• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç yaşında anne oldunuz

Bence kesinlikle öncesi çok erken,23 yaşında anne oldum şimdi düşününce çok erken 30 civarı en ideali bence
Gerçekten öyle mi, insanlar bana 40 yaşına girmişim gibi muamele ediyorlar resmen , kuzenim bile nine olsun niye hala çocuk yok dedi , o kadar üzülüp ağladım ki..

Çok fazla kafaya taktım durduk yere ağlıyorum arada , umarım bu zamanları gülerek hatırlarım zira hayatımın en çetin 2. Yılını geçirdim
Ayy o stresi o kadar iyi anlıyorum ki çok değişik bir psikoloji ama şu an birşey bitmiş değil ki kendinize çok yükleniyorsunuz iyi bir doktor bulun işin ehli olması önemli şehirdeki doktorlari araştırın yaşınız çok çok genç zaten artık erkekte beş tane sağlıklı sperm olsa kadınsa yimueta olsa dışarda döllenme gerçekleştiriliyor teknoloji çok ileride bu kadar takılmayın ben hep diyordum en olmadı tüp bebek denerim diye rahatlayın öncelikle kimseyi ilgilendirmez eşiniz ailesiyle konuşsun bu konuyu uzuluyorsaniz sizde kendi ailenizle konuşun rahat bıraksınlar sizi lütfen üzülmeyin Allah en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı nasip etsin inşallah

27 yaşında olup henüz evlenmeyen de var, uzun süredir evli olup çocuk yapmayan da, 3 çocuğu olan da. Bu çok öznel bir konu ve çevre baskısı var diye karar verilemeyecek kadar önemli.

Öncelikle siz ne istiyorsunuz onu düşünün. Olay hazır hissetmekse sanırım doğana kadar hazır hissetmiyorsunuz. Ama esas olay eşinizle karşılıklı olarak bir bebek istediğinizi kendinize itiraf etmek ve bunu kaldırabilecek maddi manevi gücünüzün olması. Bunu en iyi siz bilebilirsiniz.

1 yıl denedik olmadı yazmışsınız. Bu denemeler isteyerek mi oldu çevre baskısı sonucu mu?

Eğer artık istiyorsanız, zaten hemen olmayacak belli ki tabi nasip olabilir de.

Bir kadın doğum uzmanına giderek sürecinizi anlatın, gerekli tetkikleri yaptırarak sürece başlayın.
Maddi sorun yok hamdolsun, son bir yıl eşim de ben de bebek istedik açıkçası, doktora yine gideceğim inşallah..

Beni iyi anlarsınız o zaman , 3. Yıla yaklaşınca herkes konuşmaya başladı resmen , eşim bama belki etmiyor ama üzülüyor tabi..
Aynen bize de soruyorlar akraba ve samimi olmadığım kişilere düşünmüyoruz herkes çocuk yapmalı diye bir kural mı var diye soruyorum anında konuyu değiştiriyorlar. Benim eşimde çocukları çok seviyor arkadaşların çocuklarını sevip onlarla oynuyor vs öyle görünce ben daha çok üzülüyorum ama elimizden gelen bir şey yok artık kafama takmıyorum kendimi strese sokmuyorum. Yazın başında rahim filmi çektireceğim sonuca göre ne gerekiyorsa yapıp bekleyeceğim başka da bir şey elimizden gelmiyor malesef

Ayy o stresi o kadar iyi anlıyorum ki çok değişik bir psikoloji ama şu an birşey bitmiş değil ki kendinize çok yükleniyorsunuz iyi bir doktor bulun işin ehli olması önemli şehirdeki doktorlari araştırın yaşınız çok çok genç zaten artık erkekte beş tane sağlıklı sperm olsa kadınsa yimueta olsa dışarda döllenme gerçekleştiriliyor teknoloji çok ileride bu kadar takılmayın ben hep diyordum en olmadı tüp bebek denerim diye rahatlayın öncelikle kimseyi ilgilendirmez eşiniz ailesiyle konuşsun bu konuyu uzuluyorsaniz sizde kendi ailenizle konuşun rahat bıraksınlar sizi lütfen üzülmeyin Allah en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı nasip etsin inşallah
Eşim ailesi ile konuştu bana bişey demiyorlar ama korunmanın zararları vs konulara değindiler kaç kere..

