Kabus gibi(Guven duyamamak)

spoiler_bob

Allah'ım sen koru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
220
34
318
Ankara
Herkese merhabalar hanimlar...Biliyorum bu konuda cok konu aciliyor ama kendime ozel tavsiyler almak istedim sizlerden oncelikle onyargisiz sekilde okumanizi istiyorum.Benim 2,5 yillik bir iliskim var,cocukluk askimdi hep evcilik oynardik simdi de esasen mutlu bir iliskimiz var Allah bozmasin ama iste kiskanclik yiyip bitiriyor beni.ayni okullarda okuduk hic kopmadik zaten ama iste asil problem de bu.Cunku ben onun mazisini biliyorum kimlere ne hissettigini vs o da benim.Erkek arkadasm 5yil birinin pesinden kostu ve karsilik alamadi.Birlikteligimizn basinda da kendisinden hoslandigi apacik meydanda olan bir kizla sabaha kadar konusuyordu arkadasim diye.İste bu guvenimi kirdi simdi oyle bisey yok eminim cunku ustunden iki bucuk yildan uzun sure gecti baska hicbir seyle karsilasmadim ama guvensizlik ayri birseymis en ufak sorun eskiyi hatirlatiyor guvensizlik tam olarak bu mudur simdi boyle olmayacagini biliyorum ama hala eskiyi kiskaniyorum.Dun bana eskiden pesinde kostugu kizin kendine has kelimeleriyle konustu benim taklidimi yaparken.Ben de ben oyle konusmuyorum dedim ve kizdigimi soyledim hic cevap atmadi ustune beni sucladi senn guvensizligin yuzunden uzuyo dedi ama ona barisalim diye giden bendim cok bunaldim kisacasi.Tavsiyesi olan var mi?

Bence siz güvensizden cok özgüvensizsiniz.
Birakin gecmiste kimi sevdigini, kiminle konustugunu.
Siz bir iliskiye baslamissiniz.
Böylesi kiskancliklar, sizi sevgilinizin gözünde özgüvensiz yapmaktan baska bir ise yaramaz.
Biraz kendinize güveniniz olsun, siz kendinize güvendikce inanin sevgiliniz size birkez daha asik olur.

Ozur de diledim sana boyle davranmak istemedim ama baskasinin taklidini benmisim gibi yapan sensin sinirlenmesi gereken benim ben sana kusmuyorum ama sen sadece kizdigim icin iki gun konusmuyorsun ortada sorun var ve bunu tek basima cozmemi bekliyorsun beraber cozmemiz gerek bunu dedim.Sonucunda simdi gostermelik duzeldik ama hala kirgin hissediyorum sirf uzatmamak icin konuyu kapatmaktan yoruldum.

StandartBence siz güvensizden cok özgüvensizsiniz.
Birakin gecmiste kimi sevdigini, kiminle konustugunu.
Siz bir iliskiye baslamissiniz.
Böylesi kiskancliklar, sizi sevgilinizin gözünde özgüvensiz yapmaktan baska bir ise yaramaz.
Biraz kendinize güveniniz olsun, siz kendinize güvendikce inanin sevgiliniz size birkez daha asik olur.

Kusura bakmayin telefondan giriyorum alinti yapamadim.Yorumunuz icin cok tesekkurler gercekten haklisiniz.Ozguven kazanmam gerek ama yapamiyorum bunun icin de tavsiyeniz varsa memnun edersiniz

Özgüven kazanmak icin önce özgüven nedir sorusunu sormak gerek bence.
Özgüven insanin kendisi hakkindaki pozitif ve olumlu düsünceleridir. Yani bir nevi insanin kendisini sevmesidir.
Bu sevgi ne kadar güclü olursa yani kisi kendinden ne kadar memnunsa o kadar özgüvenli olur.
Özgüvensiz insan, neden kendini sevmedigini yada kendinde neleri sevmedigini düsünmek yerine, gözlerini kapatip kendinde neleri sevdigini yada gecmiste kazandigi basarilarini düsünmeli. Böylece kendisini daha iyi hissedecektir.
Kendinizi o kzla kiyaslamayin, sevgilinizin o kiza sizden önce ilgi duymasini kafanizda kurup durmayin, onun hayatinda siz varsiniz.

