kader herkeze eşit davranıyor mu sizce?

blackwomen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2011
505
3
46
Bursa
neden kader hrkz eşit degilki arkadaşlar ...bazı insanlar binbir dertler çekıyor.bazı insanlar çok rahat para ve bolluk içinde yaşarken neden bazıları bu kadar şanslı degil ve uzaktan seyredirki hayatı ..ama herkez hayata 1 kere geliyor.... bazılarımız çok şanslı bazılarımız hayata hep bir sıfır başlarızki.....ne bileyım bazen çok düşünüyorum bu konuyu bugun çarsıda işim vardı çöp toplayan bir çocuk vardı, 10 .11 yaşlarında karşıda aynı yaşlarda tertemız gıyınmiş babasının annesının gözünün incisi olan ve pırıl pırıl hayat beklıyor onu peki ya diyeri o hep tırmalamak zorunda hep ugraşmalı didinmeli ... ve diyorumki hayat herkeze eşit yazılmadıı...............

Son düzenleme:
Bence hiç öyle değil herkesin bir şekilde bir derdi var daha doğrusu oluyor .
nerden biliyorsn o çocuğun sapasağlam oldğunu felan belki bir hastaliği veya baska birşeyi vardır veya olmayabilirde bilmyorum olmasn zatende :)
ne bileyim ben sıfır dert sıfır tasasi olan bir insanin bu dünyada oldugunu düşünmüyorum
bugün yoksada bir gün bir şekilde oluyor kimse kimsenin iç dünyasini bilemiyor
kader herkese eşit davraniyor bence bunu diyebilirm ama kaderrrrrrrrr çok kötüüüüüü ama o da bu dünyaya geliş amacımız için öyledir diyerekten anlamli belkide anlamsiz sözlerimi bu şekilde sonlandiriyorum ....

ya ben o çocugu örnek olarak verdım hastamıdır degılmıdır bılemem ... sadece hrkz hayata 1 kere gelıyor ama hrkz eşit degil ..ne bileyım yaa isyan degil bu sakın yanlış anlamayın sadece düşündüm

üzerine şarkılar bile yazılmış canım.. sibel canın şu sıralar.. kadeer , sen bize nazik davranmadın varya !! ah ah.. ciddende öyle ... ne bilelim rabbim böyle layık görmüş deyip yaşamaktan başka varmı çaresi..keşke elden gelen bir şey olsa hep iyiliklerle karşılaşabilsek, yazgılarımız hep iyi olsa ama , kader işte..

valla evet hayat herkese eşit davranıyor demek isterdim ama öyle değil maalesef. evet kimse kimsenin içini, yaşadıklarını bilemez ama bazı insanların başına gelen öyle olaylar var ki.. ve bir kez başlarına bişey gelince hayat darbelerini peşpeşe vuruyor, gerisi geliyor... gerçi Allah kuluna taşıyamayacağı yükü vermez derler ya, belki de hayata karşı duruşla ve sabırla ilgilidir...:97:

Kaderin sınırlarının ne kadar olduğunu düşünmenize bağlı bu yanıt :d

biz birbirimize adeletli davranmıoruz asıl kaderin suçu ne :d

aynen işte bende onu diyorum ..bazılarına yürü ya kulum diyor .:)))) oh yürüyor kımseyı tanımıyor havalar bin beşyüz modunda baba parasıyla biryerlere gelmiş dünya kendısının sanıyor... sen bu ay nasıl geçıncem derken o o parayla kıyafetler alıyor.. tuaf ama gerçekler bunlar....

evet senin dediğin de doğru ama o baba parası yiyen en ufak bi sorunda kendine dünyayı zindan ederken, bunalıma girerken fakir olan küçük mutluluklarla hayattan zevk alabiliyor insan doğduğu ortama ayak uydurabiliyor sonuçta..

ne güzel örneklemişsin ölee....

Hayata dair umutları var fakir olanları yapması gerekenler kat etmesi gereken yollar...

O yüzden pes etmek durmak bunalıma girmmek gibi bi şansları yok sanıırm

ben de öyle küçük şeylerle mutlu olurum.. bi çikolata yesem mutlu olurum valla yazık bana üzüldüm kendime ahahhahhahaa!

Çok haklısın canım...ben herzaman düşünürüm bunu....isyan falan değil ama asla adaletli de değil...bu dünyada olmasa öteki dünyada diye teselli oluyoruz işte!!!
.

