• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaça bölüneyim !

Şunu da ekliyim 2015’de diğer işimden 2750 ile ayrıldım.
Evet o yüzden söylüyorum gerçekten maaşınız bu emeğe göre çok az.
Eşim farklı bir alanda sadece tek bir sorumluluğu varken görevlerine ekledikce eklemişlerdi..Tabi maaşına da çok çok iyi yansımıştı o yüzden şikayetçi değildi yani maaşınız en kötü 3 buçuk olmalı diye düşünüyorum. Çünkü sorumlulugunuz büyük. .

Merhaba,

Kızgın ve üzgünüm, derdimin dermanı hele de bu ekomomik şartlarda yok, amirimde de iş yok be ben öfkeliyim.

Özel sektörde 16 senedir çalışıyorum, alanım dış ticaret, eski şirketimde altı sene müşteri temsilcisiydim orada da buradakine benzer şikayetlerim oldu aslında her Türk şirketi hemen hemen aynı biliyorum ama öfkeleniyorum elimde değil.

Türkiye’nin kendi sektöründe sayılı büyük şirketlerinden birine girdim. Sekiz noktada grup şirketimiz var, sekizinin de yönetimi vs ayrı. Biz head office olarak hizmet veriyoruz. Burada ikinci senem. Yönetime bağlı büyük bir departman asistanı olarak başladım. İşe başlarken günde max. 5 telefon gelir dendi santrali de verdiler, ek olarak Dış Ticaret servisine de destek oluyorum.

Yalnız şöyle diyim arkadaşlar günde 5 telefon çalmıyor 105 telefon çalıyor!!!!! Bendem hem sekreterlik hem de yönetimin bayağı bayağı ceo’ya asistanlık bekliyorlar. Yapmasına yapıyorum ama bazen hatam olabiliyor neticede insanım. Örneğin bugün çok önemli ve saati revize olan bir toplantıyı takvimde güncellememişim. Bu arada tüm toplantı, takvim trafiğini ben organize ediyorum.

Bugünkü aksaklık için amirimden değil ama aylardır ne hikmetse şirkete gelmeyen ama bir haftadır iş aşkı depreşen aileden torpilli bir kızımızdan azar işittim. Zoruma gitti yalan yok. Çünkü iş tanımında onlara karşı sorumlı değilim ama amirim beni o kadar korumuyor ki söz hakkım yok.

Diğer grup şirketlerinde yönetim asistanları ve sekreterler ayrı. Ben şikayetimi dile getirdim amirim bana neyi beceremiyorsun gibisinden konuştu. Sonuca varamadık....

Tüm herkes tüm yönetim benim ajandaya bakıyor en ufak hatamda bu sabahki gibi kaos yaşanıyor. Ama bu çok fazla! Kaç kişiyi takip esebilirim ki!

Bunaldım, sıkıldım.!

Kımıldayamam iş yok, sektör berbat. Bizden bile çıkartılanlar var duyuyorum. Ve bu duruma çok üzülüyorum.

beş kişinin yapacağı işi bir kişiden beklemişler... hata oldu dediklerinde kibarca tek kişinin yapabileceği iş değil, o yüzden öyle aksilikler oluyor de...
eğer imkan varsa durumunu anlatabileceğin ve çözebileceğini bildiğin bir amirine durumu söyle..

Yaş 38 Halkla İlişkiler. 2002’den beri çalışıyorum.
Söyliyceğimi lütfen yanlış anlamayın ama çok üzülüyorum bu duruma ben. Bende 39 yaşındayım. Lise mezunuyum ve 97 den beri çalışıyorum. Üniversite okumadığıma malesef hiç pişman olmadım çğnkü mağaza müdürüyüm ve yaklaşık 4000 tl kazanıyorum. Üniversite okumak bir vizyon sahibi yapıyor insanı ama keşke maddi olarakta yansısa hayatlara. Şimdi oğlum var mesela çok endişeliyim sonuna kadar elbetteki okutucam ama okul bitirip 22 yaşından sonra iş hayatına atılıp birde üstüne para kazanamaması endişelendiriyor beni. Bana 2 üniversite bitirmiş gençler satış danışmanlığı için başvuruyor. Yazık ülkenin haline.

