Kaçmak istiyorum...

O
Ben bir an önce kırmak istiyorum ayaklarıma bağlı olan bu zincirleri.. ne yapmalıyım onu bilmiyorum. Beklemeli miyim, yoksa hemen adım atıp çıkmalı mıyım.. baika şehire gitmek için mi sraştırma yapmalıyım, olduğum şehirde mi durmalıyım..

Ayaklarında ki zinciri hissetmenin sebebi depresyon ve özgüvenin yerle bir olmasından kaynaklanıyor. Geçtim böyle bir süreçten tedavi oldum ve bambaşka bir insan oldum. Sen dik durdukça karşındaki insan cesaret edip sana el süremez.
Şuan en büyük sırunun bu. Bunu atlatırsan zaten gerisi daha kolay gelir. Beklememelisin sabretmemelisin iş o kadar kötü bir hal almış ki.
Sabrettikçe kendini daha çok çıkmaza sokarsın. Ondan kaçma ahnı şehirde durup işine devam et ve güçlü olduğunu ona göster o zaman nasıl değişecek sana olan tavrı kendin göreceksin..

Kesinlikle öyle, 183den gelen ihbarlara ben de gittim çok defa; ama şıklar bunlar çünkü çalışıyorum, çalışıyorsanız maddi geliriniz varsa çok da bişey beklememelisiniz...

Küçük bir şehirdeki biri ile becayiş yani yer değişikliği yapsam böyle bilecik falan mesela.. öyle düşünüyorum çok mu hayali şeyler bilmiyorum ama.. bir yıldır çocuk için zorluyor beni, -çok özür dileyerek söylüyorum affedersiniz ki- zorlayarak, beni ağlatarak bile işte denedi.. tecavüzü bir çok defa resmi nikah altında yaşadım bu adamla.. ben doğum kontrol hapını bıraktığımı dedim, hastaneye ve ya sağlık ocağına gidemezdim kurum müdürüm arkadaşı ya izin alsam diyor çünkü.. ben de iş çıkışı ücreti ile aldım hep.. pirinç kavanozunda saklıyorum paketi.. doktora gittik kaç kere zorla, neden çocuk olmuyor diye.. ya bulursa diye de ödüm koptu, sordu da kaç kere sen bişey mi kullanıyorsun neden olmuyor diye..

Çok üzüldüm ya evlilik içi tecavüz resmen
Kurum müdürünüze de bişey diyemezsiniz arkadaşıymış
Ya tayin istediğinizde de nereye gittiğinizi söylerse?
Hapları bulma ihtimaline karşın dikkatli olun
Size çok mu saplantılı? Çocuğunuz olmuyor diye kendi kendine ayrılmak istemez mi?
Ne kadarlık evlisiniz?

Dehşetle okudum tüm sayfaları.
Tavsiyem yok maalesef zaten bu işin içindeymişsiniz.
İyi haberlerinizi alırız umarım.

Kosarak kac oradan bavulu falan birak sen kac sen .Bu adam hem sapik hem hanzo hem salak hem yaratik .İcim titredi kosarak kac bacim .Guvendigin birisi yok mu hic ?Siginacagin boyle olmaz . Bu yaratik ya resmen nasil böyle insan olunur.

Evlilikten beklentim bu değildi benim.. Böyle sıkıcı, böyle karanlık, böyle boğucu olabileceğini asla tahmin etmemiştim.. İki ayrı insanız ya sonuçta; sıkıntılar olacaktı, farklılıklar ve tartışmalar olacaktı ama ara ara.. Çözümü bulunacaktı bu tartışmaların, barışma sağlanacaktı.. Evlilik benim için rzillik oldu.. Aileme, çevreme, akrabalarıma rezil olmamak için, kimse laf söylemesin diye senelerce çabalamıştım halbuki.. Bu çabalarımın, emeklerimin hepsini el oğlu bir kaç ayda alt üst etti..

Ailesinin yanında fiziksel şiddet uygulaması, herkesin yanında hakaret etmesi, ailemin karşısında küçük düşürmesi.. Güçlü, hırslı, dik başlı, kendini kimseye ezdirmeyen o kız gitti; ezilen, küçük düşürülen, hem maddi hem manevi cezalandırılan, yalnız bir zavallı geldi.. İnsanların şaşırmasını geçiyorum da ben tanıyamıyorum kendimi.. Bu mutsuz, gözleri sürekli yaşlı, eve kapatılmış, özgürlüğü ve hakları elinden alınmış, azarlanan kişi ben miyim?

