Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Peki bunu ocakta mı fırında mı pişiriyorsunuz? Bende deneyeceğimBen göz kararı yaptığım için ölçü veremeyeceğim ama tarif edeyim.
Öncelikle kadayıfı bir kaç gün kurutun sonra tereyağı ve sıvıyağ ile iyice ovun,
yarıdan bir miktar fazlasını tepsiye bastıra bastıra döşeyin ve iç malzemesini koyduktan sonra kalan kadayıfıda üzerine sıkıca yerleştirin.
Kadayıfı yaptığınız tepsinin bir boy küçüğünü üstüne yerleştirip bir de ağırlık koyun, mermer yada büyük bir taş.
üstü kapalı olduğu için önce altı kızaracaktır kontrol edin kızardıktan sonra alt üst çevirip tekrar kızartın, bu aşamada ağırlığı artık üstünden alabilirsiniz.
Şerbetini de ölçü olarak yaklaşık 1 bardak suya 1 bardak şeker gibi düşünebilirsiniz, kadayıf miktarına göre şerbet hazırlayın.
Şerbet biraz kıvamlı olmalı, su gibi olmasın.
Şerbeti önceden yapın soğusun ama çok soğuk olmasın azıcık ılık, tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şerbeti üzerine dökün.
Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz, dondurmalı, kaymaklı yada fıstıklı.
Afiyet olsun.
fırında, şimdiden afiyet olsun.Peki bunu ocakta mı fırında mı pişiriyorsunuz? Bende deneyeceğim
Ben yemeye gelsemBen göz kararı yaptığım için ölçü veremeyeceğim ama tarif edeyim.
Öncelikle kadayıfı bir kaç gün kurutun sonra tereyağı ve sıvıyağ ile iyice ovun,
yarıdan bir miktar fazlasını tepsiye bastıra bastıra döşeyin ve iç malzemesini koyduktan sonra kalan kadayıfıda üzerine sıkıca yerleştirin.
Kadayıfı yaptığınız tepsinin bir boy küçüğünü üstüne yerleştirip bir de ağırlık koyun, mermer yada büyük bir taş.
üstü kapalı olduğu için önce altı kızaracaktır kontrol edin kızardıktan sonra alt üst çevirip tekrar kızartın, bu aşamada ağırlığı artık üstünden alabilirsiniz.
Şerbetini de ölçü olarak yaklaşık 1 bardak suya 1 bardak şeker gibi düşünebilirsiniz, kadayıf miktarına göre şerbet hazırlayın.
Şerbet biraz kıvamlı olmalı, su gibi olmasın.
Şerbeti önceden yapın soğusun ama çok soğuk olmasın azıcık ılık, tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şerbeti üzerine dökün.
Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz, dondurmalı, kaymaklı yada fıstıklı.
Afiyet olsun.
ahhhh ah keşke vaktim olsada yapıp eşe dosta tattırıp mutlu olsam.Ben yemeye gelsem![]()
of olmaz mı canım ya, okudum tarifini canım çekti valla. Sıcak sıcak, tazecik, şurubu falan mısır glikozu değil. :)ahhhh ah keşke vaktim olsada yapıp eşe dosta tattırıp mutlu olsam.
en son ramazanda yapmıştım, izne çıkmıştık köye gitmiştik kayınvalidemler eltimler falan kalabalık çok güzeldi.
Benimde canım çok fena çekti, arefe günü çalışmazsam yaparım belki.of olmaz mı canım ya, okudum tarifini canım çekti valla. Sıcak sıcak, tazecik, şurubu falan mısır glikozu değil. :)
Hayırlı bayramlar şimdiden![]()