Kaçınılmaz sonmu ...

uzumgozlum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2011
75
1
36
Ankara
çok seviyorum oda çok seviyor ailelerimiz herkes destek olmaya çalışıyor başından beri herkes çok mutlu ama hala iş bulamadı .benim iyi denilebilecek bir işim var .o üniversite mezunu gayet kültürlü düzgün bir insan .ama olmuyor olmuyor işte tam oldu derken direkten dönüyor .1 sene oldu ufak tefek işler yaptı ama evlenebilmek için düzenli ve de daha makul işler olması gerekiyor . şuanda işsiz evde .artık ailem bişiy demese bile ben utanmaya başladım onlardan kaçıyorum her an her dakika bana soru sorcaklarmış bişey diceklermiş gibi geliyor .elimiz kolumuz bağlı hiçbir adım atamıyoruz.ailelerimizle tanıştık onun ailesi bize gelip ailemle tanışmak istiyor ama bu durumda böle ciddi bir adım yeri ve zamanı degil .peki ya iş bulamazsa ben napıcam daha ne kadar bu strese bu başı öndeliğe katlanabilicem bilmiyorum .antidepresanlarla toparlamaya çalışıyorum kendimi .ona belli etmemeye çalışıyorum ama olmuyor.bazen ayrılayım neden bukadar stres diyorum ama seviyorum sevgi güven huzur mutluluk bunlarda kolay bulunmuyor böyle kolay harcamak olmaz diyorum ama okadar karışıkki kafam altından kalkamıyorum ben .. artık adam akıllı bir işe girmek torpile bakıyor . kimse parmagını kıpırdatmıyor dediğim gibi tam oluyor derken bi sebep oluyor ve gercekleşmiyor sanki görünmez bir el bunu engelliyor .Allahım bize yardım et lütfen çok mutsuzum ..bukadar mutluyken mutluluk bukadar yakınken aynı zaman bu denli mutsuz ve umutsuz olmak çok zor..yaptıgım hersey amaçsız geliyor zaten iş bulamıcak evlenemicez neden bukadar tanışma v.s diyorum .evcilik oynuyormuşum gibi geliyor .

canım benim sen ne canını üzüyorsun bunun için birbirinizi seviyorsanız, karakterinden eminsen, ileride iyi bir eş ve iyi bir baba olacağından şüphen yoksa ve en önemlisi aileler destek veriyorsa elbette ki bu problem dediğin şey,ki bence buna problem denilemez, birlikteliğinizi bozmamalı. hıı ama davranışlarında bu duruma bağlı değişme görüyorsan sana karşı, o zaman bi konuşman gerekir. ama yok adamla mutluysan ailen de okay veriyorsa hiç canını üzme 5 dakikada değişir bütün işler. elbet iş bulacaktır ve yükselecektir. sonsuza kadar işsiz kalacak değil ya. hem belki geç olur ama adamakıllı olur, adım adım en tepeye çıkar zamanla. en kötü ihtimalle evliğiliğiniz biraz ertelenir o kadar, ne sıkıyosun o güzel canını arkadaşım

doğru söylüyorsun ama bazen okadar karamsarlıga kapılıyorumki napacagımı bilmiyorum kariyer sahibi olsun çok paramız olsun gibi bir derdimizde yok düzenli geçinebilcegimiz gibi bir iş olsun yeter .:2: Allah a şükür başka hiçbir sorunumuz yok bunun dışında ama işte en büyük sorunlardanda biri

shopsessive ne kadar da haklı...kesinlikle okurken bile sanki benim düşündüklerimi yazıyla aktarmış gibi hissettim...kesinlikle eğer seviyorsan,gerçekten istiyorsan bu iş sadece iş meselesine bağlı olarak yaşama.Rabbim inşallah en kısa zamanda sizin de dualarınızı kabul eder inşallah.sen sadece dua et ve Allahına sığın.sevdiğinin yanında olduğunu onu her durumuyla kabul ettiğini hissettir yeterli.sen ona bu desteği daha da çok verdikçe onun da sevgisi artacaktır...canını sıkma...

canım bu gibi durumlarda en önemlisi erkeğin gerçekten tembel olup olmadığının tespiti bence. eğerki gerçekten çalışkansa ve şartlarsa onun işsiz olmasının sebebi bence ayrılmayı düünmek çok gaddarca,çünkü anladığım kadarıyla çok uyuşuyorsunuz. herkesin kötü bi evresi vardır. elbette şu durum evlilik için müsait değil ancak arkadaşın olması gerektiğinden daha fazla gayret etmeli , yılmamalı, sabretmeli. sen ise ona destek olmalısın ve bolca Allaha dua etmelisin..

