• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaça bölüneyim !

yok haklarını asla ödeyemem nerdeyse 9 yıldır aynı yerdeyim nazım geçiyor artık aile gibi olduk ,yapmazlarsada canları sağolsun ben isteyimde ,

Eski işyerim öyleydi nazım geçerdi, el üstündeydim sözüm dinlenirdi ama burada özgüvenim de zedeleniyor sanki denizde kum tanesiyim.

Bende sizin gibiyim yaptığım iş farklı olsa da, her yere ben koşuyorum. Büyük şirketler avantajlı gelirdi gözüme çünkü her alanın ayrı birimi var diye düşünüyordum sizi görene kadar, geçen hafta konu açmıştım, yaptığım onca ayak işinin yanında bir de dengesiz patronumdan sürekli laf işitiyorum diye, adam bir şey söylüyor cevap veriyorum ya da eksik anlatıyor soru sormak zorunda kalıyorum buna bile sinirleniyor. Bir de burası holding ya da büyük bir kuruluş değil, üslubu tahmin edersiniz. Her şeyin aynı anda yapılmasını istiyorlar, her şeye yetmen gerekiyor.

En kötüsü de hatam olunca tamam da, sırf başkasına kızıp benden çıkarmak için hatamı aramak?
Ne denir ki? Kelin ilacı olsa..
Öz güven eksikliği oluşumu hızlanmadan iş aramaya başladım ekonomi kötü endişeliyim ama başka çarem de yok, hayırlısı..

Masanız girişte mi? Ya sizi ofise alsinlar girişe sadece santral teline bakan ve toplantı odalarını yöneten birini bulsunlar siz de ofiste asistanlık yapın veya kendilerine asistan bulsunlar,siz girişte sekreterlik yapın. Gerçekten kaça bölünecekmişsiniz ki?

Masanız girişte mi? Ya sizi ofise alsinlar girişe sadece santral teline bakan ve toplantı odalarını yöneten birini bulsunlar siz de ofiste asistanlık yapın veya kendilerine asistan bulsunlar,siz girişte sekreterlik yapın. Gerçekten kaça bölünecekmişsiniz ki?

Hayır girişte değil. Çok katlı bir bina burası ve ben danışma gibi girişte değilim, finans departmanında masam var.

Benden önce şirkette iki asistan varmış, sonra yönetim değişmiş tek asistan kalmış ama o zamanlar işler böyle değilmiş kız ne bilet almış ne toplantı organize etmiş ne bişey yapmış! Onu yaptın mı diyorum yok bunu yaptın mı yok. Ayrıca işler de benden sonra çok arttı şirket büyüyor, ben işe girdiğimde 50 kişi varken şu an bu bina sadece 100 kişi oldu mesela.

allah kolaylık versin. illaki hatalar olur. ya çıkarırlar ya birini daha alılar.

2600 TL net 3600 Brüt.
Konuştum dedim ki 3000’den başlıyor asistan maaşları lütfen düzeltin. Ama amirim zam zamanı konuşmayı unutmuş! Evet unutmuş

Senin amirde iş yok. Amirinin 4 kat aşağıya bıraktığı evrakı alma. Burada çok yoğunum şu anda de. Amirinin üstü ile hemen bugün git konuş. Maaş için söz vermişti ancak zam zamanı unutmuş de. Bakalım onlara ne dedi aslında. Madem kritik bir iş yapıyorum o zaman sadece yönetim kurulunu asistte edeyim. Bu şekilde çok dağılıyoruz diyebilirsin. Ayrıca beni 4 kat aşağıya evrak için yolluyor burada toplantıya hazırlık yapıyorum yetişmiyor olmuyor gibisinden şikayetlerini usturuplu bir şekilde anlat.

Toplu cevap vereyim evet görev tanımı yok aslında bunun savaşını çok verdim ama amirim “sen şirketteki en kolay işi yapıyorsun, bize bak nasıl sorumluluğumuz var” dedi. Bunun bir sonraki adımı “vive hanım beğenmiyorsan kapı orada” demek biliyorum.

Ofisboy yok, Ceo bey ofisboya karşı Avrupai yönetim tarzını göya benimsedik ama bizim koca g*tlü Türk yöneticilere bunu anlat!

İk’ya gidip konuşmayı düşünüyorum, amirimi çiğnemek olur ipleri germek de istemiyorum. Zaten piyasa kötü.

Dikkatimi toplayamıyorum bazen Ceo’nun takvimi, günlük toplantılar, tüm yöneticilerin takvimi denk getir ayarla, toplantı odalarını komtrol et, düzeni sağla. Bir de beyanname için Dış Ticarete destek ol, yetmedi telefon bak!

