Kabusum geri döndü

acemiperi

Şükür Rabbime
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
8.605
524
363
Konu işyerinde taciz. Bayan olmak çalışma hayatında olmak çok zor. Bunun üstüne dedikodu ve taciz eklenince hiç çekilmiyor. İşyerimde çıkan dedikodular ayrı bir dert ama onları anlatmaya kalksam sayfalar alır.

Benim sorunum aynı servisi kullandığımız 40-45 yaşlarında evli barklı boyumca çocukları olan bir bey. Bu bey bakışlarıyla beni sürekli taciz ediyor. Somut bir söz olay vs. olmadığı için şikayet edemiyorum. Konuşurken çok kibar seviyeli çok dikkatli, tersleyemiyorum o yüzden. Zaten mecbur kalmadıkça asla konuşmam kendisiyle.

Ben bu beye babam yaşında olduğu hiçbirşey kondurmuyor yanlış anlamıyordum. Ta ki o güne kada. O gün servisten indim, lavaboya gittim ve ofise geçtiğimde telefon çalıyordu. Hemen yetişip açtım. Bu bey. "Acemiperi hanım serviste görüşemedik, nasılsınız?" dedi. Az önce serviste beraber işe geldiğimiz adam. Bir an ne duyduğumu ne olduğunu anlamadım kafamçokkarıştı Tek bildiğim normal bir durum olmadığıydı. Bayefendi duraksayarak konuşuyordu belli ki bir şey diyecekti ama söyleyemiyordu. Aklıma çok kötü şeyler geldiği için soğuk soğuk konuşup işim var havası verdim ve kapadım telefonu.

O günden sonra dikkat ettim kendisine. Yine o günlerde (ben işe yeni girmiştim) odama gelip 40 yıllık samimi arkadaşıymışım gibi sohbet etmeye çalıştı. Onun olduğu yerden benim olduğum yere gelmesi için gerçekten samimi olmamız gerekiyor, pek normal durum değil yani. Odamdaki beyler ters bakınc ve ben çok soğuk davranınca gitti bir dah da gelmedi. Hatta odamdaki bir bey "bu adamın bakışlarını hiç beğenmedim" dedi.

Sonraki günlerde fıkra, video vs. içeren mailler atmaya başladı. Listeden mail adresimi bulmuş. Ben de bir süre sonra mail kutumun çok dolduğunu söyledim. Bir daha mail atmadı.

Aslında yaptığı elle tutulur hiçbir şey yok. Ama serviste sürekli yakınıma oturmaya, görüş alanına almaya çalışıyor. Konuşurken ya da ben başımı oraya çevirdiğimde gözümün içine içine bakıyor. mesela bir kaza var. Herkes camdan kazaya bakıyor. O da dönüp bana bakıyor klava:

Bir süredir yoktu serviste. Çok rahattım. Ama yine geldi ve yine aynı mafoldumben. Ne yapmalıyım artık sinirlerim bozuluyor , bir akıl verin lütfen

Açık Açık Konuş,Uygun bir anda.
Sorununun ne olduğunu
ılgisinden rahatsız olduğunuzu,Bu tavrından Vazgeçmesi gerektiğini ızah edin lütfen.

Açık olun kırıcam diye sakın korkmayın..Hatta kırılsınki bir daha sizi rahatsız etmesin.
ıllet olurum bu tiplemelere
.

Allah yardımcın olsun...benım teyseme yıllar once calıŞtıgı fabrıkanın sahıbı metreslık teklıfınde bulundu teysemde ısınden ayrılmıŞtı hanı teysemde kapalı efendı bı kız...neyıne guvenıyo yada nerden yus buluyo anlayamazsın...manyak herıfler...

Bu tür pisliklere ters olacaksin güzelim....

Sana nasilsin diye sordugu zaman sordugna pisman edeceksin...

Suratini as onu gördügün zaman, hatta görmemezlikten gel...aman kibar olayim diye sakin güler yüz gösterme! Bundan bile kendine pay cikartirlar...:mymeka:

Olmadi samimi bir erkek arkadasin veya kuzenini al yanina gir koluna ve seni görmesini sagla.....bir iki defa böyle görsün vazgecer, merak etme....

Bence açık açık konuş.Eğer siz beni yanlış anladınız derse yine de rahatsız olduğunuzu ve bir daha da görüşmek istemediğinizi söyleyin.

açık açık nasıl konuşacağım. bir şey desem hemen siz yanlış anlamışsınız ben evli barklı adamım falan diyecek. hatta ben bekar olduğum ve bayan olduğum için bir de üstüne neler üretir bilmem. bizim ofiste her şey çabuk duyulur ve abartılır.

ben de kapalıyım. bu erkekler açık kapalı falan dinlemiyor. 40 yaş sendromuna mı girdi hormonları mı bozuldu bilmiyorum

zaten çok nadir konuşuyoruz. o da formalite icabı. iyi akşamlar bile demem.