Bunlar tamamen benim düsüncelerim, tabi siz nasil yaparsiniz bilmiyorum. Ama bir insanin özgüveni olmasi hayatini %50 oraninda daha fazla verimli kilar.

Bu durumdan rahatsızsanız
O dakika daha sabaha kadar o kızla neden konuşuyor, ben bi erkekle böyle konuşsam kendi kabul eder miydi sanki diye ayrılırdınız

Bence başka sebepler de var
Erkek arkadaşınız da ' hep senin bu güvensizliklerin yüzünden oluyor ' demiş.. Demek ki tekerrür eden birşeyler var

Güvenmiyorsan ayrıl gitsin, kendine de ona da hayatı zindan etme
Güven olmadan hiç birşey olmaz çünkü

Bazen tartisirken aklima ayni seyler geliyor ve hep ayni mevzuyu kurcaliyorum nerdeyse uc senedir.İlk baslarda arkadasim konusuyorum ne olacak diyordu ben de hasta gibi davranmamak icin pek tepki vermiyordum cunku ilk baslari dedigim gercekten iliskinn ilk gunleriydi daha oncesinden arkadasiydi.Ama hissedersiniz ya kizda birsey vardir oyleydi ona ispat edemedim zaten en fazla bir ay icinde cozuldu konu.Ama savunmasi su sekilde oldu sacmaliga bakar misiniz:"Sen beni kiskannca sahiplenmis hissediyodum o yuzden konustm ama haklisin olmamalydi" bundan baska da gercekten hicbir olumsuz davranis olmadi bu konuda.Suan boyle seyler olmayacagini biliyorum eminim ama dedigim gibi kendi kendime kurcaliyorum eskiyi tek sorun bu.Bunun disinda hic bir sorun yok biraradayken cook egleniyoruz ve onu kaybetmek istemiyorum

Sevgili weiss gercekten yorumlarin bana cok onemli bir noktayi tekrar hatirlatti bunun icin caba gostericem.

Ayni sekilde sevgili kader yorumunda ozellikle neden o zaman ayrilmadin kismi kendimi sorgulamami sagladi.Yani engelledim evet ama sanirim sorunlari en bastan cozmek gerekiyor

siz arkadaşken birbirinizin mahremiyetini öğrenmişsiniz.

ama bazı şeyler yeniden keşfedilebilir.

Evet cok haklisiniz.Mesela erkek arkadasim sorun varsa sorunu cozmek icin ilk adimi atmaz kuser gider ve konusmaz ama ben duramiyorum suclu olan o olsa bile ortada bi arayip sormama durumu oldugunda ilk arayan hep ben oluyorum .Durum boyle olunca o kiza olsaydi ilgi gosterirdi kac sene pesinden kostu diyorum.Surekli kafamin icinde boyle dusunceler var biliyorum sacma ama yok ne yaptiysam gecmiyor.Yeniden kesif derken tam olarak neyi kastettiginizi anlamadim sanirim.

sizi üzmek istemem erkek arkadaşınızı en ıyı tanıyan sizsinizdir ama gerçekte sevdiyse aradan geçen yılların bir anlamı yoktur içinde bir yerlerde kalmıştır barışmak içi ilk adımı kendi atmıyorsa üste çıkıyormuş gibi geldi sizde onun haklılığına kendınızı ınandırıp haklı olsanız bıle haksız duruma dusuyorsunuzdur ..hiç bir erkek bitirdim dediği bir kızla konuşmaz varsada ben rastlamadım..

