Kaçarak evlenmek...

T.C topraklarında, belli eğitimi alıp, belli sınavları geçip, atanmış bir memur olduğunuza göre 'ergen yaşları' geçmiş olduğunuzu düşünüyorum.

Kaçmak nedir yahu?

Ne saçma bir düşünce?

Madem çok düzgün bir adam ve de aile! Uğraşsınlar seni istemek için, 1 değil, seven 11 kere de gelir. Sevgiline anlat, o bulsun yolunu!

T.C topraklarında, belli eğitimi alıp, belli sınavları geçip, atanmış bir memur olduğunuza göre 'ergen yaşları' geçmiş olduğunuzu düşünüyorum.

Kaçmak nedir yahu?

Ne saçma bir düşünce?

Madem çok düzgün bir adam ve de aile! Uğraşsınlar seni istemek için, 1 değil, seven 11 kere de gelir. Sevgiline anlat, o bulsun yolunu!

Saçma düşünce illa kaçacam demedim bi an bi dusundum git nikahi kıy diye ama yanlış yakışmayan bi tavır olacak kesinlikle ciddi olarak düşünmedim
Ergen değilim yetişkinim ;)

Evet çok düzgün adam ve aile demedim ailesini tanımıyorum kendisini tanıyorum tanıdığım kadarıyla anlasabilecegimi düşündüm !

Bu konuyu niye açtım gerek aileme gerek erkek arkadasimla ne yapılabilir neler söylenebilir di amacım. Küçük görmeniz için değil !

Ailenizi karşınıza alın ve konuşun, kötü tecrübeler yaşamış olabilirsiniz ama aynı şeyi yaşayacaksınız diye bişey yok sadece farklı şehirde diye istememek nedir. Bi gelsinler tanışın, ben de ailesini göreyim. Bakalım bize uygunlar mı düzgün insanlar mı. Geldikten sonra yine uygun olmayan , içimize sinmeyen bi durum olursa o zaman konuşur karar veririz deyim. Farklı şehirde diye düzgün de olsa evlenme diyorsunuz farkında mısınız. Kalkıp kendi aramızda nikah yapsak daha mı iyi olacak. Herşey sizin rızanızla olsun istiyorum deyin.

Tsk ederim öncelikle annemin bi kez daha babamla konuşmasını isterim sonra kendim konuşacağım insaAllah :dua: ;)

Hep erkegin şartlarına kadin mi uyacak?
Bir kez de adan fedakarlık yapıp kadının olduğu yere gitsin !
Sen sevgilin icin is bulamaz diyorsun, bırak onu adam düşünsün erkek olan o
Ailen bu sekilde ikna olacaksa, onlara razı olacagi şartları saglayin o zaman
Bir arkadasimin esi de uzak bir memleketten ama babasi, oglum ben kizimi uzaga götürmene razı değilim dedi oyle verdi kızını
Simdi damadi da gelini de hep yaninda, herkes hayatından memnun
Bir adım da sevdiğin atsin, erkek adam istese rizkini tastan cikarir
Bunu yapamayacak kadar cesareti yoksa zaten sana uygun degildir, ailen hakli çıkmış olur

Kavga ile tartışarak ya da herneyse işte ailenizi ikna edin. Tanımadan böyle karar veremeyeceklerini söyleyin söyleye söyleye ikna olurlar. Kaçmak nedir?? Lisedeyken aynısını ergenlik dönemi sevgilim söylemişti bana "salak saçma konuşma" demiştim, erkek için güç gösterisi midir nedir lisede nerden aklına gelmiş de düşünmüş yani bilmem, ergenlik dönemi heralde...Şimdi siz koca kadın, meslek sahibi, bir yerlere gelmiş insan... Hani siz düşünün ben devam etmeyeyim

Kavga ile tartışarak ya da herneyse işte ailenizi ikna edin. Tanımadan böyle karar veremeyeceklerini söyleyin söyleye söyleye ikna olurlar. Kaçmak nedir?? Lisedeyken aynısını ergenlik dönemi sevgilim söylemişti bana "salak saçma konuşma" demiştim, erkek için güç gösterisi midir nedir lisede nerden aklına gelmiş de düşünmüş yani bilmem, ergenlik dönemi heralde...Şimdi siz koca kadın, meslek sahibi, bir yerlere gelmiş insan... Hani siz düşünün ben devam etmeyeyim
Canim ya inanın hem konuya dikkat çekmek için yazdım hem de bo ara düşündüm ama çok çok önceden yanlış olduğunu anladım zaten
Ben de tanimalatını çok isterim insaAllah da olur. Tekrar diyorum ciddi olarak düşünmedim konu dikkat çekici olsun fikileriniz artsın diye öyle yazdım sindi ne benm ne arkadaşımın öyle düşüncesi yok yetişkinlik dönemindeyiz ;)

Hep erkegin şartlarına kadin mi uyacak?
Bir kez de adan fedakarlık yapıp kadının olduğu yere gitsin !
Sen sevgilin icin is bulamaz diyorsun, bırak onu adam düşünsün erkek olan o
Ailen bu sekilde ikna olacaksa, onlara razı olacagi şartları saglayin o zaman
Bir arkadasimin esi de uzak bir memleketten ama babasi, oglum ben kizimi uzaga götürmene razı değilim dedi oyle verdi kızını
Simdi damadi da gelini de hep yaninda, herkes hayatından memnun
Bir adım da sevdiğin atsin, erkek adam istese rizkini tastan cikarir
Bunu yapamayacak kadar cesareti yoksa zaten sana uygun degildir, ailen hakli çıkmış olur

Peki tsk ler ;)

İyi bayramlar herkese.