Söyliyceğimi lütfen yanlış anlamayın ama çok üzülüyorum bu duruma ben. Bende 39 yaşındayım. Lise mezunuyum ve 97 den beri çalışıyorum. Üniversite okumadığıma malesef hiç pişman olmadım çğnkü mağaza müdürüyüm ve yaklaşık 4000 tl kazanıyorum. Üniversite okumak bir vizyon sahibi yapıyor insanı ama keşke maddi olarakta yansısa hayatlara. Şimdi oğlum var mesela çok endişeliyim sonuna kadar elbetteki okutucam ama okul bitirip 22 yaşından sonra iş hayatına atılıp birde üstüne para kazanamaması endişelendiriyor beni. Bana 2 üniversite bitirmiş gençler satış danışmanlığı için başvuruyor. Yazık ülkenin haline.

Neden yanlış anlayım ? Ülkede kim hak ettiğini alıyor ki? Gerçekten bıktım, alternatifim olsa bir saniye düşünmem. Mağazacılıkda zor ama sizin maaşınız da düşük mesai saatlerinize göre. Of bilmiyorum bugün yine bine bölünerek geçti ve çok demoralizeyim. Sinirlerim de bozuk.

Neden yanlış anlayım ? Ülkede kim hak ettiğini alıyor ki? Gerçekten bıktım, alternatifim olsa bir saniye düşünmem. Mağazacılıkda zor ama sizin maaşınız da düşük mesai saatlerinize göre. Of bilmiyorum bugün yine bine bölünerek geçti ve çok demoralizeyim. Sinirlerim de bozuk.
Yok çok şükür ben çok rahat çalışıyorum. 13:00/21:00 saatleri arasında çalışıyorum. Devlet artık neyseki çalışanın yanında. Çalışma saatlerimiz eskiden çok yoğundu. Artık 52 saati aşmak yasak. Ben 48 saat çalışıyorum. Rabbim herkese bol kazançlı ama dahada önemlisi huzurlu bir ortamda çalışmayı nasip etsin. Çok önemli birşey çünkü. İnşallah sizde gönlğnüze göre bir iş bulursunuz.

Çok ikilemdeyim. Öfkeme yenik düşüp yanlış bir hareket yapmaktan korkuyorum. Yönetici ve hissedarlardan birisi sabah yanına çağırdı, ben 3. o 5. katta, bu arada asansör var bütün bu gidip gelmeleri tabanvay yapmıyorum AMA beni kızdıran iki kişinin yapacağı işi yaptırmaları. Ofisboyu da sayarsak üç kişilik. Neyse aradı gittim aldım bir evrak vardı. Şimdi yine aradı C Bey’e (Ceo) imzalatılacak bir evrak var dedi. Ceo’ da şu an dışarıda zaten. Ben de X Bey gelince alırım sizden dedim. Çıkıp almadım. Ceo gelince başka imzalarım da var onunla alıcam.

Bir yanım iş yok piyasa kötü şansını zorlama diyor ama bu tavırlara da illet oluyorum. 7 katlı binada ofisboy yok. Lafa gelince Türkiye’deki en büyük 40. şirketsin ama ofisboy yok! Asgari ücret vereceksin alt tarafı.

Çok ikilemdeyim. Öfkeme yenik düşüp yanlış bir hareket yapmaktan korkuyorum. Yönetici ve hissedarlardan birisi sabah yanına çağırdı, ben 3. o 5. katta, bu arada asansör var bütün bu gidip gelmeleri tabanvay yapmıyorum AMA beni kızdıran iki kişinin yapacağı işi yaptırmaları. Ofisboyu da sayarsak üç kişilik. Neyse aradı gittim aldım bir evrak vardı. Şimdi yine aradı C Bey’e (Ceo) imzalatılacak bir evrak var dedi. Ceo’ da şu an dışarıda zaten. Ben de X Bey gelince alırım sizden dedim. Çıkıp almadım. Ceo gelince başka imzalarım da var onunla alıcam.

