Kaç yaşından sonra mantık evliliği düşünürsünüz ?

Bence mantık evliliği yaşla olmaz. 18 de olsan 48 de olsan sana kalmış bir şey. Sebeplerine de bağlı tabi, kaçtığın şeyler, kavuşacağın şeyler uzar gider. Mantığın ne zaman alırsa o zaman olur.

Her fani eninde sonunda evlenmeli çok geç kalmamak gerek, yaş da oldu 28 diyen bir arkadaşım 6 ay içinde tanışma-düğün-balayı evresini tamamladı bir de üstüne evlenir evlenmez çocuk yaptı, sonuç hüsran. Ama tam tersi örnekler de var, biraz şans işi evlilik. Aşık olup yürütemeyen de var, mantık evliliği yapıp çok mutlu olan da.
Ben mümkün olduğu kadar tanıma evresini uzatıp, şans faktörünü en aza indirmeyi tercih ederdim.

Sana evli biri olarak bir sır vereyim mi? Aynı eve girmeden tanıyamazsın...

Sevemedigin insani mantığın almaz zaten ikisi bir arada olmalı Aşk karin doyurmaz mantıkta gönül doyurmaz...

Aşk olmayan bir evliliğin mantığı olamaz , evlilik aşk varken bile zor , olmayan halini düşünemiyorum...
Katılıyorum sana...
Ben mantık evliliği yaptım, insan ufacık bir sorunda bile buz gibi soğuyor inan. Aşk sevgi olan evliliklerde bile geçim zorken, mantık evliliği düpedüz mantıksızlık diyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun #yolakes

Tek tek alıntı yapmıyorum ancak yanlış anlaşılmış konu sanırım ben 26 yaşındayım geç kaldım evde kaldım demedim. Zaten 26 yaş da çok küçük bir yaş değil üniversite biteli 4 sene oldu. İşim gücüm de yerinde. Cinselliği bu yaşlarda yaşamakla 40-50 yaşında yaşamak arasında baya da bir fark var. Neden bu yaşları yalnız geçireyim diye düşünüyorum. Cinsellik evet evlenmeden de olur ama cinsellik yaşayacak kadar güvendiğim biriyle evlenirim de zaten. Bir de benin mantık evliliğinden kastettiğim hiç sevmemek değil tabi ki sevmek, hoşlanmak ama aşık olmamaktan bahsettim. Ne mutlu buradaki herkes aşık olup evlennmiş. Çok sevindim adınıza.

şu anda cinsellik yaşayabileceğin birisi hani böyle güvendiğin vs yok mu etrafında?

öyle canım. İroni mi yaptın bilmiyorum ama kör kütük aşık evlendim hem de. Mantıksız, olmayacak, ipsiz sapsız bir insanda değildi. Yine de gel ilk 3 seneyi bana sor. Hele ilk seneyi..

Öyle az bir hoşlantı , ufak bir beğeni falan olsa birbirimizi öldürürdük herhalde ilk sene. Ben bu kadar aşıkken bile bu kadar zorlandım evlilikte. Dediğim bu.

Ama sen cinselliği düşünerek soruyorsan sevmediğin biriyle zaten hiçbir tadı tuzu olmaz ki... illa sevdiğin biri olacak. Etkilendiğin, çekim duyduğun biri. Yani bu da mantıktan ziyade aşka giriyor sanki... aşkın tanımı herkesçe değişiyor, bu konularda sorun hep burdan çıkıyor bence

Valla evet size göre tadı tuzu olmaz mesela ama erkekler çatır çatır yapıyor önüne gelenle tadı da oluyor tuzu da. Ben de bunu merak ediyorum kadınlar olarak belki de biz fazla anlam yüklüyoruz cinsellik için illa aşık olmayı bekliyoruz belki de. Aşk olmadan sadece hoşlantıyla, sevmekle nasıl olur bunu mera ediyorum. Ve gerçekten bu kadar kişinin aşık olup evlendiğine de şaşırdım. Benim inancım kalmadı çünkü.

KEsinllikle aşk diyorum kontescim
Adam elimi tutunca kalbim titremeli.
Kokusunu özlemeliyim sarılışını hissetmeliyim.
Ben direkt evlenemicem galiba. Aşkın tek seferlik olduğuna inananlardanım o hakkımı da harcadım

Erkekleri bilmem, belki kadınlarda da farklı olan vardır. Ama Cinsellikteki uyumu ben aşktan da alakasız buluyorum artık. Ya aşk kelimesi kafa karıştıyor. Ben şöyle söyleyeyim eşime bakmaya doyamam, yanımda olduğunda büyük zevk alırım, çok da eğlenceli geçer vaktimiz. Gel gör ki cinsellik.... yok yani uyum kısaca. Öyle böyle idare ediyoruz işte. Evlenmeden önce gördüğümde kalbim çarpar midem yanardı, onlar evlenince geçti. Bir de üstüne uyumsuzluk eklendi.

Yani aşık olarak evlendiğim adamda bile yakalayamadım ben o uyumu. Ve eksikliğini de hissediyorum zaman zaman.. ama senin daha önce tecrüben olmadan uyumsuzuz diyebilir misin, yoksa bu da işte böyle bişey mi dersin onu bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…