Kac cocugunuz var veya kactane dusunuyorsunuz

Benim de 1 kizim var 2,5 yaşında. Ben cocugum olmadan once 3-4 isterim derdim. Ama simdi hic de öyle demiyorum. Ikinciyi belki yillar sonra yaparım ya da hic yapmam. Çok zor değil mi hanimlar? Eşinizle şööyyle bi bas basa keyif yapabiliyor musunuz? Bi başınızı dinleyebiliyor musunuz? Anne olunca tüm hayatı cocuk oluyor insanin. Ben mi keyifçiyim bilemedim ki...
Ben sizin dediklerinize şu gözden bakıyorum bir iki tane olduktan sonra zaten eşinle eskisi gibi basbasa kalamıyorsun zaten bütün dünyan cocukların oluyor yani arkasından 3-4 de de bakıkır diye düşünüyorum

Düşünmek ile yaşamak arasında fark var.
Ben evlenmeden önce diyordum ki 3 çocuk ve dahası muhteşem olur.
Sonra evlendim ve evlilik hayatına adapte olduktan sonra ve ilk çocuğum dünyaya geldikten sonra, tamam dedim 1 tane yeterlidir, ancak buna gücümüz ve maddiyatımız yeter.
Ancak Rabbim bizi kararlamış, 2. oğlum dünyaya geldi.
Ve anladım ki gerçekten çocuk çok büyük sorumluluk ve 1 çocuk = hiç çocuk'muş.

O yaşam ile birlikte gelecek bir karar.
Eğer bakabilirim diyorsanız isterseniz 10 çocuk sahibi olun.
Ancak büyük sorumluluk, çocuklarımıza her şekilde iyi bir gelecek sunabilmek gerekir.

Ben sizin dediklerinize şu gözden bakıyorum bir iki tane olduktan sonra zaten eşinle eskisi gibi basbasa kalamıyorsun zaten bütün dünyan cocukların oluyor yani arkasından 3-4 de de bakıkır diye düşünüyorum
sizin kaç çocuk var? benim kızım şimdi 2,5 yaşında nisbeten rahatladım diyebilirim. şimdi ikinci olsaydı yine aynı duruma düşecektim ama... yani sayı arttıkça zorluk artıyo bence. ha 1-2 ha 3-4 aynı şey değil yani :anne:

ilk evlendıgım yıllarda eşimin durumu bugunki gibi olsaydı en az 3 tane dogururdum ,
ama 1 taneyele kaldık şimdi ikinciyi isityoruz oda olmuyor kısmet

Eehh tabi 4 cocuk dusunen gelecegi içinde kafasında bişeyler vardır doğurup doğurup atmıycaz tabikii
Zamanın ne getireceğini bilemezsin .belki şimdi maddi olarak bir sıkıntın yoktur fakat ilerisi garanti değil ,ölüm de var .ayrıca bir kibrit çöpü yeter derler ..mala da güvenmemek lazım .herseyden önemlisi de maneviyat, 4-5 çocuğa yetebilir misin ? Artan taciz ,tecavüz olayları ..

Bilemiyorum tabi ,herkesin kendi kararı ..

1 kizim var 6 aylik baska dusunmuyorum nedenleri maddeler halinde yazacagim.
1. Ortaligin kotu olmasi gozumun onunden ayirmayacagim icin 2 cocukla bunun cok zor olacagini dusundugum icin.
2. Geleceginden egitimden endise duydugum icin
3. Herseyin ona ait olmasi icin
4. Ilkinde yasanan heyecan bambaska 2.de bu buyuk ihtimal olmaz
5. Kizimi illa ki ihmal ederim ( sevgi azalmasi degil bu ihmal) yeni dogan bebeklede ilgilenilmesi gerekecek ve bunun ona olan zamandan calinacagini dusunuyorum
6. Kardes baglarina hic ama hic guvenmiyorum eskidenmis o.
7. Sadece kucukken oynayacaklar ama ileri de kesinlikle yasanacak seylerden biri miras kavgasi olacak ki olmayani neredeyse hic gormedim.
8. Bu zamanda herseyin maddiyatta bittigini dusundugum icin paran varsa herkes sana kardes olur paran yoksa kardesinde sirtini doner.
9. Ozel okulda egitim gormesini istiyorum ve 2 cocuga bunu saglayabilecek durumda degiliz.
10. Hamilelik lohusalik bebekle ilgilenme derken ne kendime ne esime eskisi kadar zaman ayiramiyorum ister istemez (sikayetci degilim tup bebek kizim yine olsa yine yapardim fakat 2. Yi dusunmuyorum.

