Kaçıncı haftada doğum yaptınız?

bugün 36+3 haftalık olduk bakalım kaçıncı haftada olcak doğum son zamanlarda doğum yapanlar kaçıncı haftanızda oldu doğumlarınız?

40+5 de epidural sezeryanla doğum yaptım..Normal doğum için bekledim ama sancım ve açılmam olmayınca sezeryan olmak zorunda kaldım..

bızde 41. hafta gırdıktee gecen p tesı 9 hazıranda 40 haftamız doldu.
dogumum hala gerceklesmedı .....
arkadaslar bende normal dogum ıstıyorum gecen p tesı 1 cm açılmam oldugunu soylemıstı doktorum acaba bende sonunda sezeyana mı donucemmm.. bu p tesı sunı sancı verıcekler dogumu baslatmak ıcın .. bunu yasayıp ta son anda sezeryan olan o kadar cok anne varkıı..
ne yapıcam ben yahuu ??

40+6 sancımın başlamasıyla gittim dr. herşeyi yaşayıp doğum haneye kadar gittim ama devamını getiremediğim için yalvar yakar sezeryan oldum:))))

kızlar ben ilk bebeğime hamileyim..
cehaletimi maruz görün..bi sorum olacak..
çekilen acılardan bahsediyorsunuz normal doğumda..bu acılar sancıları çekerken rahim açılması sırasında mi çekiliyor???yoksa asıl acı doğuma girip bebeğin dışarı çıkış anlarında mi hissediliyor???

çekilen acılardan bahsediyorsunuz normal doğumda..bu acılar sancıları çekerken rahim açılması sırasında mi çekiliyor???yoksa asıl acı doğuma girip bebeğin dışarı çıkış anlarında mi hissediliyor???
canım benim,essas acı rahimin açilması dır,ama herkezde farklı,bazılarda daha az,bazılarda daha fazla,bu senin genetik yapısı,çocuk boyutu,ve piskolji hazırlıklığı,benin ikinci doğum olacak 3-4 hafta sonra,ilk baya zordu,ama dayanılmaz acı değildi,+sana verilen ilaçlar,daha da minimuma acı indiriyorlar,korkama,benim arkadaşim hiç bir şey anlamadı,çok korkuyordu normal doğumdan,ama yarım saate bebişi kucaına aldı,hem de acı pek hissetmeden(kabızlık rahatsızlığı hissetmiş),:1hug:

canım benim,essas acı rahimin açilması dır,ama herkezde farklı,bazılarda daha az,bazılarda daha fazla,bu senin genetik yapısı,çocuk boyutu,ve piskolji hazırlıklığı,benin ikinci doğum olacak 3-4 hafta sonra,ilk baya zordu,ama dayanılmaz acı değildi,+sana verilen ilaçlar,daha da minimuma acı indiriyorlar,korkama,benim arkadaşim hiç bir şey anlamadı,çok korkuyordu normal doğumdan,ama yarım saate bebişi kucaına aldı,hem de acı pek hissetmeden(kabızlık rahatsızlığı hissetmiş),:1hug:

saol kedi dili..çevremdeki herkes sezeryan yapmış doğumlarını..eşim bile senin canın çok kıymetli yapamazsın normal doğum falan diyor..
cesaretlendiren kimse yok..
sadece annem normal doğum taraftarı..
Allah sağlıcakla bebeklerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin..
Allah izin verirse normal istiyrum bende..inşallah genetik yapımda buna elverişlidir..bakalım görecezyerimseniben
cevabın için tyekrar teşekkürlera.s.:emir_bebek:

normal doğumda sancı rahim kasılmalarından olur doğum anındada ağrı olur ama esas sancılardan ağrı olur zaten bebeği dışarı atanda bu sancılardır allah kolaylık versin arkadaşım kucağına almayı nasip etsin

sevgili karamio bence normal doğum yapmanı öneririm.
normal doğumda biraz sancı filan çekiyosun ama sonrasında çok rahat oluyorsun.Mesela en önemlisi bebeğini hemen kucağına alabiliyorsun kendin emzirebiliyorsun ve hemen ayağa kalkıyorsun.Benimde ilk doğumumdu korkuyordum ama herkesin anlattığı gibi zor geçmedi benim doğumum.
İnşallah senin doğumunda kolay olur ve Allahın izniyle bebeğine kavuşursun.

sancı rahım acılması sırasında çocuğpun baskı yapmasıyla gerçekleşiyor.
ama herkeste farklıymış bu aağı.
beım bır arkadasım rutın kontrollüne gıttığınde 7 cm acıklık olduğunu goruyor doktor..
doğum başlamışşşş
ne ağrı ne su gelmesi hıcbırsey yok..
hemen nrmal doğumla almış bebeğını kucağına
içinizi ferah tutun..

benim doğumuma daha çook var ama şimdiden düşünmeye başladım kızlarr
beni korkutan sancılar değilde, hani kesiyorlarya o, yani oranın iyileşme süreci, eski haline (estetik olarak) dönüyormu acaba? idrar yaparken yanmada oluyordur dimi? birde bende hemoroid var,hamilelikten önce vardı, ve normal doğumdan sonra aylarca hemoroidle uğraşan oturamayanları duyuyorum:( vee birde benim sağ ve sol çene eklemim ameliyatlı, çıkıyordu,vida takıldı, komik bişey sorucam ama ben normal doğum yapsam rahat rahat bağıramam bile kızlarr:)ağzımı fazla açınca çenem çıkıyor hala çünkü:)))

sevgili karamio bence normal doğum yapmanı öneririm.
normal doğumda biraz sancı filan çekiyosun ama sonrasında çok rahat oluyorsun.Mesela en önemlisi bebeğini hemen kucağına alabiliyorsun kendin emzirebiliyorsun ve hemen ayağa kalkıyorsun.Benimde ilk doğumumdu korkuyordum ama herkesin anlattığı gibi zor geçmedi benim doğumum.
İnşallah senin doğumunda kolay olur ve Allahın izniyle bebeğine kavuşursun.
inşallah arkadaşım bende normal doğum taraftarıyım..biraz şu panik olayımı dizginlesem sanırım herşey daha kolay olacak..Allah hakkımızda hayırlısını versin.....a.s.

bende sonuna kadar bekledim 40 haftanın, normal olacakken bebek ters durduğundan sezaryan oldu, çok korkuyodum sezaryandan ama korkmak gereksizmiş, doğumda acıda çekmedim sonrada çekmedim,:emir_bebek:

Back
X