2.5 yıldır bi ilişkim var ciddi bi yola girelim ddi ailelere söyledik.ben kamuda çalışıyorum erkek arkadaşım ozelde çalışıyor. Memleket farklı çalıştığımız yerler farklı...
Aileme söyledim bi kaç sorun lar vardı
Ablamın evliliğinde sorun olduğu için çok etkilendi ailem aynı şeyleri senin de başına gelir artik kızımızın uzak yerlere ve tanimadigimiz aileye gondermeyiz vb örnek vererek razi gelmediler gelmeyecek gibiler.6 yaş fark var aramızda. Ailemin sorun ettiği seyler yaş farkı işi uzaklık.
Erkek arkadaşımın ailesi tanışmak için gelmek istiyorlar ama annem onu bile istemiyor. Bensee tanısmalarıni istiyorum gerçekten öyle karar vermelerini isterim.

Erkek arkadaşımı seviyorum saygılı anlayışlı merhametli oldugunu ve onünlü anlasabilecegimi düşünüyorum. Tabiki kafama koymadım kaçmayı ben de isterim de dualarla telli duvaklı evden uğurlamak isterim bi an şeytana uyasim geliyor. Evimi yuvami kurmak istiyorum. Kararima saygı duymalarıni da istiyorum Aynı zaman da razı olmalarını ve gönlümün de rahat olmasını istiyorum.

Sizden aileyi nasıl ikna edebilirim nasıl bi fikir yol yöntem taktik uygulayabilirim.
En son çare kaçmayı ara ara düşünüyorum :-) :KK70:
Allah göstermesin ama böyle bir durumu düşünüyorum olumlu olumsuz ne gibi sonuçlar olabilir ?
Kacmak mi? yarin pisman olursan ortada kalirsan nereye gidiceksin ? Veya en ufak bi tartismada kocan sana dicek kacmasaydin hep yüzune vurur.Benimde babam beni vermiyodu bi süre konusmadim onunla snra dedi glsnler vericem snde bi süre konusma belki baban ikna olur..

Canm ben kactm dugunumde oldu Allaha sukur ailelerle iyiz mutluyuz ama esimle keske kacmasaydik bekleseydik cahillik ettik diyoruz sakin he kacma sakin ah alma anan baban onlar

İyi bayramlar herkese.

2.5 yıldır bi ilişkim var ciddi bi yola girelim ddi ailelere söyledik.ben kamuda çalışıyorum erkek arkadaşım ozelde çalışıyor. Memleket farklı çalıştığımız yerler farklı...
Aileme söyledim bi kaç sorun lar vardı
Ablamın evliliğinde sorun olduğu için çok etkilendi ailem aynı şeyleri senin de başına gelir artik kızımızın uzak yerlere ve tanimadigimiz aileye gondermeyiz vb örnek vererek razi gelmediler gelmeyecek gibiler.6 yaş fark var aramızda. Ailemin sorun ettiği seyler yaş farkı işi uzaklık.
Erkek arkadaşımın ailesi tanışmak için gelmek istiyorlar ama annem onu bile istemiyor. Bensee tanısmalarıni istiyorum gerçekten öyle karar vermelerini isterim.

Erkek arkadaşımı seviyorum saygılı anlayışlı merhametli oldugunu ve onünlü anlasabilecegimi düşünüyorum. Tabiki kafama koymadım kaçmayı ben de isterim de dualarla telli duvaklı evden uğurlamak isterim bi an şeytana uyasim geliyor. Evimi yuvami kurmak istiyorum. Kararima saygı duymalarıni da istiyorum Aynı zaman da razı olmalarını ve gönlümün de rahat olmasını istiyorum.

Sizden aileyi nasıl ikna edebilirim nasıl bi fikir yol yöntem taktik uygulayabilirim.
En son çare kaçmayı ara ara düşünüyorum :-) :KK70:
Allah göstermesin ama böyle bir durumu düşündüm olumlu olumsuz ne gibi sonuçlar olabilir ?
Sakin kacma her ne kadar karsi gelselerde onlar senin ailen basina bi is geldiginde ilk koscagin kisiler soyle dusun her evlenen mutlu olmuyo insan degismez diye biseyde yok simdi sevgilin senin icin ailenden daha ustun olabilir ama evlendigin zaman degismicegi ne malum yada senin degismicegin ne malum araniz bir anda bozulabilir bu durumda siginabilcegin bi ailen olmali ama kacarsan goruyosundur bu sitede yada televizyonda kactim mutsuzum iskence goruyorum ama aileme gidemiyorum yada ailem kactigim icin kabul etmiyo diye bunlarida dusun sevgili gider yenisi gelir ama anne baba gidince yerine kimse gelmez.