Bir yanım iş yok piyasa kötü şansını zorlama diyor ama bu tavırlara da illet oluyorum. 7 katlı binada ofisboy yok. Lafa gelince Türkiye’deki en büyük 40. şirketsin ama ofisboy yok! Asgari ücret vereceksin alt tarafı.

vive sen zaten bunları düşündüğün ve artık yorulduğun için iyice tüm işler gözünde büyüyo..
Nasıl devam edeceksin böyle.:KK43: Gerçekten bir iş arayışına girsen sonuç alamaz mısın

vive sen zaten bunları düşündüğün ve artık yorulduğun için iyice tüm işler gözünde büyüyo..
Nasıl devam edeceksin böyle.:KK43: Gerçekten bir iş arayışına girsen sonuç alamaz mısın

Çok haklısın. Gözümde büyüyor çünkü sonu yok. Şirkette yönetici, ortak vs. çok. Hangi sıfatla hangisini mutlu edicem? Yönetici asistanı istemiyoruz diye bangır bangır bağırıyorlar. Ama talepler hep o yönde.

İş arıyorum başvurum çok ama arayan yok.

Çok haklısın. Gözümde büyüyor çünkü sonu yok. Şirkette yönetici, ortak vs. çok. Hangi sıfatla hangisini mutlu edicem? Yönetici asistanı istemiyoruz diye bangır bangır bağırıyorlar. Ama talepler hep o yönde.

Bende yaşadım bunları, iş yerine gitmek bile işkenceye dönüşmüşken,ordaki işleri yürütmek, bide memnun edememek üzerine laf işitmek... Bende 3 kişilik iş yapıyodum hemde yetersiz görülüyodum, açık açık söylemiyolardı ama belli ediyolardı, ben çıktım işten, 2 kişi aldılar yerime !
Bu işler böyle yürüyo. Yapan biri varsa ağlasa da sızlasa da göz yumuluyo, sonraki gelende şanslı oluyo bi nevi..

Sen umudunu kesme ararlar elbet, biraz rahatlat kendini lütfen. Doldurma iyice, madem yapacak bişey yok , çekip gidemiyosun boşver. Biliyorum zor ama sen kendini rahatlat bitecek elbet bunlar geçiçi de sıkma kendini lütfen.

Aynı şekildeyim. Dolaylı yoldan temizlik çay ve bulaşık işleriyle ilgilenmek istemediğimi dile getirince tesadüfen öğreniyorum ki yerime eleman aramaya başlamışlar! Ben zaten onların iğrenç tavrı ve üslubuna hatta ve hatta 3 kişinin yapması gerektiği işi muhasebe, sekreterlik, çay, temizlik ve bulaşık aynı zamanda getir, götür sigarasını bile ben alırım, insanların ortasında 10 yaşındaki çocuğu çağırır gibi çağırmasına karşılık dayanmaya çalışırken!

Önce davrandım ve burasının bana uygun olmadığını, mesleki açıdan bana artı bir değer katmayacağını ve işten ayrılmak istediğimi söyledim. Kızardı, şaşırdı sonuçta kapıya koyacaktı ya! Ve işi küçümsemiş gibi oldum tabii, beni suçlamaya çalıştı. Şunu istedim vermedin hala, yapmadın hala sebepleri çok açık değil mi? Ben size neyden bahsediyorum? dedim.

Tamam o zaman, sen işlerini toparla 1 hafta, 10 gün neyse biz de bu süreçte eleman bakalım bu süreçte tek bir çay kaşığı bile yıkama bakalım madem bahanen bu! dedi ya, düşünebiliyor musunuz.

Burası 150 m2 vardır temizliği, geleni gideni olmasa en az 10 bardak ıvır zıvır tabak, kahve fincanlarını saymıyorum. Kaldı ki yine dedim ben yapamıyorum, başkası yapar herkes bir değil diye. Hoş uzun süreli çalışan muhasebeci yok ama..

Yani bindim bir alamete, hayırlısı Allah'tan..
İnşallah biz de hakkımızın yenmediği, saygı çerçevesi içinde, herkesin işinin belli olduğu yerlerde çalışırız. :dua:

Aynı şekildeyim. Dolaylı yoldan temizlik çay ve bulaşık işleriyle ilgilenmek istemediğimi dile getirince tesadüfen öğreniyorum ki yerime eleman aramaya başlamışlar! Ben zaten onların iğrenç tavrı ve üslubuna hatta ve hatta 3 kişinin yapması gerektiği işi muhasebe, sekreterlik, çay, temizlik ve bulaşık aynı zamanda getir, götür sigarasını bile ben alırım, insanların ortasında 10 yaşındaki çocuğu çağırır gibi çağırmasına karşılık dayanmaya çalışırken!