Ben de 27 yaşındayım 1 sene sonra denemeye başlarım diye düşünüyor, deneme sonrası da 6-8 ay sonunda hamile kalırım diye umut ediyorum. Ama emin değilim. 2 sene hiç denemeyebilirim de… Aşırı zor mevzu benim için açıkçası, tek bildiğim yaşımız gayet normal ve uygun

Aynen bize de soruyorlar akraba ve samimi olmadığım kişilere düşünmüyoruz herkes çocuk yapmalı diye bir kural mı var diye soruyorum anında konuyu değiştiriyorlar. Benim eşimde çocukları çok seviyor arkadaşların çocuklarını sevip onlarla oynuyor vs öyle görünce ben daha çok üzülüyorum ama elimizden gelen bir şey yok artık kafama takmıyorum kendimi strese sokmuyorum. Yazın başında rahim filmi çektireceğim sonuca göre ne gerekiyorsa yapıp bekleyeceğim başka da bir şey elimizden gelmiyor malesef
Bende rahim filmi düşünür oldum son zamanlarda ama en iyisini doktor bilir tabi

27 yaş cok geç bir yaş değil öncelikle. 26 da evlendim tam 2 yıl sonra hamile kaldım 29 yasindayım kızım 4 aylık. Tedavilerinizi aksatmayın ve bu süreçte lütfen dış seslere kulağınızı tıkayın

Bana çocuk düşünmüyor musunuz yapın artık diye soranlara, yaa çok istiyoruz ama olmuyor bizim diyorum. Hem o surat ifadesi paha biçilemez hem de bir daha sormuyorlar %100 çalışıyor 😂
Çok iyi 😅 benim cidden olmayınca panikledim aslında ilk 1 buçuk yıl umursamadım hiç sonradan tutuştum 😓

Eşim ailesi ile konuştu bana bişey demiyorlar ama korunmanın zararları vs konulara değindiler kaç kere..
Bu konuları konuşmak bana normal gelmiyor de huzursuzluğunu belli et bence ordan git falan millete neyse kim nasıl korunuyor

Çok teşekkürler, ya benden sonra evlenen herkes anne oldu ve etrafımdakiler sürekli konuşup bana kızıyorlar, özellikle kendi ailem ve eşimin annesi ( yüzüme demiyor ama ima etti kaç kere) insanlar artık çocuk konusunda akıl vermelere sürekli bana yol gösterme çabasına girdiler son dönemde, ben de başka sağlık sorunları yaşarken bir taraftan bu insanlar çıktı, psikolojim bozuldu sanki ben hiç iyilesemeyeceğim ve anne olamayacağım gibi hissettirdiler, bel fıtığı cıktı beni perişan etti , bir de kuyruk sokumu batması rahatsızlığı çıktı ha bire doktorlardayım, bu süreçte tam 7 kilo verdim gerek üzüntüden gerekse hastalıktan..
Canım benim benim de aynı durumum. 3 ay sonra 30 oluyorum evleneli 10 ay olacak sizden sonra evlenenler çocuğunu kucağına aldı diyip duruyor herkes biz daha bikaç aydır düşünüyoruz bebek. Etrafa bakma millet konuşur hayırlısı de geç. İstiyoruz desen bi dert istemiyoruz desen bi dert çünkü, direkt konuyu kapat

Gerçekten öyle mi, insanlar bana 40 yaşına girmişim gibi muamele ediyorlar resmen , kuzenim bile nine olsun niye hala çocuk yok dedi , o kadar üzülüp ağladım ki..
Bu kuzen kaç yaşında ya? Benim o zaman 75 yaşında olan Babannem bile 5 sene çocuk yapma keyfine bak demişti bana ve kardeşlerime.
Bence anne olmanın yaşı yok ne zaman hazır hissederseniz.
Belki de şu an elalem yüzünden olacak mı olmayacak mı diye çok düşündüğünüz için olmuyor. İnsan beyni, bedeni değişik bir şey sonuçta. Nasıl aradığımız bir şeyi aaa nerde ki diye düşünüp aklımıza gelen her yeri aradığımız halde bulamıyoruz sonra aradığımız şeyi unutunca karşımıza çıkıyor ve tabii ya 2 ay önce buraya koymuştum diyoruz yani beynimiz o meseleyi unuttuktan sonra karşımıza çıkıyor aynı onun gibi.
Tabii bu örnekti konudaki meseleyi unutmak zor ama akışına bırakmayı deneyip etrafa gözünüzü ve kulağınızı kapatabilirsiniz. Hatta sus artık diyebilirsiniz.
Olmadı doktora gidersiniz tekrar çok takılmayın genceciksiniz daha karı koca