Bence açık açık konuş.Eğer siz beni yanlış anladınız derse yine de rahatsız olduğunuzu ve bir daha da görüşmek istemediğinizi söyleyin.

aynı servisteyim. görüşmemek imkansız. öyel kibar olucam diye yüzümde gülücükle konuşmuyorum zaten. soğuk ve mesafeli konuşuyorum.

Böylelerini niye kırmaktan korkuyorsun anlamadım. Yüzverirsen tepene çıkar iş ortamında bu söylediklerini yapmaya cesaret ediyorsa biraz yüz versen neler yapar bu terbiyesiz.
Sert bir dille ciddi ciddi uyar. Taviz verme bırak kırılıyorsa kırılsın yaşını, haddini bilsin terbiyesiz.

canım bence soğuk davran konuşmaya çalışırsa muhattap olma kendisinden rahatsız olduğunuda hareketlerinle sözlerinle belli et ....

böyle adamlar içinde sinirlerini bozma ! a.s.

size baktığında açıkca söyleyin bu bakışlarınızdan rahatsız oluyorum diye.. yüzüne dan dan konuşmadıkça anlamaz böyle tipler..

kırmaktan korkmuyorum. tersleyecek bi durum bi söz yok ortada. dikkat ediyor. bazen ters ters bakıyorum. biraz siniyor ama sonra yine aynı.

ben de bakınca ne bakıyosun falan diyemiyorum o kadar insanın içinde. belki de demek gerekiyor

Açık açık söyliceksinlmaz:.Ne varki bunda.Rahatsızlığını dile getirmez isen
Bu adam bu tavrından yılışıklığından vaz geç mez!
Sana bakıyormu,Tersle niye öyle bön bön bakıyosunuz de.
Sert davran..
Empati yapalım aynı durum benim başıma gelse;
İlk yapacağım şey hissettiğim an neden ısrarla baktığını sorarım
yanlış anladınız kızım yaşındasınız dese.
evet utanın kızınız yaşındayım derim...
Taviz vermeyin bence...
Aynı odadada çalışmıyorsunuz...
Siz rahatsızlığınızı dile getirmez iseniz,bu yılışıklıklara devam edicektir..

tersle canım ne söylerse tersle hiç yumuşak yüzlü davranma konuşa selam verme. gerekirse uygun zamanda da ses tonunu yükselt am dozunda yap

Kesinlikle direk konuşmalısınız...
belki artniyetli olmadığını ama hal ve hareketlerinden
aşırı derecede rahatsız olduğunuzu ve mümkünse
iş dışında muhatap olmak istemediğinizi dile getirin...
sizin sessiz kalmanız onun için,(eğer gerçek niyeti
sarkıntılıksa tabi) olumlu bir gelişme gibi algılanabilir...
onun için artık sesinizi çıkarmanın vakti gelmiş görünüyor...
sevgiler...

hadi diyelim direk konuşamıyorsun ima et bari....

"ya bi arkadaşım bi adamı savcılığa vermiş, ben olsam savcılığa vermeyi bırak perişan ederim.ben asla böyle şeylerden hoşlanmam,hele ki babam yaşında adamlar kendilerini bi halt sanıp sulanma durumuna geçtiklerinde onları boğasım geliyor.ben öyle saf bi insanda değilim hemen anlarım insanı.zaten böyle birşeyden şüpheleniyorum.çok az sabrım kaldı en sonunda patlıcam" de

Somut bir tacizi olmadığı için ne şikayet edebilirsin ne de ''sen bana böyle yaptın şöyle yaptın''diye kendisine söyleyebilirsin...

Ben burda herkese karşı sıcağım size karşı hiçbir yanlış hareketim olmadı..derse söyleyecek birşey bulamazsın..

Bence soğuk davranmaya devam et, hiç suratına bile bakma konuşurken, bir süre sonra nasıl olsa vazgeçer..

teşekkür ederim fikirleriniz için. sanırım sesimi yükseltmem şart. en azından bir daha baktığında "bir sorun mu var" demem gerek. yoksa ben kendimi yıpratmış olacağım

canım odana gelecek kadar abartmış olayı beyefendi samimi olmadığınız halde, kesinlikle konuşmalısın ve sertçe konuşmalısın. sen rahatsız olma bundan sonra, o rahatsız olsun, hadsiz adam :mymeka:

hımm. fena bir fikir değil aslında

işte anlatmak istediğim bu. muhatap da olmadığım için konuşma ortamım yok.
bir dahaki olumsuz durumda tepki vereceğim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…