Sevgili canan yorumun icin tesekkurler ancak sanirim bir konuyu tam anlatamadim.Erkek arkadasim eskiden sevdigi kizla konusmadi iliskinn basinda.Hatta soyle diyeyim kiza olan ilgisi tamamen bittikten neredeyse iki yil sonra birlikte olmaya basladik.Erkek arkadasimin konustugu kisi arkadasi gibi yakladip aslinda ilgisi olan daha dogrusu benim oyle hissettigim biriydi.Kisa sure icersinde bu konu tamamen cozuldu zaten ve bir daha da asla tekrar etmedi.Bizimaramizdaki tek sorun eskiyi bildigm icin kucuk seylerden bile eskiye donmem.Bunun haricinde hic bir sorunumuz yok.Benim de iliskime dair cozume ulasmasini istedigim tek sey benden kaynaklanan guven problemi.Aslinda onu anliyorum bunalttigimi hissediyorum.Bir de anlatirken birhata yapmisim sevgilim guven problemi yaptigim tartismalarda ilk adimi atmiyor zaten bunun haricinde kusluk gibi durum yasamiyoruz

Kişisel gelişim tekniklerinden EFT'yi araştırmanı öneririm...Güven/Özgüven konularında birebir bir tekniktir....

evet ben yanlıs anlamısım galiba kusura bakma o zaaman arkadaşların soyledıgı yontemlerı denemelısın sanırım

Canım ben arkadaşların aksine özgüvenle ilgili olmadığını düşünüyorum.. sen onu sevdikçe kıskanıyorsun çünkü sahipleniyorsun,onun tarafından en çok sevilen kişi,hayatının en anlamlısı olmak istiyorsun..çok normal..senin anlattığına göre eskiden o kızla hiç çıkmamışlar platonik sevmiş..platonik aşk çok zordur ama unutması da bir o kadar kolay oluyor çünkü yaşanmış bir şeyler olmadığı için hisler bitince onu hatırlatacak bir şey kalmıyor,ama o kızla hiç bir şekilde irtibatı olmasın..bir de canım her tarışmadan sonra sen gitme peşinden azıcın koştur onu,böyle olmazz,erkekler böyle,hep sen gidersen kıymete biner..

Son düzenleme:
Merhaba, aslında erkek arkadaşınız güveninizi sarsacak hiç bir şey yapmamış aslında anladığım kadarıyla. Geçmiş geçmişte kalmalı, birbirinizin hayatına giren ilk insanlar değilsiniz sonuçta. Kaldı ki çocukluktan beri tanıyormuşsun, her şeyini biliyor olmanız kadar normal bir şey yok. Ben de arkadaşlara katılıyorum; kendinizi eski arkadaşlarıyla kıyaslamayı bırakın. Bu size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi bu sorunların sürekli tekrarlamasına sebep olur. Sizin ona güvenmediğini biliyor olmasına rağmen hala sizin yanınızda olduğuna göre sizi gerçekten seviyor olmalı. Ve sizi gerçekten seven birini bulmuşken tadını çıkarın.

ben de sorunun özgüven olduğunu düşünmüyorum.
arkadaş sevgilisinin,herhangi bir sorunda veya kırgınlıkta yapıcı olan taraf olmadığından bahsediyor.
bu gidişatta yeterince sevilmediğini aklına getiriyor.eskileri düşünüyor sonra.her insanın aklına gelebilir bunlar bence.bu onun özgüvensiz olduğunu göstermez.
kendine değil karşı tarafa güvenmiyorsun bence sen.insan kendine ne kadar güvenirse güvensin sevdiği insan tarafından hakettiği sevgiyi, ilgiyi gördüğüne inanmıyorsa,özgüvenini kaybedebiliyor,çünkü seviyor ve sevdiği kadar da sevilmek istiyor doğal olarak.
o peşinde koştuğu kıza da aynı şekilde mi yaklaşırdı diye kıyas yapıp kafa yorma bence.
insanlar eskiden ilgi duyduğu insanlara sonradan ben buna mı aşıktım diyebiliyor.yani sende o kızı görmek istediğini sanmıyorum.unutmuştur onca zaman geçmiş hem sevgili olmamışlar zaten.anısı yok hiçbirşey yok.
hareketlerini ona yorma derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…