Kaç blast elde ettiniz?

elfth91

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
219
Puanlar
23
Arkadaşlar özellikle ağır erkek faktörü ve az yumurtası olanlar yüzde kaçı blast oldu? En çok kayıp 3te mi 5te mi? Havuza gidildiyse kaç opu geçirdiniz? Oluşan blastların kaliteleri neydi? Benim ilkinde 6 taneden 1 döllendi ilerledi ama tutmadı. Şimdi 5 taneden 4 döllendi ama sayı az olunca acaba 5. Günü görecek mi görürse pgtden geçecek mi kaygısı yaşıyorum malum ya bir ya hiç sonucu insanı fazla fazla geriyor kendimce bir istatistik çıkarmak istedim. Yarına 3. Gün için arayacaklar hepsi dejenere oldu derler mi diye korkudan hop oturup hop kalkıyorum şuan..

Erkek faktörü vardı bizde. 9 yumurta toplandı. 5. Güne iyi kalite 3 tane kaldı. Oğluşum doğdu 8 aylık oldu bile. Sizde sakin olun. Kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Benim opuda toplam 28 yumurta toplandı 18i doluymuş 17si döllenmişti sonunda da 5.günde 12 tane kalmıştı en iyi kalitede olan 6 embriyo dondurulmuştu diğer 6sı bi gün daha gözlendi 2 tane daha 6.gün embriyosu dondurulmuştu toplam 8 taneydi ama şuan 4 tane kaldı negatif transferlerden sonra eşimde sayı konusunda sıkıntı vardı diğer değerleri çok iyiydi doğal yoldan da olur dendi ben de pcos var amh çok yüksek değil ama normalde pcos hastalarında daha çok yumurta oluyormuş diye biliyorum gün gün aramışlardı bi gün aramamışlardı 30 ağustosdan dolayı çok da azalma olmadı zaten ama kaliteleri çok iyi olanları transfer oldum ilkinde tutmamışlardı pgtyi sormuştum yaşımız çok genç olduğundan doktorum önermemişti yani genel olarak bi sorun da yoktu zaten belki ondan da önermemiş olabilir kalan embriyoları değerlendirmeue çalışıyoruz şuan olmazda pgtli düşümmüyor değilim doktorum donmuş embriyoyaya pgt yapılmasını da önermiyor bunu da danışmıştım.

Yoğun sperm faktörüne eşlik eden çikolata kistine bağlı amh düşüklugu vardı bende de. 2.5 senenin sonunda tedavi olmaya karar vermiştik. İlk opuda 9 toplandı, hepsi dollendi ama beşinci güne 4 blast kaldı pgt den de 1 i sadece sağlıklı geldi. Öyle olunca havuz yapalım dedik bir tur daha toplattik, yine 9 yumurta toplandı 8 i olgun çıktı ve dollendi, altıncı güne bir tane blast kaldı ve pgtye gitti, o da sağlıklı geldi.
Genel olarak bizim durumumuzda 3.gunden sonra işin rengi değişti hep, bunu da çoğu doktor sperm faktörüne bağlıyor, ilk üç gün yumurta sonraki süreçte de sperm baskın geliyor gibi özetle bir kani var anladığım

Eşim azospermdi 12 toplandı 11 dollendi 5.güne 5tane geldi hepside pgtye gitti 1mozaik 4 sağlıklı geldi birini transfer oldum tuttu doğum yaptım 10 aylık olacak

Maşallah çok güzel bir sayı çıkmış ortaya illaki içlerinden biri sizi seçip kucağınıza gelecektir

Evet erkek faktöründe 3ten 5e ciddi kayıp oluyor sayıda az olunca ters orantılı olarak anksiyete yükseliyor bizimde havuz diye başladık ama 4 döllenince ne yalan söyleyeyim bir tarafımda umut yeşerdi belki gerek kalmaz diye diğer tarafım hepsi gidecek boşuna heveslenme diyor

Eşim azospermdi 12 toplandı 11 dollendi 5.güne 5tane geldi hepside pgtye gitti 1mozaik 4 sağlıklı geldi birini transfer oldum tuttu doğum yaptım 10 aylık olacak
Maşallah pgt işi ayrıca korkulu rğyam oldu 3 gitti 1 sağlıklı geldi 5 gitti 1 sağlıklı geldi diyen o kadar çok kişi okudum ki 1 tane olursa hiç sağlıklı gelme ihtimali yok gibi gelmeye başladı artık bana ama sizin sonucu referans olarak veriyorum şuan korkularıma :)

Ben de başlarda çok üzülmüştüm 18 yumurtamdan hepi topu iki tane genetikli embriyo kaldı diye, ama çok çok fazlasına da ihtiyaç yok günün sonunda baktığınızda. Defalarca opu olup hiç genetikli embriyo bulamayan, hatta beşinci güne embriyoları gelmeyen insanlar var, yani zorun da zoru var malesef. Ben kendi içimi böyle soğutuyordum en azından :)

Ay naptınız transfer gerçekleşti mi peki? Bende de pko var da merak ediyorum bu arada benimde eş faktörü var bu olaylar sanki tencere kapak hep aynı problemler çağımızın problemi sanki..

Opu sonrası ağrı veya ohss oldunuz mu? Sonradan doktorunuz bişey dedi mi tutunmama sebebi felan.. inşallah iyi sonuçlar alırsınız

Merhaba içinizi ferah tutun. Biliyorsunuz en önemli şey psikoloji. Nerede tedavi oluyorsunuz
Şişli memorialde tedavideyim biraz önce aradım henüz kontroller yapılmadı 12ye kadar aranacaksınız dediler 2 saat var daha her dakika yüz yıl gibi geçiyor şuan

Haklısınız tabi ilk başta sayı fazla olunca elde birşey kalmamış hissi yaşamanız normal benim zaten sayı sıkıntılı olunca 2 pgtli var deseler zil takıp oynarım heralde :) her bir pgtlinin %70 80 civarı tutma ihtimali var buda aslında pgtli 2 transferde pgtsiz 4 transfere eşit gelen bir kümülatif başarı

Benim de ilk transferde tutmuştu rahimde tutunmayla veya bağışıklıkla ilgili bir sorun yoksa pgtli embriyonun şansı çok yüksek gerçekten de
Gönlünüze göre olsun

Şişli memorialde tedavideyim biraz önce aradım henüz kontroller yapılmadı 12ye kadar aranacaksınız dediler 2 saat var daha her dakika yüz yıl gibi geçiyor şuan
Bence olabileceğiniz en iyi yerdesiniz bende tedavimi Şişli Memorialde olmuştum bütün süreçten memnundum

Benim de ilk transferde tutmuştu rahimde tutunmayla veya bağışıklıkla ilgili bir sorun yoksa pgtli embriyonun şansı çok yüksek gerçekten de
Gönlünüze göre olsun
Allah size bağışlasın bebişinizi darısı başıma

Bence olabileceğiniz en iyi yerdesiniz bende tedavimi Şişli Memorialde olmuştum bütün süreçten memnundum
Lab daha iyi diye başladım ama lab daha iyi değilmiş lab baya baya mucizevi işler başaran bir yermiş iyi demek hakaret olur. ilkine geçen vaktime ve naktime acıyorum şuan.. şükür az önce haber aldım 4üde 3. Güne gelmiş :)

Malesef oğlum melek oldu ölü doğum yaptım, Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin
Başınız sağ olsun özür dilerim hatırlattığım için Rabbim en kısa zamanda acınıza merhem olup size tebessüm kaynağı olacak bir tosuncuk nasip etsin

`