Kaç yaşından sonra mantık evliliği düşünürsünüz ?

Heh işte aşk olduğu halde cinsellik olamamış, belki aşk olmadan da olabilir ne biliyim...

Heh işte aşk olduğu halde cinsellik olamamış, belki aşk olmadan da olabilir ne biliyim...
Yani cinsellik olamamış demeyelim de , ten uyumunu yakalayamamışız diyelim. Aşk deyince anlaşılmıyor net. Senin şu an etkilendiğin, birlikte olmak istediğin biri var mı? Yoksa bunu mantıken nasıl seçeceksin?

Tek başına mantık evliliği olmaz. Tek başına aşk evliliği de olmaz. İkisinden de biraz gerekiyor. Sadece seversin ama hiç anlasamazsin sevgi hariç mantıklı hicbirsey yoktur böyle evlilik sürmez. Sadece mantık dersin sevgi olmadan aynı yatagi bile paylaşmazsin. Aynı evde 2 yabancı gibi saçma sapan birşey işte.

Neden birini seçmek zorundayım aldığım adam bana ikisindende versin işi ne yahu aşk da olsun mantıkla aşkı öyle delibas gibi bi başına sokağa salamam mantigida demir parmaklık yapıp aşkı ardına atmam hepsinden istyrm ben Hepsindennnnn

26 yaş olarak bilemiyorum ama evlilik aşk ve mantığın bir sentezi olmalı. bunun oranı sana bağlı. kimisi rahatı sever kimisi iyi maaşı sever. çok iyi maaşlı olsun çok da sevmeme gerek yok dersen de sen bilirsin, onun varlığı için herşeye katlanırım diyorsan da sen bilirsin.

Yaşım daha küçükkennhen de böyle düşünüyordum :) ama haka kendimi tam anlatamadığımı düşünüyorum. Aşk ve sevgi farklı şeyler. Ben severek ama aşık olmadan evlenmekten bahsediyorum.

Peki hiç mi sevmiyordunuz eşinizi ? Cinsel bir çekim vs yok muydu ?

Yani yok aslında ama ben aşkı bekliyorum hani çevremde sevebileceğim benden hoşlanan insanlar var ama ben o ilk çarpıntıyı hissetmediğim için şans vermiyorum acaba yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum.

Cinsel çekimin ve ten uyumunun olduğu, karakter olarak uyustugun ve sevdiğin insana zaten aşıksındır ki. Aşk dediğin bundan öte ne olacaktı başka. Farklı tanımlıyoruz sanırım. Ha bir de cinsellik için evlilik yapacaksan ten uyumundan yüzde yüz emin olman gerek, ya hayalkırıklığı olursa?

Yaşım daha küçükkennhen de böyle düşünüyordum :) ama haka kendimi tam anlatamadığımı düşünüyorum. Aşk ve sevgi farklı şeyler. Ben severek ama aşık olmadan evlenmekten bahsediyorum.

Zaten sevdikten sonra aşık olamazsın. Aşık olursun yerini sevgiye bırakır.

Peki hiç mi sevmiyordunuz eşinizi ? Cinsel bir çekim vs yok muydu ?
Elbette bir çekim oldu ve evlenebilirim dedim fakat evlendikten sonra eşimin kişisel temizliğine ve bakımına hiç önem vermediğini görünce, çekim filan da kalmadı. bu tarz şeyler evlenmeden anlaşılmıyor tatlm...

Hiçbir yaşta mantık evliliği düşünmezdim.
Çünkü birbirini sevmeyen iki insanın beraber bir ömür geçirmek için adım atmalarında hiçbir mantık yok bence.
İlk şart sevgi ama tek şart değil tabii.
Ondan sonra da mantığa uyan koşullar da yerine gelmeli.

Mantıksız olan bir ask evliligi yuruyemeyecegi gibi asksiz mantik evliligi de yürümeyecektir.

Sadece birisi daha baskin olur.
Ben aşkin, sevginin ağır bastığı taraftan tercihte bulundum. Allah bozmasin.

26 yas icinde sunu soyleybilirim.
Her kisinin nasil duygu ve mantik dengesi ayni cercevede olamayacagi gibi evlilik düşüncesi ve olgunluğu da kisiden kisiye göre degisir.

26 yas cok erken ..
evlenmek ıcın bıle neredeyse erken:)

ben 30 da fılan evlenırdım .. olmadıysa 35 ten sonra mantık evlılıgı dusunurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…