Kaçacağım artık bu evden.

KIMBERLY

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2007
218
0
96
Fransa
bıktım artık yaşamaktan ALLAH'ın gücüne gitmesın ama artık bu evde yaşamak bana çok zor geliyor.. eve gelırken ayaklarım geri geri gdıyor sanki...acaba bu akşam annem neye bahane bulup kavga çıkarck diye...

sorun annem... belkı şaşırırsınz ama bi genç kız annesıyle iyi anlaşr hayret dıe... ama ben hiç öyle bişey yaşamadım .. hep ibrenmişimdır dıer arkdşlarıma kuzenlerime.. annelerıyle o kdar iyi anlaırlar ki tıpkı bir arkadaş gibi... ama ben bunu hiç yaşayamadım ...

kızlar annem beni sevmıyor... bunu kendı ağzıyla bile çok duydum..senden nefret edıyorum dedı... sevmıyorum senii vb. lafları... en ufak şeyden kavga çıkarıyor... benı hiç dınlemedn yargılıyor... insan önce bı dınler sonra haksızzsam haksız der dimi.. istedıgım tek şey benı dınlesın konu ne olursa olsun...mesela gecenlerde abımle kavga ettık yanıma gelıp bana bagarmya başladı..yıne naptında çocugu sınırlendırdın dıye... anne benı bı dınle sonra karar ver dedım hiç konuştrmadı bıle.. evın huzurunu bozuyosun bıktım senden artık demeye başladı o kadar ağrıma gidiyo kı bu laflar..şuan yazarken bile ağlamamak için kendimi ...

3 kardeşizz... 20 yşında abım vr ben 18ime grcm... bıde 9 yaşında kız kardeşim....abım hep evde benı kötuler... mesela en ufagından annemın dedıgı işi yapmayı unuttum gidip gaz verır... doldurur doldurur annem bana patlar..sonra evde huzurum kaçar...okuldan gelırım yorgun argın annem eve geldıgıme pişman eder benı... temız eve geldın bı iş yaptıgın yok bi işe yaramıosun... kızlar ALLAH aşkına ben napıyorum... sinir ilaçları kullanıyorum psikiyatri desteği ile... gecende kontrolum vrdı.. doktor annemı de çağırdı bıdakı gıtmemem anneme söyleyınce çıldırdı gitmicem banane benı şikayet ettın dımı dedı... doktora gıdıoyrum inanın eve gelınce bı noldu dıye bıle sormuyo bana :S ben naptım anlamıyorum...bu yıl össye gırecem inşaALLAH bı yerı kazanıp gıderım... bı an önce kurtulmak istiyorum bu evden..bide dıoki babam şehır dışını yazamazsın kazanırsan senı yollamam..kızlar kazanıpta gıtmemzlık nerde görulmş elbet te gıdıcm .. eger gıdersem bu eve bı daha ayak basamazmışım... ben napım artık .. bana ayrdımcı olun tek kurtuluşum üni.yi şhir dışında bi yerde kazanıp kendı ayaklarımın üstünde durmak...

aramızda annem yaşında teyzelerımde vardır..size şunu söyemek istıyorum kız çocuğunuz varsa gerçi farketmez kız erkek ama bı kız ile annenın arası iyi olmalıdır bnce... aranızı lütfen iyi tutun arkadşın olun gıdıp sıze erkek arkdşlarını bile anlatmasına izin verın.. bunu ben ailemden göremedım .... siz yapın lütfen

ay kiyamam sana benide 19 yasinda bir kizim var allahima sukurler olsuniyi anlsiyoruz gerekdiginde annne gerekdiginde bir arkas olmaya callisiyorum allah yarrdimcin olsun kizim anneni karsina al guzelce konus benimle derdin ne de neden ayrimcilik yapiyorsun de hemde oz evladisiniz dimi bence konusmak en iyisi yavrum

evet ÖZ evladım... belkı üvey olsam bu kdr çekmezdım... babamla konştum ama oda annemın yanında... annemle çok konuşmaya çalıştım sonucunda hep kendını haklı çıkarmaya çalışıo yıne her zamn oldugu gibi benı dınlemıooo

canım benım bence senın değil annenin tedaviye ihtiyacı var.
inanmak istiyorum ki annen senı çok seviyordur da sana bunu yansıtmıyordur
yada yansıtmayı beceremıyordur.
yoksa evladını sevmeyen bir anne olabilir mi?
annele konuşmayı dene yumuşakça
annecim sıkıntılarım var lütfen kavga etmeden güzel güzel konuşalım de
konuşmuşsun ama bir kere daha dene..
babanla konuştuğunda oda annenin tarafındaymış madem
birazda kendini sorgularmısın acaba bende mi hata diye
hakkında hayırlısı olsun canım..

