı evlerden geliriz. Tabii ben deliririm o kızı kullanmasına. Bütün bunlar olurken ben de kıza yardım ederim veya beraber yaparız kimse kimsenin uşağı değil. Lakin sırf o yapsın diye yerinden kalkmaz.

Ben şimdi uzaktayım ama yine sıçradı bu. Cidden normal bir insan değil ve yine kafayı bana takmış. Hoş herkese takık ve bıktık.

Akşam üzerinden beri annemi üzmesine bilenin duruyorum. Kadın daha iyi olmadı ne üzüyorsun onu. Vallahi yakın olsam saç baş gireceğim.

Annem ise sakın arama bir şey deme kardeşin üzülür derdinde. Ya hu kardeşim üzülecek diye annemden olacağım.

Ya iki kardeşim var ama en çok sevdiğim, koruduğum bu kardeşimdi. Çok mazlumdu iç güdüsel olarak belki de onu korumak için daha çok üstüne düşerdim. Zaten en çok koyan sebeplerden biri de bu. Ne yaptımda beni kardeşimden ettin?
Umarım görümcelik yapmamışsındır.😌 Zira benim görümcem yapmadığı şeytanlık kalmadı 7 yıldır. Annesiyle de aram onun yüzünden acıldı defalarca hep masumu oynadı hep. Kocam herşeye şahıt sagolsun kızdı dersini de verdi ama netıcede kardes. Neler yaptı neler bana o kadın. Ama ben buna ragmen bile bı kez eşime görüşme demedim. Hala daha cocukları için neler yapıyorum kızımın kuzenleri diyorum. Sizin 2.gelindeki saflıktan bende de var 🥲🤣

Eş ailesi değil bariz insan sevmiyor bu. Yaş farketmeksizin ona bir şey denemez kraliçe çünkü
Yoksaymak en güzel cevaptır valla. Bak görümce diye konu açan biri var 600km yoldan gidiyorlar kaynana bir çay vermiyor, görümce evde durmuyor gelin kudurmuş durumda daha mükemmel bir ceza dusunemiyorum.

Back
X