Yanına gidebileceğim bir ailem yok, babam kesinlikle karşı "elaleme rezil oluruz, kafam dik yürüyemem sokağa bile çıkamam" diyor.. boşanacağıma öldü der, yalandan mezar yaptırırmış daha iyiymiş.. O yüzden tek başımayım..

Ve sizlere soruyorum şimdi; hiç destekçisi olmadan boşanmaya karar veren var mı aranızda? Tek başınıza nasıl yaptınız, önce bir birikim falan yaptınız mı ufak da olsa?

Not: Eşim demek gelmiyor içimden artık "Kişi" diyeceğim onun için.. Daha önce bu kararı söylemiştim, yapamadığımızı onun da mutsuz olduğunu maddi manevi bişey beklemediğimi.. Ama cümlemin sonu gelmeden yerde tekmeleyerek dövmüştü beni.. Karşısına çıkamam böyle bir karardan sonra, eşya meşya alamam yani.. Hiç eşyam olmadan sadece bir bavulla çıkacağım evden.. Lütfen bana akıl verin..
ya ailen nasıl böyle der gerçekten inanamıyorum senin adına çok üzgünüm sıfırdan başlamak çok zor olur desteksizken hemde ama halledilmeyecek bir şey değil zor olur ama olur en azından şiddete kadar giden bir evlilikte mutsuz olmazsın ailene de gerekirse resti çekersin. Mesleğin var mı ya da yapabileceğin bir iş ?

canım benim psikolojik olarak çok korkmuşsun yazdıklarından belli ama mantıklı ve sakin düşün işinden sakın istifa etme devlet işi sonuçta...mutlaka darp raporunuda arkadaşımın akrabası savcılık sayesinde isim soyisim değiştirip başka ile yerleşti...sakın umutsuzluğa kapılma o kadında çok şey yaşamıştı şimdi çocuğuyla mutlu bi yaşamı varmış...sadece sakin ol ve dik dur...her gecenin bir sabahı var unutma...

Neden tepki vermiosun 2 katim kadar esimi dugun gecesi bogazladim anasinin babasinin gozu onunde 1hafta boynu kesik gezdi tutmaya kalkti diye anasini itekledim gucum bitincede adam olduruyolar diye sokak ortasinda bagirip cagirdim simdi kimse ses edemiyo bana git sikayetci ol esinden

Helal olsun valla yapmak gerek böyle. Onlar bizden acizler böye tepki verdiğin zaman bidaha cesaret edemezler.

O

Ayaklarında ki zinciri hissetmenin sebebi depresyon ve özgüvenin yerle bir olmasından kaynaklanıyor. Geçtim böyle bir süreçten tedavi oldum ve bambaşka bir insan oldum. Sen dik durdukça karşındaki insan cesaret edip sana el süremez.
Şuan en büyük sırunun bu. Bunu atlatırsan zaten gerisi daha kolay gelir. Beklememelisin sabretmemelisin iş o kadar kötü bir hal almış ki.
Sabrettikçe kendini daha çok çıkmaza sokarsın. Ondan kaçma ahnı şehirde durup işine devam et ve güçlü olduğunu ona göster o zaman nasıl değişecek sana olan tavrı kendin göreceksin..
Çok teşekkür ederim cesaretlendirmeniz için.. ben yapabileceğime inanıyorum aslında ama mesela anneme dedim annem sakın yapma bak bulur diyor.. hadi o da babamdan çekti ama cesaret edemedi diyorum arkadaşıma danışıyorum, sakın sakın yapma görmüyor musun televizyonda yakalayıp öldürüyorlar diyor.. ondan korktum bu kadar.. e bi de yaşadıklarım..

Çok üzüldüm ya evlilik içi tecavüz resmen
Kurum müdürünüze de bişey diyemezsiniz arkadaşıymış
Ya tayin istediğinizde de nereye gittiğinizi söylerse?
Hapları bulma ihtimaline karşın dikkatli olun
Size çok mu saplantılı? Çocuğunuz olmuyor diye kendi kendine ayrılmak istemez mi?
Ne kadarlık evlisiniz?
Onu da dedim, bak benim hep adet düzensizliğim vardı, çocuğum olmuyor sanırım dedim; tedavi görürüz dedi ama doktora 7 aydır korunmuyoruz dediğimizde 5 ay daha bekleyelim demişti onu bekliyordu.. 1 yıl doldu temmuz ayında.. daha bir yılda ne yaşayabilir demeyin insan, inanın her gün ayrı acı..

