• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç yaşında anne oldunuz

Cok tatlısınız, yasınız cok genc su an hala korunuyor olabilirdiniz bir beklentide oldugunuz icin karamsar yaklasıyorsunuz muhtemelen. 1.5 senedir evliyim ben de. Korunuyorum sizinle yaşıtız bir müddet daha korunacagım. İstediğimiz zaman da nasip olsun inşallah 😍 sizin de tez zamanda annelik heyecanlıyla dolmanız dilegiyle ❤️
Amin inşallah, çok teşekkür ederim 🥰

Allah askina milletce su "elalem ne der" hastaligindan kurtulalim artik.
Sizden buyugum, evliyim , suan degil hicbirzaman cocuk dusunmuyoruz.
Kimseye laf dusmez, dusurmem.. siz de kimsenin lafini da bu derece yipranacak kadar dikkate almayin lutfen.
Dikkate almıyordum takı sağlık sorunları çıkana kadar 😓

Ya millet konusuyor falan filan sonrasında bende ortaya çıkan duygu çok zor, benden küçükler daha 3 ay önce evlenenler bile hamile, her hamile haberinde içim acıyor son günlerde, ben böyle değildim hiç, ben bile bu psikolojiye girdiysem ne diyeyim artık 🤦‍♀️ istemiyorum diyordum ama bu sefer de bak kısırlık çok yaygın pişman olursun bilmem neler , kimse bilmiyor ki sen içinde ne yaşıyorsun..
Aynen öyle ne yazık ki.. ben artık aman kısmet ya bakalım diyip kestirip atıyorum. İlk başlarda annem dahi hadi çocuk hadi çocuk diyodu, sanki 10 yıldır deniyoruz olmuyo gibi davranıyosun üzüyosun beni dedim bidaha hiç açmadı konusunu, soranlara da ben sormuyorum o konuları deyip susturuyormuş artık. Biraz ses çıkarmak gerekiyor sanırım ya yoksa herkes kafa ütülüyo cidden allah bize sabır versin bu süreçte
10 ay olmuş evleneni zaten hamilelik 9 ay ne ara sizden sonra evlenenler kucağına almış olabilir. Hee oldu askere gönderdiler hatta tövbe.
Millet ne kadar hadsiz ya.
Bence evlilik oturana kadar bebek düşünülmemeli zaten bu konuşan millet hadi ana,baba olayım artık dşye mi evleniyor anlamadım.
Ne yazık ki ilk aydan hamile kalanlar var benim de duyduklarımda ama işte ne gerek var söylemeye dimi? Sanki bakacak onlar😑 bi çocuk yapınca da susmuyolar ki ikinciyi yap arayı açma bu sefer de muhabbet o olacak, herkesin hayatınız hakkında ahkam kesmeye hakkı var sanki

Kuzenim benden küçük bir sene ara ile evlendik o hemen çocuk yaptı ben ise atanmayı bekledim , evet benim bu konuyu kafamdan silmem ve unutmam lazım ama insanlar unutturmuyorlar, Bir anda bir densiz yeniden hatırlatıyor..
Siz de ona hayırdır sen çocuk yapmak için mi evlendin deyin. Daha da bir şeyler derdim de beğenmedim çok gelir şimdi uzatmayayım😀
Hayatından memnun olan kişi başkalarına bu kadar salça olup mutsuz etmeye çalışmaz boşverin.

Eşim ailesi ile konuştu bana bişey demiyorlar ama korunmanın zararları vs konulara değindiler kaç kere..
Bu ne aymazlık bu ne kendini bilmezliktir ya. Üzerlerine vazife olmayan konulara anca burunlarını sokarlar.ilk sene başımızın etini yediler eşim direkt annesine ben cocuk falan istemiyorum karımla vakit geçirip gezeceğim dedi kapattı ağzını bir daha imada dahi bulunamadılar.Biz hazır olduğumuz zaman karar verdik ve çok şükür oldu😇sakin kalabilmek cok önemli bu süreçte stres sizi olumsuz etkiler anladığım kadarıyla etki altında kalıyorsunuz...

Siz de ona hayırdır sen çocuk yapmak için mi evlendin deyin. Daha da bir şeyler derdim de beğenmedim çok gelir şimdi uzatmayayım😀
Hayatından memnun olan kişi başkalarına bu kadar salça olup mutsuz etmeye çalışmaz boşverin.
Aslında o da hayatından memnun degil atanmadan çocuk yaptılar şimdi ne kendisi ne eşi atanamıyor o da benim canımı böyle yakıyor iste..