Son düzenleme:
canım moralini bozma hiç seni o kadar iyi anlıyorumki şuan sen yine sadece söz duyuyorsun ben annemden o kadar haksız dayaklar yedimki evliyim şuan 2 senelik ve bazen gözümün önüne gelir ağlarım burda sohbet bölümü varkende konuşmuştum bazı bayanlarla herkes seni anlamayabilir canım özellikle annesiyle çok iyi anlaşanlar ama ben ve ben gibi annesine çok zıt düşenler çok iyi anlar ben kendime çok söz verdim bebeğim olursa onu üzmeyeceğim diye çünkü benim yaşadıklarımı yaşasın istemem umarım bir yer kazaanırsın benim annemde bana hep mesafeli oldu beraber büyüyemediğimiz için ama inan ben anlatsam yaşadıklarımı oturur ağlarsın seninki yine sadece asabi bağırıp öfkesini dindiriyor benim sana tavsiyem annenin sakin zamanında onunla konuş neden sana bu şekilde tavrandığını sor eğer bu sorunun altında bazı hareketlerin yatıyorsa onları düzeltmeye çalış yok gerçekten ciddi bişey yok her zaman böyleyse babanla o evde yokkken karşılıklı konuş canım herkes evlad ayrılırmı der ama ayıran annelrde var belki annen oğluna daha düşkündür veya sen doğduğunda babanla çok sorunlar yaşamıştır dayak yemişmi bilmiyorum ama benim annemin bütün asabiyeti babamdan dolağıydı ama benide istediğim gibi bir bekarlık yaşayamamak zorunda bıraktı Allahtan eşim dünya iyiside pişman olmadım evlendiğime ama sen sakın evden kurtulacağım diye kendini yıpratma hata yapma adımlarını iyi düşün ne yaparsa yapsın arkandan çok üzülecektir yinede anne işte annlerimiz ne yapabilirsin doğarken seçme şansımız yokki..şimdi evlendim kendi yaptıklarını düşünme şansı buldu birazda olsun kıymetlendim umarım senin için çok geç olmaz insan ne olursa olsun anneden anlayış sevgi bekliyo böyle şeyler çok acı ve hasar bırakıyor kalplerde yazık gençliğine umarım seni anlar geç olmadan.:teselli: sen yeterki hayat karşısında dimdik dur canım umudunu hiç yitirme

bence senle değil kendiyle sorunları var annenin bunu bir nedenden senden çıkarıyor öfkesini sana yansıtıyor.. önce babanı ikna etmek için biraz daha emek ver annenin sana karşı tavırlarının farklı olduğu konusunda. kesinlikle dr gitmeli annen çok üzüldüm bu yaşadıklarına çok acı verici .. acaba annenle annanenin arası nasıldı .. ?? bir teyzen halan varsa durumu onlarla paylaş onlar hiç olmazsa yanlışını göstersinler dr gitmek için ikna etsinler anneni. belli ki birşekilde o da farkında yaptıklarının sana benimi şikayet ettin demiş.. şöyle düşün canım annem hasta ve onu iyileştirmek gerek diye bak olaya sabret. ben inanamıyorum bir anne evladına isteyerek kötü davransın mutlaka bir sorunu vardır psikolojik olarak .. mutlaka ki annene dair güzel anıların vardır paylaşımların onları düşün ve daha çok emek ver dr işini ciddiye al götür mutlaka anneni.. abinlede konuş bu arada güzel güzel anlat madem abine daha çok değer veriyor bir şekilde o sözünü dinletir belki..

anladığım kadarıyla abinizle iyi anlaşamıyorsunuz annenizde oğulcuğuna kıyamayıp hep sizi haksız ediyor durumu fazla zorlama bence bakarsın okuma hakkınıda elinden alırlar küçük kız kardeşinize tutumu nasıl annenin

bu arada seni neden sevmiyormuş,bebekliğinden bu yana sana davranışlarını anlatırmısın,kız çocuk mu sevmiyor,doğmanı da mı istemiyormuş,istenmeyen gebelikmiydin :S

BENI KÜÇÜKKEN çok süslu buyutmş yanı ... istememzlik yapmamış.. kıyafettı şuydu buydu tüm kız çocuk hevesını almş... ama şmdı:S artık bnde dayanamıorum susmuyorum ... sustukça daha kötu oluyorum bnde söyluorum kavga çıkıo... napıcm ben

çok tşk ederım öncelıkle bu kdr ilgılndıgınız için... hanı yazmışsınz ya benı dövuyodu dıe... ben yazmaya çekındım ama annemın yapmadıgı şey değil bu bu yaşımda bile dövmeye kalkışıo... çk utnaıyorum soylerken ama affedrsınz çok küfür edıo... artık küfür duymaktn tiksındım.. bı erkek arkdşım var üni.de okuo... ini. bnde kazanırım da bu sene ayaklarmn üstünde dururum ..onunla cidi duşnuoruz inşAALLAH bişey olmazsa... benı çok iyi anlıo.. herşeyı anlatmıorum da o bnm gözlerımden anlıo zten

teyzem var yurtdışında evli benım yaşında kızı var... o kdr iyi anlaşıolarkı ... imrenıyorum... teyzeme anllttım ...konşmaya ihtıyaın oldugunda ben burdayım dedı canım benım yaa keske tr de otursalardı... belkı daha iyi olurdu bazı şeyler

benim annemin sözlerinii okudum sanki..