Önce davrandım ve burasının bana uygun olmadığını, mesleki açıdan bana artı bir değer katmayacağını ve işten ayrılmak istediğimi söyledim. Kızardı, şaşırdı sonuçta kapıya koyacaktı ya! Ve işi küçümsemiş gibi oldum tabii, beni suçlamaya çalıştı. Şunu istedim vermedin hala, yapmadın hala sebepleri çok açık değil mi? Ben size neyden bahsediyorum? dedim.

Tamam o zaman, sen işlerini toparla 1 hafta, 10 gün neyse biz de bu süreçte eleman bakalım bu süreçte tek bir çay kaşığı bile yıkama bakalım madem bahanen bu! dedi ya, düşünebiliyor musunuz.

Burası 150 m2 vardır temizliği, geleni gideni olmasa en az 10 bardak ıvır zıvır tabak, kahve fincanlarını saymıyorum. Kaldı ki yine dedim ben yapamıyorum, başkası yapar herkes bir değil diye. Hoş uzun süreli çalışan muhasebeci yok ama..

İnşallah biz de hakkımızın yenmediği, saygı çerçevesi içinde, herkesin işinin belli olduğu yerlerde çalışırız. :dua:

Sizin hepten beter ya. Ben eski şirkette nezaketen istenen bir kahveye bile tahammül edemiyordum. Çok düşünüyorum ama iş tanımımda bu yok benim! Sizin de yok. Üstelik bizimkisi çok büyük bir şirketler grubu da. Ayıp bence bu tutumları. Sizinkiler de tam şark kurnazı çıktı. Peki eleman gelince sizi çıkartacaklar mıymış? O kısmı anlamadım.

Sizin hepten beter ya. Ben eski şirkette nezaketen istenen bir kahveye bile tahammül edemiyordum. Çok düşünüyorum ama iş tanımımda bu yok benim! Sizin de yok. Üstelik bizimkisi çok büyük bir şirketler grubu da. Ayıp bence bu tutumları. Sizinkiler de tam şark kurnazı çıktı. Peki eleman gelince sizi çıkartacaklar mıymış? O kısmı anlamadım.

Evet, ama şuan da ben çıkmak istediğimi söyleyip eleman aradıklarından habersizmiş gibi davrandığım için ''10 gün neyse sen işlerini toparla biz de eleman bakalım'' oldu. Eleman aradıkları kulağıma gelmeseydi herhalde direkt çıkarırlardı hoş iş gösterecek insan da yok. Herkes kolay eleman bulamadığını söylüyor ama göreceğiz bakalım..

Evet, ama şuan da ben çıkmak istediğimi söyleyip eleman aradıklarından habersizmiş gibi davrandığım için ''10 gün neyse sen işlerini toparla biz de eleman bakalım'' oldu. Eleman aradıkları kulağıma gelmeseydi herhalde direkt çıkarırlardı hoş iş gösterecek insan da yok. Herkes kolay eleman bulamadığını söylüyor ama göreceğiz bakalım..

Ben başlamadan önce iki ay eleman aramışlar. Asistanlık için bence uzun bir süre, beğenmemişler gelenleri. Hem yabancı dil, hem görgü, hem prezentabl olması, hem işi bilmesi isteniyor.

Daha once kendı konularınıda okumustum , konu sahıbıyle bagımsız yazacagım ama senın aılenın durumu ıyıydı oyle hatırlıyorum bekarlıktan . Hatta bız cok yakın oturuyoruz o sekıldede aklımdasın. Bu ıse tahammul etmemen gerekıyor dıye dusunuyorum.

Insallah bundan sonrakı calıstıgın yer daha uygun kosullara sahıp olursun . Bız caycı ablamızdan rıca ıle ıstıyoruz, ayrıca caycı abla temızlık bıle yapmıyor haftalık temızlıkcı gelıyor. Ayrıca uretım alanları ıcın temızlık yapan taseron baska bır calısanımız var. Burası kurumsal bır yer degıl, sadece yabancı kuruluslu bır fırmayız

Back
X