Kacmak mi? yarin pisman olursan ortada kalirsan nereye gidiceksin ? Veya en ufak bi tartismada kocan sana dicek kacmasaydin hep yüzune vurur.Benimde babam beni vermiyodu bi süre konusmadim onunla snra dedi glsnler vericem snde bi süre konusma belki baban ikna olur..

Öyle tabi illaki yüze vurulur. :( tatildeyim haftaya görev yerine gidecem telle iletişim kuracaz böyle de konusmamazlik yapmam tuhaf olur bilemedim ya
Hayirlisi olur inşaAllah bizimkiler de inadı bırakırlar umarım

Sakin kacma her ne kadar karsi gelselerde onlar senin ailen basina bi is geldiginde ilk koscagin kisiler soyle dusun her evlenen mutlu olmuyo insan degismez diye biseyde yok simdi sevgilin senin icin ailenden daha ustun olabilir ama evlendigin zaman degismicegi ne malum yada senin degismicegin ne malum araniz bir anda bozulabilir bu durumda siginabilcegin bi ailen olmali ama kacarsan goruyosundur bu sitede yada televizyonda kactim mutsuzum iskence goruyorum ama aileme gidemiyorum yada ailem kactigim icin kabul etmiyo diye bunlarida dusun sevgili gider yenisi gelir ama anne baba gidince yerine kimse gelmez.

Tsk ler kaçmayı ciddi ciddi düşünmedim en son çare o olursa ne olur nasıl olur gibisinden yazdım

Canm ben kactm dugunumde oldu Allaha sukur ailelerle iyiz mutluyuz ama esimle keske kacmasaydik bekleseydik cahillik ettik diyoruz sakin he kacma sakin ah alma anan baban onlar

Ya kacmayacagiiim ;) tek derdim ikna etmek ailemi. O da olur inşaAllah zamanla :dua: gecmiş olsun ve çok sevindim bi problem olmadığına
Mutluluklar ;)

Aileni ikna edecek aile büyüklerin varsa onları devreye sok gönüllü olsun.nasip kısmet ama sakın kaçma arkadaşım yüzüne vurulur her zaman

Aileni ikna edecek aile büyüklerin varsa onları devreye sok gönüllü olsun.nasip kısmet ama sakın kaçma arkadaşım yüzüne vurulur her zaman

İşte ablalarım var ama onlar da pek gönüllü değiller sanirim ha insorumluluk almak istemiyorlar :(
Hayırlısı olsun insaAllah

Kacmak demek aileni hıce saymak demek.. Ama en onemlısı de ' esıının tarafının sana olan saygıdan vazgecmek' , sana ne sunuluyorsa boynunu bukup kabullenmek zorunda olmak demek..

SAKIN HA SAKIN KACARAK EVLENME. Aılen ne dıyorsa haklıdır. Uygun bulmuyorlarsa evlenme onunla. Bu kadar net.

Ya kacmayacagiiim :KK66: tek derdim ikna etmek ailemi. O da olur inşaAllah zamanla :dua: gecmiş olsun ve çok sevindim bi problem olmadığına
Mutluluklar :KK66:
Buyuk konusma genede bende oyle derdim ama bi an oyle bir ruhaline burunuyosun ki kesip atiyosun araya buyukleri sok ikna edici biri olsun canimbu arada tesekkur ederm bebegm saol:KK68:

Dolaşırken daha geçenlerde izlediğim bi filmi hatırlattınız bana :) Hani klasiklerden Münir Özkul,Adile Naşit,Şener Şen,Ayşen Gruda,Müjde Ar... Bildiniz mi "Gülen Gözler" Vecihi yahuu :D Hani orda da babası vermiyodu önce kızını kız mektup yazıp dolaba saklanıyodu -güya evden kaçtı- babası pişman oluyodu filan.. Sonra Fikret de Vecihi'si için aynı taktiği yapıyodu yemiyodu falan filan.. Ona benzemiş sizin meselenizde.. :D

İşin latifesi bi tarafa yetişkin insanlarsınız ailenizi ikna etmenin orta yolu bulmamın ve hayırlı bi yuva kurmanın yolunu en kısa zamanda bulursunuz umarım..

Son olarak anne-babanıza "Seviyorum veriyor musun" diyebilirsiniz.. İyi akşamlar

Kacmak demek aileni hıce saymak demek.. Ama en onemlısı de ' esıının tarafının sana olan saygıdan vazgecmek' , sana ne sunuluyorsa boynunu bukup kabullenmek zorunda olmak demek..

SAKIN HA SAKIN KACARAK EVLENME. Aılen ne dıyorsa haklıdır. Uygun bulmuyorlarsa evlenme onunla. Bu kadar net.

Evet haklısınız ;)
Teşekkürler

Back
X