Neden tepki vermiosun 2 katim kadar esimi dugun gecesi bogazladim anasinin babasinin gozu onunde 1hafta boynu kesik gezdi tutmaya kalkti diye anasini itekledim gucum bitincede adam olduruyolar diye sokak ortasinda bagirip cagirdim simdi kimse ses edemiyo bana git sikayetci ol esinden
Önceki mesajımda yazmıştım, başlarda çok direndim, o bana vurmaya çalıştığında önce ben atladım üstüne tırnaklarımı geçirdim yüzüne.. çok hırçın bir kızdım ben, bana dokunamazdı öyle kimse.. sokak ortasında yaşıtım bir oğlanı dövmüştüm omzuna dokundu bilerek diye.. ama öyle köreldim ki, elim kalkmıyor şimdi..

Saat kaç oldu eve gelmedi şuan mesela, korkuyorum diyorum acaba bişey mi yapacak, neden gelmedi.. onu merak etme değil, ama çok şüpheciyim..

Kadınlara vuran el kaldıran erkek en aciz erkektir. Tabi ki yapabilirsiniz dediğim gibi sizi güçlü gördüğü zaman buna cesaret edemez. Şikayetçi olun. Darp raporu alın her türlü gereken şikayette bulunun. Korkak aciz bunlar bitek kadına el kaldırabilir.
Aynı durumu yaşadım bu kadar ağır şiddet olmadı bizim hem iki taraftan da vurmalar oldu daha sonra ben acizleştim. Acıtmıyordu canımı ama vurmaya kalktığı zaman eziliyordum.
Bir süre kafamı yataktan kaldıramadım,kendime olan güvenim kalmamıştı yerle bir olmuştu. Sonra birgün dr a gittim psikiatriye ve anlattım. İlaç tedavisi görmeye başladım. İlaçlar etkisini göstermeye başladı ve ben güçlenmeye başladım.
O bana bir kelime ettiğinde ben onu eziyodum aşşağlıyordum. Bu süre içinde gitme cesaretim yoktu.Sonra geri çekilmeye başladı.
Birgün de kendime gelmeye başladığım için mantıklı düşünmeye başladım. Eşyalarımı topladım(1 bavul) sonra anneme gittim he bundan önce de dava açtım ve gülerek onunla dalga geçerek eline verdim :)
Senin gibi aciz bir insanla evlilik sürdürmicem dedim ve gittim. Boşanmicağımı düşündü,cesaret edemiceğimi düşündü,birgün aradığında ben annene geliyorum dedi ve ben o zaman ispanya uçağındaydım. O zaman ne yaptığını anladı ve perişan halde olduğunu duydum.
Yani bu yüzden siz güçlü olursanız karşınızda ki bu tipler her zaman durulur ve cesaret edemez vurmaya. Çekin gidin size vurmaya hakkı yok izin vermeyin. Sizin bedeninize sizden başka kimse istemediğiniz sürece dokunamaz. Dokundurtmayın.

Yanlış ifade etmişim.. ben memurum, aile bakanlığında. Yani bağlı bulunduğum bakanlık içerisinde başka bir kuruma geçersem bulur. O yüzden istifa edip asgari ücretli iş mi bulsam diyorum..
sakin sakin ozele girme. (Kadın sığınma evine başvuracak kişiden şiddet gördüğüne dair herhangi bir kanıt, tanık veya polis raporu talep edilmemektedir. ) Bir pislik icin asla yapma bunu. Belki kadin siginma evine siginip o surede rapor alirsan kafani toplayabilirsin. Bir yarari olur devletin

Saat kaç oldu eve gelmedi şuan mesela, korkuyorum diyorum acaba bişey mi yapacak, neden gelmedi.. onu merak etme değil, ama çok şüpheciyim..
öncelikle Allah yardımcın olsun.
öldürür diye korkmakta haklısın.
ancak o evde o silahlı psikopatla zaten tehdit altındasın.
evet memurluk güzel ama yaşamak daha güzel.
ben olsam istifa eder, biraz para ile farklı bir şehirde sil baştan başlardım. sonra da kimlik değiştirirdim ve uzuuun bir süre ailemle de görüşmezdim.

beni kurtarmayan aile olmasa da olur.

İnsan katil olur böyle kocadan.. çok üzüldüm okuduklarıma .. öncelikle birikim yapmaya çalış bu arada da bütün yolları düşün tayin ve kaçış için.. müdürün nasıl biri onunla konuşsan gidip hemen söyler mi

Back
X