Canım benim benim de aynı durumum. 3 ay sonra 30 oluyorum evleneli 10 ay olacak sizden sonra evlenenler çocuğunu kucağına aldı diyip duruyor herkes biz daha bikaç aydır düşünüyoruz bebek. Etrafa bakma millet konuşur hayırlısı de geç. İstiyoruz desen bi dert istemiyoruz desen bi dert çünkü, direkt konuyu kapat
Ya millet konusuyor falan filan sonrasında bende ortaya çıkan duygu çok zor, benden küçükler daha 3 ay önce evlenenler bile hamile, her hamile haberinde içim acıyor son günlerde, ben böyle değildim hiç, ben bile bu psikolojiye girdiysem ne diyeyim artık 🤦‍♀️ istemiyorum diyordum ama bu sefer de bak kısırlık çok yaygın pişman olursun bilmem neler , kimse bilmiyor ki sen içinde ne yaşıyorsun..

10 ay olmuş evleneni zaten hamilelik 9 ay ne ara sizden sonra evlenenler kucağına almış olabilir. Hee oldu askere gönderdiler hatta tövbe.
Millet ne kadar hadsiz ya.
Bence evlilik oturana kadar bebek düşünülmemeli zaten bu konuşan millet hadi ana,baba olayım artık dşye mi evleniyor anlamadım.

Cok tatlısınız, yasınız cok genc su an hala korunuyor olabilirdiniz bir beklentide oldugunuz icin karamsar yaklasıyorsunuz muhtemelen. 1.5 senedir evliyim ben de. Korunuyorum sizinle yaşıtız bir müddet daha korunacagım. İstediğimiz zaman da nasip olsun inşallah 😍 sizin de tez zamanda annelik heyecanlıyla dolmanız dilegiyle ❤️

Bu kuzen kaç yaşında ya? Benim o zaman 75 yaşında olan Babannem bile 5 sene çocuk yapma keyfine bak demişti bana ve kardeşlerime.
Bence anne olmanın yaşı yok ne zaman hazır hissederseniz.
Belki de şu an elalem yüzünden olacak mı olmayacak mı diye çok düşündüğünüz için olmuyor. İnsan beyni, bedeni değişik bir şey sonuçta. Nasıl aradığımız bir şeyi aaa nerde ki diye düşünüp aklımıza gelen her yeri aradığımız halde bulamıyoruz sonra aradığımız şeyi unutunca karşımıza çıkıyor ve tabii ya 2 ay önce buraya koymuştum diyoruz yani beynimiz o meseleyi unuttuktan sonra karşımıza çıkıyor aynı onun gibi.
Tabii bu örnekti konudaki meseleyi unutmak zor ama akışına bırakmayı deneyip etrafa gözünüzü ve kulağınızı kapatabilirsiniz. Hatta sus artık diyebilirsiniz.
Olmadı doktora gidersiniz tekrar çok takılmayın genceciksiniz daha karı koca
Kuzenim benden küçük bir sene ara ile evlendik o hemen çocuk yaptı ben ise atanmayı bekledim , evet benim bu konuyu kafamdan silmem ve unutmam lazım ama insanlar unutturmuyorlar, Bir anda bir densiz yeniden hatırlatıyor..

Çok teşekkürler, ya benden sonra evlenen herkes anne oldu ve etrafımdakiler sürekli konuşup bana kızıyorlar, özellikle kendi ailem ve eşimin annesi ( yüzüme demiyor ama ima etti kaç kere) insanlar artık çocuk konusunda akıl vermelere sürekli bana yol gösterme çabasına girdiler son dönemde, ben de başka sağlık sorunları yaşarken bir taraftan bu insanlar çıktı, psikolojim bozuldu sanki ben hiç iyilesemeyeceğim ve anne olamayacağım gibi hissettirdiler, bel fıtığı cıktı beni perişan etti , bir de kuyruk sokumu batması rahatsızlığı çıktı ha bire doktorlardayım, bu süreçte tam 7 kilo verdim gerek üzüntüden gerekse hastalıktan..
Allah askina milletce su "elalem ne der" hastaligindan kurtulalim artik.
Sizden buyugum, evliyim , suan degil hicbirzaman cocuk dusunmuyoruz.
Kimseye laf dusmez, dusurmem.. siz de kimsenin lafini da bu derece yipranacak kadar dikkate almayin lutfen.

Back
X