Bu ne aymazlık bu ne kendini bilmezliktir ya. Üzerlerine vazife olmayan konulara anca burunlarını sokarlar.ilk sene başımızın etini yediler eşim direkt annesine ben cocuk falan istemiyorum karımla vakit geçirip gezeceğim dedi kapattı ağzını bir daha imada dahi bulunamadılar.Biz hazır olduğumuz zaman karar verdik ve çok şükür oldu😇sakin kalabilmek cok önemli bu süreçte stres sizi olumsuz etkiler anladığım kadarıyla etki altında kalıyorsunuz...
Evet maalesef etkileniyorum son dönemler..

Maalesef öyle, ay bir de bebekleri görünce ya da eşim bebek sevince kötü oluyorum
Hiç olmayın benim de çocuğum var bebek olmaya çoktan geçti. 2.yi düşünmedim 10 senedir ama bebek görünce hele bana gülüyorsa şebeklik yapıyorum bildiğin. Bugün mağazada kasada sıra beklerken babasının kucağımda vardı önümde hemen gülücük saçıyor daha da güldüresim geldi babası da döndü baktı hatta neye gülüyorsun bu kadar diye. Yanımda eşim de vardı ee 2. Bebeği mi istiyor demez. Bazıları bebek gördü mü gülücüğünü görmek istiyor. İnşallah bebeğiniz olunca görürsünüz eşiniz yine aynı olacak kendi bebeği oldu dşye diğer bebekleri daha az sevmeyecek ya da bebeğiniz büyüyünce diğer bebekleri sevme isteği azalmayacak. Takmayın yani.
Ben bebeklerin o tüm dünyayı kapsayan gülücüklerine bitiyorum ama zamanla kayboluyor o mesela onun için belli bir yaşa kadar olan bebekleri görünce o saf gülümsemelerini görmek için uzaktan neler yapıyorum ama bebek istediğimden değil.

Aslında o da hayatından memnun degil atanmadan çocuk yaptılar şimdi ne kendisi ne eşi atanamıyor o da benim canımı böyle yakıyor iste..
İşte atanmadan çocuk yaptığı için pişman sizin de bebek yapınca pişman olacağınızı zannediyor. Belli bir yaş üstünü hiç takmayın.
Belli bir yaş üstü de kendi yaşadığı zamandan bildiriyor düşüncelerini onları da hiç takmayın tamam haklısın ananecim vs deyin.onların kötü niyeti de yok torun sevsem vs diyorlar sadece kendilerine bakıyorlar yani.
Salın yani olmadı bakarsınız çaresine tıp ilerledi çok iyi doktorlarımız var tek tek kaçırmazsak:(
Yaşınız bunları düşünmek etrafı takmak için çok şok genç

Ya millet konusuyor falan filan sonrasında bende ortaya çıkan duygu çok zor, benden küçükler daha 3 ay önce evlenenler bile hamile, her hamile haberinde içim acıyor son günlerde, ben böyle değildim hiç, ben bile bu psikolojiye girdiysem ne diyeyim artık 🤦‍♀️ istemiyorum diyordum ama bu sefer de bak kısırlık çok yaygın pişman olursun bilmem neler , kimse bilmiyor ki sen içinde ne yaşıyorsun..
Bu kadar stresli olduğunuz dönemde sperm ve yumurta birbirini itiyor . Millet de çok bilmiş evet sebepsiz infertilite yaygın ama artık tedavisi çok daha hızlı yapılıyor . Önceden erkeklerde sperm bozukluğu tam tedavi edilmezken artık sayılı spermle bile tedavi gerçekleştiriliyor

27 yaşında anne oldum şu an 28 im.
Yaşa çok takılmaksızın 30 dan önce anne olmayı istedim.
Yaştan çok sizin nasıl hissettiğiniz önemli
Korkacak bir durum olsaydı doktorunuz önceden söylerdi.
Fiziksel şartların yanı sıra kafa olarak da sakin ve stressiz olmalısınız.
Çok takılmayın

25 yaşında evlendim 30 yaşında anne oldum. Benim de yumurta tembelliğim var ve evlendikten sonra karaciğerimden amaliyat oldum. Toparlama süreci filan derken besinci yılda nasip oldu.Şuan bakıyorum da en hayırlısı bu zaman da olmasıymış diyorum çünkü bedenen de ruhende daha hazır olduğumu farkediyorum.

25 yaşında evlendim 30 yaşında anne oldum. Benim de yumurta tembelliğim var ve evlendikten sonra karaciğerimden amaliyat oldum. Toparlama süreci filan derken besinci yılda nasip oldu.Şuan bakıyorum da en hayırlısı bu zaman da olmasıymış diyorum çünkü bedenen de ruhende daha hazır olduğumu farkediyorum.
Benimde hastalıklar çıktı, belki de En hayırlı zamanın gelmesi lazım ..

