Napmam gerekiyo anlayamadım süt olmayınca cocugu bırakıyım öylece cıglık kıyamet aglasın mı yani? Mecbur kalınca tabiki emzirsin sütü olan keyfi bişey yapmadım asla da yapmam. Sütüm fazlayken bile diğer eltime ben teklif edicektim sütü cok cok az cocuk aglıyo diye mamaya basladıgı icin aralarda gögüsü doluyomus öyle halletti. Yaşamadan bilemezsiniz lütfen ya icim acıdı öyle memeye boş boş saldirmasi napsaydım mama vermem mi daha iyiydi 10dk baska anne sütü alması mı?
Size yazdıklarımı tekrar tekrar okudum. Bakıyorum, ne demek istediğimde ne de yazdığımda kötü bir şey yok. neden böyle canhıraş yazıyorsunuz anlamakta güçlük öekiyorumm.
Daha önce de dedim, Elbette aç bebeği emzirmekte kötü bir şey yok. Zaten ne kötülüğü olabilir?
İlk etapta kaç ml diye sormuşsun. Senin bebeğin için konuşuyorum.
her Bebeğin ihtiyacı farklı. bir de biberon ile beslenme apayrı konu. Akış hızı, alım kolaylığı sebepli.
şu da var direk memeden alan bebeğin kaç ml süt aldığını ölçemezsin ki. Tamamını sağar paylaştırırım dersen, bebeğinin ilerde zorlanma ihtimali var.
Yiğenin için konuşuyorum
Ek gıdaya ve mamaya geçdikten sonra bazı bebeklerin kafası karışıyor. Birde ilk etapta meme be koku değişikliği daha fazla kafa karışıklığına sebep olabilir. Bu sebepten önce mamayı azaltıp 1-2 hafta meme kampı yapmayı denemek belkide tüm kaygılarınızı çözebilir diye düşünüyorum. Çünkü süt anne yeterli sıvı alımı yapınca ve bebeği emzirdikçe artar.
Yine söylüyorum. Acil bir durumda kalsam, eltimin sağlıklı olduğuna inansam, formül mamadan önce eltimin teklif etmesini dahi beklemem rica ederim. Minnet duyarım. :)
Ama devam eden bir durum ise evi afedersin bok götürsün, koca ne yerse yesin hatta bir zahmet bana da yapsın, ben Bebek'le kampa girerdim. :)
Umarım bu sefer anlatabildim
Kolay gelsin