Kaça bölüneyim !

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
36.006
598
Merhaba,

Kızgın ve üzgünüm, derdimin dermanı hele de bu ekomomik şartlarda yok, amirimde de iş yok be ben öfkeliyim.

Özel sektörde 16 senedir çalışıyorum, alanım dış ticaret, eski şirketimde altı sene müşteri temsilcisiydim orada da buradakine benzer şikayetlerim oldu aslında her Türk şirketi hemen hemen aynı biliyorum ama öfkeleniyorum elimde değil.

Türkiye’nin kendi sektöründe sayılı büyük şirketlerinden birine girdim. Sekiz noktada grup şirketimiz var, sekizinin de yönetimi vs ayrı. Biz head office olarak hizmet veriyoruz. Burada ikinci senem. Yönetime bağlı büyük bir departman asistanı olarak başladım. İşe başlarken günde max. 5 telefon gelir dendi santrali de verdiler, ek olarak Dış Ticaret servisine de destek oluyorum.

Yalnız şöyle diyim arkadaşlar günde 5 telefon çalmıyor 105 telefon çalıyor!!!!! Bendem hem sekreterlik hem de yönetimin bayağı bayağı ceo’ya asistanlık bekliyorlar. Yapmasına yapıyorum ama bazen hatam olabiliyor neticede insanım. Örneğin bugün çok önemli ve saati revize olan bir toplantıyı takvimde güncellememişim. Bu arada tüm toplantı, takvim trafiğini ben organize ediyorum.

Bugünkü aksaklık için amirimden değil ama aylardır ne hikmetse şirkete gelmeyen ama bir haftadır iş aşkı depreşen aileden torpilli bir kızımızdan azar işittim. Zoruma gitti yalan yok. Çünkü iş tanımında onlara karşı sorumlı değilim ama amirim beni o kadar korumuyor ki söz hakkım yok.

Diğer grup şirketlerinde yönetim asistanları ve sekreterler ayrı. Ben şikayetimi dile getirdim amirim bana neyi beceremiyorsun gibisinden konuştu. Sonuca varamadık....

Tüm herkes tüm yönetim benim ajandaya bakıyor en ufak hatamda bu sabahki gibi kaos yaşanıyor. Ama bu çok fazla! Kaç kişiyi takip esebilirim ki!

Bunaldım, sıkıldım.!

Kımıldayamam iş yok, sektör berbat. Bizden bile çıkartılanlar var duyuyorum. Ve bu duruma çok üzülüyorum.

Yönetim Kurulu oluyor, onu ayarlıyorum isimlikleri, toplantı salonunu derken amirim dört kat aşağı evrak göndermiş “unuturum ben onu masama bırakır mısın?” diye yazıyor. Ona iniyorum. Çıkıyorum başka arkadaş başka şey diyor. Bezdim!

ne kadar maaş alıyorsunuz peki?genelde bu tür büyük şirketlerin adı var zaten

2600 TL net 3600 Brüt.
Konuştum dedim ki 3000’den başlıyor asistan maaşları lütfen düzeltin. Ama amirim zam zamanı konuşmayı unutmuş! Evet unutmuş

Bende diş ticaret lojistik okuyorum vazgeçmemmi napsam
Şaka tabi özel sektörün hali bu
Her alan böyle malesef
Is bak bir yandan umarım bulursun gönlüne gore

"Şu kriz dönemi atlatılana kadar sabredin, sonra daha uygun bir iş bulursunuz." diye teselli vermeyi çok isterdim ama maalesef.
Ne bu kriz biter ne de şu kapitalist düzende sizi sömüren iş yerleri.

Üst yönetiminizde; sizi anlayabileceğini düşündüğünüz bir başkası varsa onunla da konuşun, gerekirse farklı bir bölüme versinler ya da iş yükünüzü azaltsınlar.
Yoksa bir çözümü yok.
Kulaklarınızı kapatıp ve hatta hiçbirşey yokmuş gibi azarlanmaya alışmış bir şekilde; çalışmaya devam.

Son düzenleme:
çok şeye koşturuyorsunuz.yaptığınız işte bir netlik yok .amirinizle konuşup.yapmanız gereken işleri listeleyin.evrak getir götür nedir dört kat aşağı yukarı.yani yönetici asistanına verilirmi oyle işler

görev tanımınız ne? ik yok mu? varsa yazılı şekilde görev tanımı isteyin. onun dışında office boy gibi bişey yok mu evrak getir götür için?

amırınızde konusun yaptıgınız ısı netlestırsınler
sızı orda joker yerıne koymuslar nerde eksık varsa ordasınız
amir amirligini bılsın once
bır ortamda amir dururken personel dıger personele tabırı caızse ayar verıyorsa orası ıflah olmaz
amir , amirlik sfatı tasımadıgı ıcın sız bunları yasamıssınız

valla ülke olarak batıyoruz galiba herkes dükkan kapatıyor ,bize gelen iş başvurularına acır hale geldim halime şükür ediyorum gerçekten ,eğer partonunuza nazınız geçiyorsa tekrar konuşun bir sekreter alsınlar santral için ,onlarda eleman almamak için iş yükünü fazlalaştırıyorlar anladığım kadarıyla ama bu şekildede içerideki elemanı kaybedeckler farkında değiller

bende cok sıkıldım aynı drumdayız.

ne desen haklısın ama biraz sabret ülke olarak batık durumdayız
birde iş aramak zorunda kalma

işinle ilgili biraz dikkat

görev tanımınız ne? ik yok mu? varsa yazılı şekilde görev tanımı isteyin. onun dışında office boy gibi bişey yok mu evrak getir götür için?

Toplu cevap vereyim evet görev tanımı yok aslında bunun savaşını çok verdim ama amirim “sen şirketteki en kolay işi yapıyorsun, bize bak nasıl sorumluluğumuz var” dedi. Bunun bir sonraki adımı “vive hanım beğenmiyorsan kapı orada” demek biliyorum.

Ofisboy yok, Ceo bey ofisboya karşı Avrupai yönetim tarzını göya benimsedik ama bizim koca g*tlü Türk yöneticilere bunu anlat!

İk’ya gidip konuşmayı düşünüyorum, amirimi çiğnemek olur ipleri germek de istemiyorum. Zaten piyasa kötü.

Dikkatimi toplayamıyorum bazen Ceo’nun takvimi, günlük toplantılar, tüm yöneticilerin takvimi denk getir ayarla, toplantı odalarını komtrol et, düzeni sağla. Bir de beyanname için Dış Ticarete destek ol, yetmedi telefon bak!

diğer yöneticilerin asistanları var mı?

Ha artı olarak bu adamlara gelen rapor ve evrakları dağıt, ofisboy yokluğunu kapat. Amir kıçını kaldırmaz ona yardım et. Finansa çık destek ol oradaki arkadaş izne çıkınca git Finansta dur!

Diğer şubelerde evet. Bizde hayır. Ceo da istemiyormuş. Tamamen Ceo politikası.

Ceo daha az para harcatarak goze girmek istiyor olabilir ki zaten ki patronlarin en bayildigi seydir.

Zaten ozelin politikasi bir insandan en yuksek seviyede faydalanmaktir bolunmeyen adami zaten istemezler ortam kotu oldugundan issizlik varken de bolunmek isteyeni alirlar ondan rahatlar.

Aynen! Ceo’nun politikası bu. Satışa ve kendi departmanlarına kıymıyor su gibi harcıyor ama kalan diğer idari departmanlardan ölümüne kısıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…