Hiç olmayın benim de çocuğum var bebek olmaya çoktan geçti. 2.yi düşünmedim 10 senedir ama bebek görünce hele bana gülüyorsa şebeklik yapıyorum bildiğin. Bugün mağazada kasada sıra beklerken babasının kucağımda vardı önümde hemen gülücük saçıyor daha da güldüresim geldi babası da döndü baktı hatta neye gülüyorsun bu kadar diye. Yanımda eşim de vardı ee 2. Bebeği mi istiyor demez. Bazıları bebek gördü mü gülücüğünü görmek istiyor. İnşallah bebeğiniz olunca görürsünüz eşiniz yine aynı olacak kendi bebeği oldu dşye diğer bebekleri daha az sevmeyecek ya da bebeğiniz büyüyünce diğer bebekleri sevme isteği azalmayacak. Takmayın yani.
Ben bebeklerin o tüm dünyayı kapsayan gülücüklerine bitiyorum ama zamanla kayboluyor o mesela onun için belli bir yaşa kadar olan bebekleri görünce o saf gülümsemelerini görmek için uzaktan neler yapıyorum ama bebek istediğimden değil.
Evet , ben bu durumu çok içselleştirdim ondan öyle hissediyorum kesin ,normalde ben de bir yerde bebek görsem kanım kaynar, inşallah bu günlerim de geçecek Allahın izniyle..

Hanımlar merhaba , bir konu kafama çok takılıyor size danışmaya karar verdim , eşim ve ben memuruz şuanda doğuda görev yapıyoruz, 2 buçuk yıldır evliyim ve henüz çocuğumuz yok ben 27 eşim ise 34 yaşında, çocuk konusunu hep erteledik gerek benim atanmayı beklemem gerekse evliliğe alışma süreçleri derken ilk 1 buçuk yıl korunduk, fakat şimdi 1 yıldır korunmadığım halde hamile kalamadım, belki daha zamanı var ama bu durum beni üzmeye başladı, gerek çevre gerekse eş ailesi konuşmaya başladı bebek konusunda, artık kendimi yetersiz ve mutsuz hissetmeye başladım, doktora gittim kist tedavisi falan gördüm başka rahatsızlıklarım başlayınca tedavim yarıda kaldı, şimdi tekrardan istiyorum yine doktora gitcem ama kalbimde korku var ya hiç çocuğum olmazsa diye, keşke korunmasaydım dediğim zamanlar oldu, sizce 27 yaş anneliğe adım için uygun bir yaş mı, ne dersiniz ?

27 yaşında evlendim. 34 yaşındayım şu an . Yeni bebeğim oldu ama bebeğe karar verir vermez oldu bebek. 1 yıllık korunmasız ilişkide gebelik yoksa mutlaka doktora başvurun deniyor.

Niye olmasın bebek olur. Sizde yumurta varsa eşinizde sperm varsa her zaman olabilir. Kendinizi strese sokmayın. Kist demişsiniz belki de o engeldi

Sizin geçtiğiniz süreçlerden birebir geçtim. Psikolojimi alt üst ettiler. Kaynanam sağolsun yedi düvele duyurmustu çocukları olmuyor diye. Beni her gören bunun çocuğu olmuyor gözüyle bakmaya başlamıştı her konuşmanın sonu oraya variyordu. Bir düğüne gidiyordum misal alakasız biri gelip bana niye doktora gitmiyorsun cumlesini kuruyordu ben şok oluyordum. Kaynanam adet gunlerimide deşmeye başlayınca iyice sinirlerim bozulmuştu. Arıyordu sürekli bu ay adet oldunmu artık telefonlarına cevap vermiyordum. Sizin yaslaranizdaydim bende o zamanlar. Fazlasiyla yıpratıcı bir süreç heleki çocuk sahibi olmayı çok arzuluyorsan. Kendi iç dünyan bir yandan çevrenin baskisi bir yandan. Onlara ne oluyorsa sanki. Neyseki sonunda 30 yaşında anne oldum ikinci çocuğumda 32 yaşında iken oldu. Sizinde elbet çocuğunuz olacaktır. Söylenenlere kulak asmak size çok zarar verir yaşayan biri olarak söylüyorum bunu yapmayın.

42 yaşında uzun süre tedavi olduktan sonra anne oldum. Elimde olsaydı 20’li yaşlarda anne olmak isterdim. Hamilelik ve o doğum anı acaip bir his. 9 ay karnınızda bir canlı taşıyorsunuz, neye benzediği hakkında en ufak bir fikriniz yok. Sonra karnınızı kesip kucağınıza veriyorlar. Bu deneyimi de bir kaç kere daha yaşamak isterdim.

Benim hayatımda sanki hep bir parça eksikti ve kızımla o tamamen doldu gibi. Annelik sahip olduğum diğer hiçbir sıfatla (evlat, eş, kardeş.. ) yarışmayacak kadar güzel. Bir canlı var. Sana muhtaç. Senin sayende büyüyor. İnsanın kendini bu denli önemli hissettiği bir biçimde yok. Kızımla her geçen gün evriliyorum. Beni döndürdüğü şeyi de çok seviyorum.

Back
X