oda beni sevmediğini istemediğini söylerdi hep. kpnuşmaya çalışınca şuçlu ben olurdum..

sabret canım kaçmak olmaz.

bak canım senin yaşında her kızın ne söylenirse zoruna gider.bende yaşadım aynı şeyleri bir an önce bu evden kurtulsam diyordum.19 yaşında evlendim ama inan aile gibisi yokmuş.ne söylemişlerse benim iyiliğim içinmiş ama ben anlamayacak kadar körmüşüm.anne sevmezmi ya hemde çok seviyordur emin ol.bak pişman olacağın hiç bişey yapma sonra ailene yüzün olmaz.

anne babalar yaşamın yükünden midir nedir yaş ilerledikçe ne yaptıklarını ne söylediklerini bilmiyorlar

herkesin bi ailesi var.. iyi ya da kötü aile işte atsan atılmaz satsan satılmaz

onların kendi anne babalarını çektikleri gibi bizde onları çekeceğiz bizim çocuklarımızda biizi çekecek

dünya bu devir daimle ilerletiyor zamanı

şehir dışında bir üniversiteyi tek kurtuluş olarak görme... "iyi bir üniversite ve iyi bir mesleği" kurtuluş olarak gör ki yağmurdan kaçarken doluya tutulmayasın

Bir şey diyim mi sana? Hiiç değiştirmeye uğraşma kimseyi. Değişmezler. Oturup konuşmayı filan da deneme şu anda. Konumlarınız ve mesafeleriniz değişmeden kimsenin fikri değişmez. Kendini yorar ve sinir olmaya devam edersin sadece. Benzerlerini ben de yaşadım. Şiddet görmedim belki , küfür duymadım ama hiç bir zaman anlaşamadım annemle. Ben de her zaman kardeşin gaza getirmesinin hışmına uğradım. Herrr konuda ters düştük annemle. Küçük kardeşllerimden ayır bir oda istedim ama salonda oturulamayacagı için, salon boş dururken ben kendimden 20 yaş küçük kardeşimle aynı odayı paylaşmaya mecbur bırakıldım. (Anneler lütfen evin salonunu misafire saklayıp çocugunuza bi oda vermemezlik yapmayın.) Onunla ettiğim kavgalardan sonra antidepresanlara başladım kaç kez. Sonra ne mi oldu? Okulu ailemle aynı şehirde okuduğum halde, ders çalışamayacagımı bahane ederek üniversitenin yurdunda yaşadım 4 sene. Sadece istediğim haftasonlarında ve yaz tatillerinde gittim eve. uzakta olunca en azından kafam rahat oldu. Okul bitince de seninki gibi benim de ciddi düşündüğüm ev arkadaşımla evlendim.Şu an çok huzurluyum, evime mutluyum. Kendi evimin patronuyum, istediğimde bulaşığı yıkarım, istemezsem tüm gece uyumam otururum. Hem ilişkiler de daha düzeldi. Benim içimde halen eskiye dair çok öfke ve kırgınlık var, o eve halen gittiğimde rahat edemiyorum ama annemin babamın bana yaklaşımı değişti. Evlenince adam oldum sendromu dyorum ben buna. Sana tavsiyem, kendini olabildiğince olaylardan yalıt , derslerine ver tüm enerjini, o evdeki olumsuzluklar senin başarılı olma isteğini kamçılayan bi araç olsun.Ve kesinlikle iyi bir üniversite ve bölüm kazan. Üniversite okurken çalış ki, üniversite hayatın boyunca da seslerini çıakramasınlar. Sonrası zaten kendi ayakların üstünde durabildiğinde daha kolaylaşıyor. Allah yardımcın olsun, bilirim annesiyle iyi geçinenlere nasıl öykünerek bakar insan.:teselli:

canım hiç üstünde durdun mu annenin kızdığı şeyler ne diye belki senden biraz yardım bekliyordur
bilmiyorum ama annen menopaza girdiği dönemlerde ise herşeye sinirlenir özellikle kız çocuklarına ve eşine onun söyledikleriyapılmayınca agresif olabiliyorlar
anlattığın kadarıyla seni isteyerek doğırmuş ve çok sevmiş
bence biraz sen de anneni anlamaya çalış canım
tabiki bu davranışlarının tutulur yanı yok ,ama maalesef bazı kadınlar da dönem dönem yaşanabiliyor böyle davranışlar
bence annenin sana ihtiyacı var canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…