Benimde Allah bağışlasın 1 tane baldan tatlı oğlum var elhamdülillah
1 kardeşi olmasını isterim elbet bu zamanda kardeşsiz olmak zordur yanına yoldaş olur ihtiyacına koşar kardeşsiz olanların içinde bunun eksikliği özlemi vardır. İnşAllah hayırlısıyla sağlıklı bir evladım daha olur. Bana göre eğer anne babaların maddi manevi durumları yeterli değilse, bütün çocuklarına eşit muamele etmeyeceklerse ve başkalarının eline verip büyüyeceklerse hiç olmasın daha iyi. Çocuklarında Allah katında hakları vardır bu hakları göz ardı etmemek lazım ki vebali var. Çok çocuk olmasından ziyade hepsinide eşit olarak ahlaklı bilinçli iyi yetiştirmek önemlidir

1 kızım var 4.5 yaşında bir kızım daha olacak rabbim nasip ederse. Çocuk büyütmek ihtiyaç ve isteklerini karşılamak zor iş. Başka düşünmem

HANımlar merhaba kac cocugunuz var ve kac cocuk yeterlidir ben kendim3-4 cocuk düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz
Bende 3 tane oğlan var
1. Doğurdum çok zor çocuk bakmak başka doğurmam diyordum 9 sene sonra 2. Yi doğurdum çok özlemiştim bebek kokusunu Anne olduğumu anladım hem kardeşsiz olmaz
2 yeter çok şükür derken hooop 1 yıl sonra hamile kaldım küçüklerin arası 18 ay.
Çok güzelmiş doğurun valla 3-4 çocuk Allah isteyen herkese versin

Ben de hep 3-4 cocuk isterdim
Allaha bin şükür kizim kucağımda daha bir bucuk aylik Ama zor gecen sezeryan dogum beni o kadar etkiledi ki ikinciyi bile dusunmem sanirim artik
Zaten 3 veya 4 kez sezeryan olmak da imkansiz sanirim :(

bizim 1 kızımız 1 oğlumuz var Allah bağışlasın ama 1 tane daha olsun isterim Allah nasip eylerse erkek kiz farketmez evlat baska oluyor :anne:

1 kızım var 1 yaşında
2.yide kizim yürümeye başlasın istiyorum inşaAllah

3.cude Rabbim nasip ederse cook ilerde olabilir bi 10 sene sonra falan :)

Ben de hep 3-4 cocuk isterdim
Allaha bin şükür kizim kucağımda daha bir bucuk aylik Ama zor gecen sezeryan dogum beni o kadar etkiledi ki ikinciyi bile dusunmem sanirim artik
Zaten 3 veya 4 kez sezeryan olmak da imkansiz sanirim :KK43:

Aynen canım bende çok korkuyorum artık benim doğumumda çok kötü geçti ama yinede kardeşi olsun istiyorum ilerde pişman olmamak için...İnşAllah ilerde hayırlısıyla tekrar nasip olur Allah bağışlasın bu arada 3 sezeryan olunuyor doktorlar 3'den sonrası risk diyor ama 4'ü 5'i olanlar duyuyorum mesela benim arkadaşımın ablası 5.sezeryanını oldu 6 çocuğu var (birisi ikizler) doktor kızmış ama veren Allah işte:-)

Back
X