• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç milyar ile evlendiniz?

en az ama en az mimumum 20bin diyorum ben. evli değilim ama benimde yakın öyle düşünyorum allah yardım ediyo ama kimin varki yanında 30 40bin tl nakit

canım valla Allah yardımız olsun.. ben şöyle bi kabataslak hesap yapıyorum da 25.000 tl çıkarıyorum... benim de gözüm toktur :kedi:

salon+yatak odası mobilyaları= 5.000 tl
oturma odası kavramı düşünmüyorum... onun yerine hoş bir kanepe, yere rahat puf minderler ve duvar raflarıyla çok şık bir oda daha mantıklı geliyor (yatılı gelen bir misafir için düşünerek ve ileride bebekte olduğunda bebek odasına çevirebilmeyi düşünerek)
bunlar da ortalama = 800 tl
beyaz eşya = 3.000 tl
tv = 1.500
perdeler = 1.000 tl
halılar = 1.000 tl
gelinlik & damatlık = 1.500 tl
düğün & takı = 8.000 tl
balayı = 2.000 tl
ve ıvır zıvırlar, konsepte göre aksesuarlar vs..= 1.500 tl

ki bu saydıklarımın altına bile çekebiliriz..

yatak örtüsü,nevresim takımı,bornoz,mutfak aletleri,elektronikler,tabak-çanak-bardak, tencere-tava vs. bunların hepsi mevcut Allahtan:) bunlardan yırtmış durumdayız..bayanssulusmile

herşey gönlünüzce olsun kuzum a.s.

Son düzenleme:
15-20 bin cepte olacak ,eğer her şey sıfırdan alınacaksa beyaz eşyalar vs.. kısım kısım alınıyrsa indirmli zamanlarda vs belki daha da aşağı çekilebilir... ama ortlama 15-20 bin...

kızlar ne kadar ekmek o kadar köfte...mutfak eşyaları aldık biz,su an kadar 10 bin tuttu..dün ıvır zıvır kahve makınesıdır,pamuk helva makınesi,ekmek yapma makınesı aldık,bır anda fiyat 1.5 tl yukseldi yanı gereksın harcamalar yapınca bütçe uzuyor gayet 25 30 bıne rahat rahat evlennırsın sen niye aldın gereksızleri diyiceksınız bir çekim vardı magazadan ondan aldım..:) mecburen......sıkmayın cannızı sağlıkla agız tadıyla yapalım oturalım herşeyımızı..... .

bende daha evlenmedim ama gereksiz masraf yaparsak herşeyin en ucuna kaçarsak 100bin liraya bile evlenemezsin..ama bütçeye göre davranırsak 20.000liraya da gayet rahat evlenilir..

kıslar slmm
dün canım ananem bana ipekten yatak örtüsü takımı almış eflatun hemde en sevdiğim renk..
bayanssulusmile

kızlar biz de bütün eşyaları aldık

beyaz eşyalar tv fırın buzdolabı çamaşır,bulaşık makinesi bunları taksit yaptık ama büyük kısmı bitti. toplam 6buçuk civarı bişeydi.ikimiz ödedik

mobilyalar yatak odası,yemek odası,salon takımı,oturma odasına köşe mutfak masası,portmanto bunları birkmişle peşin ödedik yarısını eşim yarısını babam verdi.11.200

halı ve perde 2000 bin yine peşin fiyattı

ben çeyizlerimi hatırlamıyorum çünkü parça parça aldık

gelinlik ve damatlık toplamda 1600 u vurdu

nişandada masraf oldu ama çok açılmadık maaşlardan karşıladık

bi yerde düğün olucak 2000 bin civarı, bir yerde de nikah 1500

daha ıvır zıvır şimdilik borç yok ama düğüne olucak ama çok zorlamaz.hemki biz çok sıkmadık kendimizi her şeyi de ucuza almadık orta yollu ama güzel şeyler aldık.
gözünüz korkmasın kızlar en büyük yardımcınız Allah olsun hep bize yardım etti çünkü

Her şeyin güzeli olsun bir kere evlenicem diyorsun ve bu cümleyle beraber altından zor kalkabileceğin bir yük oluyor ve evdeki hesap çarşıya uymuyor biz evlenmeye karar verdiğimiz zaman daha kolay gelmişti her şey ama düşününce altınlar, eşyalar, gelinlik, stüdyo, düğün salonları, kuaför, nişan masrafları,
çokkkkkkkkkkkkkk çalışmamız lazım çokkkkkkkkkkkkk

kızlar yatak odası,oturma odası aldık 8 bin tuttu....hadi 2 tane odamız dolduuu....:)

bizim düğün 4 yıl onceydı eşim 14000tl altınlarla beraber annemler 8000tl sonrasında da 20000tl borcumuz oldu esyalar falanyanı toplam 42000 e malolmus.

valla benim ne düğünüm oyle ahım sahımdı nikah artı kokteyl dı ne gelinliğim nede eşyalarım ama ne yazıkkı 42000 liramız gıttı ve eşimin ailesinin bir ceyreğini bile görmedik..annemlerde kız evi olmasına ragmen baya bi masraf yaptılar..

Valla biz abartmadığımız halde erkek ve kız tarafının masrafı altınlar dahil 25000 tutar sanırım. Evlenmek çok masraflı bir iş. :( Beyaz eşyalarımız 2500'ü geçmemiştir. Yatak odası takımı ve oturma odası takımını 4000 Liraya aldık babamın sayesinde sıkı bir pazarlıkla. :)) Vee muhteşem ikisi de!

Bizim tam 50.000 TL harcadık..Hiç böyle tahmin etmiyordum ama böyle.İçinde altın falan yok yani düşün.

gelinlik damatlik 3000
dugun salonu 4000
altinlar 14000
ivir zivirlar da1000 tutar
ben ceyizimi almistm ama diger mobilya ve beyaz esyalari almadik :(
yurt disinda yasiyoruz

Uçarsak 50 binede evleniriz... 15 -20 bin bütcemize göre davranırsak eter diye düsünüyorum:a015:

ben sadece büyük olan şeyleri yazcam yani gözle görününleri:
mobilya ve beyaz eşya:20.000
gelinlik damatlık:2000
takılar:30.000
tabi yazmadığım biçok şey var.eşim düğün günü 6.000 harcadı ama kayınbabam nekadar harcadı bimiorum vala:)

ben almanyada yasiyorum türkiyede evlenip orada yasicam..valla benim pek fazla ceyizim nolucak bilmiyorum..
smdilik amc tencerelerim var duydunuzmu bilmiyorum...aldim cok pahaliya geldi bana.. gerisi ise takim deil hepsi deisik deisik renkli renkli bi cok havlularim var :) ince cok begendigim pembe bitane cocuk odasi icin pembe bi halim var :)) cok uygundu gördüm cok begendim aldim öylesine.. kullanmadigim icin ceyizime koydum..bi kactane yorgan örtüm ve carsaflarim var...kücük kücük süs esyalarim var.. yani gözle görülür pek birsey yok...mecburen ben hepsini evlenmeden bi kac ay önceden ceyizimi almam gerek.ya mutfak yada yatak odasi..bence mutfak daha iyi olur.. cünkü mutfagi kendi zevkime göre yaparim yatak odasi takim halinde oldugu icin onu almasi daha kolay..bilmioyrum yaaa cok fazla ceyizim yokkkk napicamm bennn .. gerci daha cok var 2012 de ancak evleniyoruM:)

Back
X