Doğuma Hazırlık Kaç beden almalıyım ???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Yagmur8991

Aktif üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
4.935
4.445
133
Merhaba hanımlar,
Ben kasım da doğum yapicam hayirlisi ile bebek için elbise alışverişine başladık ufak tefek alıyorum da kaç beden alicagimi bilemiyorum ilk çocuk olduğu için tecrube 0 , ben zibin takım, tulum bu tarz şeyleri 0-3 ve 0-6 arası aliyorum özellikle danışmak istediğim kış bebeği olacagi için kozmomont denilen kalın mont tarzı tulumu kac aylık almalıyım 0-6 diye dusundum ama hemencecik küçük gelmesini istemiyorum sonuçta baya pahalı birşey o, yardımcı olun bana lutfen 0-6 mi alayim yoksa 0-9 mu ???

cnm benimde ilk çocuğum geçen alışverişe çıktık ilk bi ay için 51 54 cm arası 1 aylık tulumlardan aldım minik eldiven çorap aldım bere falan 2 tane hastane çıkışı aldım.. 5 li çıtçıtlı tulum aldım kısa kollu.. sonra 0-3 ay, 0-6 3-6 ay arası pijama takımları şık tulumlar aldım kışa denk geleceği için.. battaniye aldım.. ben şöyle 3 aya kadar rahat giydiririm sonra da duruma göre gider alırım dedim çünkü her bebek aynı kilo ve uzunlukta doğmuyor dediklerine göre 1 aylık alınanları çok kısa zamanda giyiyormus asıl 6-9 ay arası daha kullanıslıymış.. mesela 5 aylık bebek 6-7 aylık kıyafet giyebiliyormus boy ve kilosuna göre.. sen ilk 3 aya göre kafana göre bişeyler al sonra mağazaya gider bebişinle bakarsın.. ben görüyorum minicik bebeklerle alışverişe geliyorlar :)
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..

Ben 0-3 ay arası için 5 takım hastane çıkışı aldım 6 parçalık. 3-6 ay arası içinse patikli altlar ve sweatshirtler aldım kombinleyebileceğim. Gelecek hediyeleri de düşünerek çok da abartmamak lazım. Bir de arkadaşın dediği gibi gelişimi önde olabilir elimizde patlamasın.

Back
X