Sen beyanname için dış ticaret işinden telefon bakmaya göre daha kolay yirtabilirsin gibi geldi

2600 TL net 3600 Brüt.
Konuştum dedim ki 3000’den başlıyor asistan maaşları lütfen düzeltin. Ama amirim zam zamanı konuşmayı unutmuş! Evet unutmuş
Yaptiginiz ise gore az aliyormussunuz. Aslinda herkes birlik olup sesini cikartsa o paraya kac pozisyonun isini yapmam dese revize edecekler ama malesef disarda issiz okadar insan varki siz olmasaniz baskasi kapacak isi. Buda sirketlerin isine geliyor

Yaptiginiz ise gore az aliyormussunuz. Aslinda herkes birlik olup sesini cikartsa o paraya kac pozisyonun isini yapmam dese revize edecekler ama malesef disarda issiz okadar insan varki siz olmasaniz baskasi kapacak isi. Buda sirketlerin isine geliyor

İngilizcem fena değil, benden öncekiler bilmiyormuş çok zorlanmışlar çümkü ihracat yapıyoruz. Ben amirime dedim ki şimdi ben çıksam ingilizce bilen kalifiye bir asistan 5000 ister. Asgari ücrete asistan alsanız ki alırsınız eleman bolluğu var ama o da işi nasıl yapar? Ben 3000 alayım hepsini yapayım. Ama olmadı.

Vive:110: resmen 5 kişilik iş yapıyorsun.İlk işe girdiğinde de bu işler sende miydi ? Yani zamanla sana mı yüklediler tüm bunları ?
Bende eski çalıştığım yerde ne iş varsa yaptırmaya çalıştılar, hoş yaptım da çok yorulsamda yaptım nedense gık demedim. Ama kimse bu 2kedi yoruluyo galiba demedi, sesim çıkmadığı için verdilerde verdiler... Üzerine de, yetişemediğim, unuttuğum bişeyler çıkınca benden yavaşı! işten kaçanı! sorumluluğu başkasına yüklemek isteyen yoktu...
Ben tecrübesizdim de oldu bu... Sen bi yolunu bulup konuş bence, olmaz mı ?. Haksızlığa gelemiyorum artık..

Senin amirde iş yok. Amirinin 4 kat aşağıya bıraktığı evrakı alma. Burada çok yoğunum şu anda de. Amirinin üstü ile hemen bugün git konuş. Maaş için söz vermişti ancak zam zamanı unutmuş de. Bakalım onlara ne dedi aslında. Madem kritik bir iş yapıyorum o zaman sadece yönetim kurulunu asistte edeyim. Bu şekilde çok dağılıyoruz diyebilirsin. Ayrıca beni 4 kat aşağıya evrak için yolluyor burada toplantıya hazırlık yapıyorum yetişmiyor olmuyor gibisinden şikayetlerini usturuplu bir şekilde anlat.

Şirketin şöyle bir politikası var. Olmuyor mu? Sen beceremiyorsundur! Amirimin üstü Ceo, o da inanılmaz sarkastik garip bir adam. Bana kesin böyle der.

Vive:110: resmen 5 kişilik iş yapıyorsun.İlk işe girdiğinde de bu işler sende miydi ? Yani zamanla sana mı yüklediler tüm bunları ?
Bende eski çalıştığım yerde ne iş varsa yaptırmaya çalıştılar, hoş yaptım da çok yorulsamda yaptım nedense gık demedim. Ama kimse bu 2kedi yoruluyo galiba demedi, sesim çıkmadığı için verdilerde verdiler... Üzerine de, yetişemediğim, unuttuğum bişeyler çıkınca benden yavaşı! işten kaçanı! sorumluluğu başkasına yüklemek isteyen yoktu...
Ben tecrübesizdim de oldu bu... Sen bi yolunu bulup konuş bence, olmaz mı ?. Haksızlığa gelemiyorum artık..

İlk zamanlar bunun 10/1 iydi. Benim girmem şirketin şahlanma dönemine denk geldi resmen. Ayrıca evet yavaş yavaş yükledi amirim mesela önce sadece onun outlookdan sorumluydum sonra cfo’yu ekle, x beyi ekle, ik koordinatörü ekle diye diye işin suyu çıktı. Çok mutsuzum.

İlk zamanlar bunun 10/1 iydi. Benim girmem şirketin şahlanma dönemine denk geldi resmen. Ayrıca evet yavaş yavaş yükledi amirim mesela önce sadece onun outlookdan sorumluydum sonra cfo’yu ekle, x beyi ekle, ik koordinatörü ekle diye diye işin suyu çıktı. Çok mutsuzum.

Peki çözemezmisin ? O tarz bi çalışma ortamında bulunmadım kime gidip şikayet edebilirsin bilmiyorum ama, sonuç olarak sana yüklendiklerinin farkındalardır bence, sesin çıkmadığı için de devam ediyor olabilirler.. Yerine birini elbet bulurlar ama sende iş baksan,enazından bak yani vardır belkide ?

Peki çözemezmisin ? O tarz bi çalışma ortamında bulunmadım kime gidip şikayet edebilirsin bilmiyorum ama, sonuç olarak sana yüklendiklerinin farkındalardır bence, sesin çıkmadığı için de devam ediyor olabilirler.. Yerine birini elbet bulurlar ama sende iş baksan,enazından bak yani vardır belkide ?

Burada çözemem çünkü yapılması gereken her konuşmayı yaptım maalesef. :(

Gelişmiş bir ülke olursak böyle problemler olmaz. Tabii gelişmiş bir ülke olmak için de "önce insan"dememiz lazım.

Gelişmiş bir ülke olursak böyle problemler olmaz. Tabii gelişmiş bir ülke olmak için de "önce insan"dememiz lazım.

Önce insan değil, önce tüm canlılar diyelim. Diğer konuya katılıyorum, gelişmiş bir ülke değiliz.

Back
X