Kader mi degil mi ?

Bu mevzular kader ise dağa, taşa haykırıyorum: Neredesin be adam? :işsiz:

Şaka şaka. :KK53:

Bende bunu merak ediyorum aslinda konuyu takipteyim

yazılı olduğu söyleniyor..

bende öyle olduğuna inanıyorum çünkü eşimle tanışmadan önce aynı sene aynı yerde tatil yapmışız ikimizde 2. tercihlerimizle o üniye yerleşmişiz benim kuzenim onun şehrinde onun kuzeni benim şehrimde evlenmiş aynı yerlerde defalarca bulunmuşuz birbirimizden habersiz..
ve en son askerliğini benim memleketimde yaptı.. evime çok çok yakın bir yerde.

belki tanışmadan önce defalarca yanyana geldik.. er geç tanıştık evlendik ama bence kaderimdi. tanıştığımız gün olmasa öncesinde sonrasında yine görüp aşık olacaktık bunu biliyorum..
bu tesadüfler bana hep öyle gelirdi.

Evet yazılıdır senın hangi adamı sececegını Allah biliyor ama seçimlerine karışmaz sen secersın evlenecegın ınsanı ve duayla kaderını degiştirebilirsin ancak mesela zengin koca dilersin evlenecegın ınsan zengın olur bi şekilde gibi.

Eslerimiz kaderimizde var tabiki. Ama onunla olan iliskimiz imtihan iste tutumumuz sabrimiz sabirsizligimiz vs. Yani rabbim biliyor kim oldugunu ve karsimiza cikiyor ama onunla yasayacaklarimizida biliyor arada gecen olaylar imtihanimiz.

Bu kader olgusu çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Belli kişiler, yollar önümüze sunulur biz seçeriz. Aslında şöylede birşey var. Kaderindeki kişiyi görünce tanımak, hayır diyememek, ağzım dilim bağlandı sanki demek gibi.
Karışık işler. :kahve:

Bence karşılaşmak kader,evlilik irade olsa gerek.
Hani "evlenince düzelir" diyenler kendi seçimleriyle karar vermiş olmuyor mu?

Evet Kader. Ama insan kendi cüz-i iradesiyle kendi kaderini belirler.Hayat yürüdüğümüz ana yol bizim karsimiza çıkan yollara kendi secimimizle secer kaderimizi belirleriz.

Back
X