merhaba.iki doğum yaptım ikisi de normal yolla ve ilk kızım tam söylenildiği gibi 8 ocakta son gün dünyaya geldi.ikinci yavrum da 15 ağustosta en son doğması bekleniliyordu 2 ağustosta yani 38+1 haftalıkken dünyaya geldi.çok yürüyüş yaptım belki bunun etkisi de olmuş olabilir.
Bende 38+5 te dogum yaptim, aslinda 35. Haftadan sonra alinabiliyomus. Ünlüler catlak olmasin diye 35. Hafta alfiriyormus. Bende sabirsizlandim ama doktorum ne kadar gec alirsak bebek icin o kadar iyi dedi.
38.haftanin ikinci gunu..Aylik kontrolum icin gittigim gun( spinal anestezi ile sezaryen) dogum yaptim.Nts de sancim oldugu gorulmus 1 cm de acilmam olmus.Ben sezaryen ile dogum yapmak istiyordum.Doktor normal dogumu beklersen hastanede yatiririm ama sezaryen olursa hemen bugun alirim dedi.O gun sormadim hala daha merak ediuorum sezaryen icin neden bekletmedi en azindan bir hafta daha sonra olsaydi keske.Dogumda bebegimin cigerlerini su kacmis.uc gun kuvezde kaldi ve ben kendimi cok sucladim.belki normal dogumu beklesem zamaninda bebegim gelecekti ve sikinti cekmeyecekti benim yuzumden..
bizim oğlan gelmek bilmediği için 42. haftamda sezeryanla doğum yatım mecburen. sezeryanı hiç istemedim ama malesef sıpa gelmek bilmedi. hiç sancı çekmedim bile. :)
canım 27. haftanda doğum yapmışsın ben de27 hafta 3 günlük hamileyim. doktor suyum un az olduğunu ve erken doğum olabileceğini söyledi kasıklarım ve belim inanılmaz ağrıyor. bu haftalarda dünyaya gelecek bebeğin bakımı hakkında bilgi verirmisin. çok zor di mi