canım benm kuzenim 3 yıl evde oturdu iş bulamadı sonra bi iş buldu hala orda çalışıyo ve maaşı 3 milyar kısmet yani bu işler mutlaka bi kapı açılır merak etme sen ne işle meşguldun canm merakettim sorun onun senden daha az maaşlı bi iş bulması mı yoksa

bizim duruma çok benziyor sizin durum..bizim bir de arada nişan var..nişanlım askerden geldi 4 ay oldu yakın bir zamana kadar iş bulamadı..biz de doğru düzgün bir iş istiyorduk..üstelik nişanlım da vasıfsız biri değil..iki üni mezunu ve bilgisayarcı..hep iş aramadan önce öğrenciyken falan hemen iş bulur diye düşündük..ama geldi askerden her yere cv bıraktı tüm iş sitelerine üye oldu falan..arayan da çok oluyordu görüşmelere falan gitti hatta bazıları iki görüşmeye falan çağırdı..ama dönen olmadı..şimdi ise hem moralimiz biraz düzelsin diye ufak çaplı bir işe girdi vakit para etsin dedik en azından..dediğine göre iyi de kazanabilirmiş ama bakıcaz artık..tam istediğimiz bir iş değildi..hafta sonları da kursa gidiyor..biz de bu yaz evlenmeyi falan düşünüyoruz ama nasıl olucaksa artık..inan durumunu çok iyi anlıyorum..ben de çok umutsuzluklara kapıldım niye ya dediğim zamanlar oldu çok dua ettim ..ikimizin de moralinin olmadığı birbirimize sardığımız zamanlar oldu.dayanamıcam artık dediğim yeter artık dediğim çok zamanlar oldu.hatta ayrılığın eşiğinden döndük..ama sonra sordum kendime.ben onu işi için mi sevdim?onu bu halde işi yok diye hor görmek bırakıp gitmek ne kadar kötü aşağılık bişey diye düşündüm..üstelik nişanlım çok azimli çalışkan bir insandır..marmara ve 9 eylül gibi ünilerden mezun..ama olmayınca olmuyor işte..cidden her şey torpil olmuş..adamın yoksa çok zor..ya da kısmet işi işte..Allah bir kapadığı kapıyı başka bir zaman açıyor..bu durumları sevginizin ölçüldüğü bir imtihan olarak gör..ve unutma ALLAH SABREDENLERLE BERABERDİR..SEVGİ NEYDİ?SEVGİ EMEKTİ..bunu sakın unutma..her şey zamanla oluyor..bak senin iyi bir işn varmış..benim oda yok..atanamadım geçici öğretmenlik yapıyorum..canım bak moral bozmak yok..elele verip aşıcaksınız bu günleri de ha gayret..bunların hepsni bir imtihan farzet..bol bol dua et..ben eminimki Allah iyi hayırlı işler vericek..

Hayır onla alakası yok buldugu işlerin devamlı olmaması .tabiki geçinebilmek için elle tutulur bir maaşımız olmalı ama daha öncede dedim kesinlikle sorun o degil çünkü bunun bahsini yapmak bile çok kötü ama benim gayet iyi bir işim maaşım ve kendime ait arabam var 1 senedir bunları asla sorun etmedim .yeri geldi bütün maddi yükü omuzladım ama artık aileme karşıda olsa ciddi bir adım atmak istiyorum ailem flörte karşı insan degillerdir ama onlarda biyere kadar susacaklar.sonucta kim 3 ay biyerde 4 ay biyerde çalışan bir damadı isterki . oooffffff neden ülkemin iş şartları böyle deli olacam ben yaaa.

canım çok saol desteğin için ..benim sevgilimde üniversite mezunu iyi bir işte çalışabilmek için bi sürü iyi vasfa sahip ama olmayınca olmuyor. kariyer nette 250 adet iş basvurusu var artık gercekten kısmet işi ne diyebilirimki ..ayrılmayı Allah korusun hiç düşünmedim daha dün sen benim kaderimsin sensiz nefes alamam diyen bi adamı nasıl yüz üstü bırakabilirim benim başımada gelebilir farklı durumlar evlilik zaten bu demek degilmi iyi gün kötü gün.ama işte tek korkum ailemin yeter artık demesi :2: Allah yardımcımız olsun bütün darda kalanlara sabır versin .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…