Mutluluğu biraz paraya bağlamışsın
Belki o gıcır gıcır giyindirilmiş çocuk hasta, 3 sene sonra ölecek, ama çöp toplayan çocuk hasta değil
Hayat hepimize eşit davransaydı ve maddi açıdan sağlık açısından, eşimiz dostumuzla ilşkilerimiz açısından, sağlık açısından hepimiz eşit olsak bazı işleri kim yapacaktı? Örneğin çöp toplama işini sen yapar mıydın? Muhtemelen yapmazdın.
Bu yüzden bazı insanlar maddi açıdan kötü, ama Allah kimseye torpil yapmaz canım bize para verdiyse kara kaşımıza gözümüze vermedi, bi taraftan alıyor bi taraftan veriyor. Ama herkese aynı taraftan alıp veremez dediğim gibi, iş bölümü imkansız olurdu o zaman.

Merhaba,

İnsanoğlu eşit şartlarda olsaydı ilerleme diye bir şey olmazdı...

Aynı çizgide olmak insanın yaratılışına aykırıdır, birileri bir kaç adım ileride bierileri geride olacak ki ilerleme olacak, çaba olacak. Ancak o zmana yaratıcıya daha yakın oluruz.

Komünist sistemin çöküşünün temelinde de bu yatar zaten...

Çin'de 300 milyon (yanlış duymadınız milyonlardan bahsediyorum) çocuk tarlada çalışıyor, okma yazma bilmiyor. Unutmayın ki onlar bu dünyanın siteminde, dengesinde kendilerine biçilen bu rolü oynarken, dünya nüfusunun çok ufak bir kısmı ise gelirin büyük oranına kıllarını kıpırdatmadan sahip olurlar. Bizim gibi ortalama yaşam standardına sahip olanlar ise dengesiliği dengeye getirmek ya da yeni bir denge yaratmak için çabalarlar. (eğer bizler bu rolü düzgün oynarsak)

Durum bundan ibaret...

dinimizde bile geçiyor bazılarınızı sizden daha üstün yarattık diye.yani bazılarının çok daha zengin varlıklı olacağından bahsedilmiş.ama onların sınavı da o güç ve parayla,o gücü nekadar hayıra kullanmasıyla onların sınavı.varlıksız olanın sınavı ise belki isyan edip etmemesiyle,kötü yollara sapıp sapmamasıyladır.hayat elbette kimseye adil değil,maalesef ki değil ve elden gelen hiçbir şey yok.

Kesinlikle eşit değill ama her şey bu dünya değil ben öteki dünyada eşitliğin olacağı inancındayım ve böyle şeyler düşünmüyorum

arkadaşım benim düşüncelerimi ifade etmiş..

katılıyorum kesinlikle mesela benım bır arkadasım var bır elı balda bır elı yagda tabırı caızse cokta ıyı durumları ama her zaman mutlaka memnun degıldır bırseylerden ,onun memnun olmadıgı seylerı ıse ben sorun olarak bıle gormuyorum,ama bazılarınada cok zordur be arkadasım hayat hersey ust uste gelır .hayat herkese adıl davranmıyor kesınlıkle .

Hayır, hepimiz eşitiz!
Hepimiz elimiz boş gideceğiz bu misafirhaneden, bu gelip geçici dünyadan.
Kaç yıl yaşayacağımızı bile bilmiyoruz.
O mükemmel hayatlardan elbet herkes kopacak birgün.
Allah'ın 'yürü ya kulum' dediği o kulu villasını mı götürecek yanında ya da son model arabasını mı?
İstediği kadar rahat yaşasın parayla oynasın ya da çok sağlıklı olsun. Ne faydası var bunların ona?
Hepsini ardında bırakmayacak mı?
Tam tersine bu kadar nimetin hesabı omuzlarına yüklenmeyecek mi?
O saatten sonra hepimiz eşitiz.
O insanla o çocuğun hesabı bir değil.
Çünkü ilahi adalet var.
Çünkü hepimiz Allahın kuluyuz ve hepimiz eşitiz.
Kimse kimseden üstün değil, kimseyi hor göremeyiz.
Böyle karmaşalara düştüğünüzde siz de bunu aklınıza getirin, ilahi adalet var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…