- 5 Ocak 2013
- 2.784
- 4.638
- 333
Yoo. Hamile kalan kişi 90 kiloysa, hiç kilo almaması gerekir. 13 kilo da 60 kilo ile hamile kalan boyu 150 cm biri için çoktur.
Vücut kitle indeksi denen bir şey var, bu indeks 24 üzeriyse alacağınız kilo sınırlı olur. Ve dediğim gibi obez iseniz kilo almadan gebelik geçirirsiniz. Kilo almadan grbelik olamaz diyemezsiniz. Olur mı yahu öyle şey? Burada 1 kilo almadan doktor kontrolünde gebeliğini bitiren kilolu hanımlar var. Şeker, tansiyon riskine karşı. Eğitimini aldım demenize rağmen bu budur demenize şaşırdım. Beden öyküsüne göre değişkendir bu durum.
Arkadasim dedigin sey cok mantiksiz. İçindeki bebek kilo alıyor sonucta ortalama 3 3.5 arası bebek doguyor bunun eşi de dogumda alınıyor yani ortalama 5 6 kilo dogumda gidiyor zaten. O zaman dogumdan sonra 5 6 kilo zayif olmus oluyorsun.
Yanlis biliyorsunuz. Her hamile illaki azda olsa kilo alacak. Ben 90 kilonun uzerinde hamile kaldim. Doktor 7 ile 11 kilo arasinda kilo alman gerekiyor bunun uzerine çıkmayalım dedi. Doktora kilo almamam icin oneriniz varmi dedim. Illaki kilo alacaksin dedi
İddalaşıp streslenmeyin hamişler boşverin her anne kendi ve çocuğu için kendi dr u ile birlikte hamilelik sürecini takip etsin. Öneri de bulunmak çok güzel ama gerisi karşı tarafın deneyimleri doğrultusunda kararıdır.
Elbette. Her hekimin stili farklı. Doğum yaptırma şekli bile farklı. Hepsine de güvenemiyoruz yeri geliyor. Ben de bir sürü doktor değiştirdim bu zamana kadar. Son iki aydır aynısına gidiyorum. Hakkımızda hayırlısı bakalım
kızlar kontrole gittim bebeğim 31 haftalık kilosu 1830. ama bende kansızlık çıktı varmı böyle olan anne adayları neler yapabilirim
Kan hapı kullanıyodum ama bugün serum verdiler onbesgun sonra tekrar vereceklermis napsak ne yesekKan hapi kullaniyormusun canim. Bendede kansızlık vardi hapi 1 den 2 ye çıkardı. Eger kansizlik devam ederse kan ignelerine baslayacakmisim
Canım ben ikinci hamileliģimde kan hapını düzenli kullanmama ragmen aşıri kansız çikmistim hatta doktor dediki dogumda kana ihtiyacın bile olabilir cok korkmustum annemde zamaninda cok kansizlik yasamis bana dalak yedirdi bir kere yedim kanim duzeldi cidden inanilmaz biseydi istersen doktoruna danıs sende ye şifalar dilerimKan hapı kullanıyodum ama bugün serum verdiler onbesgun sonra tekrar vereceklermis napsak ne yesek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?