• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kader mi yasanilan hayatlar bilemedim:-(

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.212
498
Arkadaslar selamlar herkese. Hamileyim ve galiba oldugimdan yuz kat daha hassaslastim oturup Ağlıyorum herseye.. Dun aksam tv de bir haber izledim bir futbolcu esi dogum yapacak diye iki gunlugune hastanenin bir katini kapatmis.. Bu sabah yolda da bir kadin gördüm copleri karistiran plastik sise vs toplayan bir kadin minicik bir bebegi sarmis onunla cop topluyor:-( buz kesmis bebek ve evde dogum yapmis bebegin haline icim acidu:-( Kaderimizi kendimiz yaratiyoruz denir ya iki bebegin kaderleri ortada o kadar uzuldum ki cikamadim isin içinden sadece paylasmak istedim...:-(

Herkes şanslı doğmuyor arkadaşım maalesef.
Bahsettiğin haberi eşimle birlikte izledik dün...
Görgüsüzlükten başka bişey değil.(bu arada 2 katını kapatmış görgüsüz)

Son düzenleme:
o haberi bende izledim ve hayatta daha anormal bişey duymadığımı düşündüm.eşin doğum yapacak diye hastanenin bi katını kapat görgüsüzlük mü desem nasıl nitelendirsem bilemedim.

hayat bu işte kimi hastane kapatır kimi çocuğunu doyurabilmek için çöpleri karıştırır.ne eşit ki bu olsun:(

seni o kadar iyi anlıyorum ki. ben de hep sorguluyorum bir yerlerde olan anlamsız adaletsizliği...
suriyede soğuktan ölen çocuklar bir tarafta.. bir tarafta da senin dediğin manzara... ve bizim göremediğimiz, bilmediğimiz farklı dünyalardan çekilen binlerce tezat kare..
anne olunca bu konuda farkındalığın çok çok çok daha fazla eskiye göre artıyor... ben de diyorum çocuğum olmadan ne kadar sığ bakıyormuşum bazı olaylara..
maalesef durum bu..en dayanamadığım şey zaten çocukların mağdur olması.. konuyu dağıtmak istemem de bir şey ekleyeceğim..
dün gece kızım uyumadan önce süt içmek istemedi. yemek de fazla yemediğinden pervane oldum peşinde resmen. sonra içimden geçirdim...çocuk esirgeme kurumunda büyüyen çocuklar... her akşam yemeklerini yiyor mu? çocuklar hep oyun ister oyunla yer falan..kim takip ediyor? gece süt içirecek kim var? ya uyurken saçını öpecek masal anlatacak? ya gece tuvaleti geldiğinde götürecek, korktuğu zaman sarılacak... hasta olunca başında bekleyecek..
sonsuz şükür her şey için...
para çok şeyi satın alıyor ama sevgiyi asla alamıyor. o çok paralı insanların da hayatlarında bir şeyler eksik... bizim yapabileceğimiz şey elimizden geldiğince kolumuzun uzandığına el atmak ve şükretmek...

kimimiz varlıkla kimimiz yoklukla imtıhan oluyoruz dıye düşünmeliyiz herkes çektiği sıkıntının mukafatını alacak nede olsa

o futbolcu eşini insan üstü bi varlık snaıyor daha öncede böyle saçma sapan haberleri yapılmıştı

Yazık ..
Gösteriş bence sadece .
Adalet falan da yok bu hayatta .
Allah darda olanların hepsinin yardımcısı olsun .

Görgüsüzlük baska bisi degil, kati kapatsan ne olcak o cocuk dahami kolay dogucak? Dahami özel olucak? Para insani degistirir, nekadar mutlu eder oda tartisilir... Allah akil fikir versin Hava atmak amaclari, konusulmak, o kadar gözleri körki ne kadar rezil olduklarini görmüyorlar... Okadar parayla bikac Fakire yardim etse nekadar sevaba girecek ama iste :97:

bunları düşünmeyin
ben artık görmüyorum duymuyorum
haber izlemiyorum

bahsettiğiniz futbolcu volkanmı

boyle dusunmenizin tek nedeni hamilelikten kaynaklı hassasiyet degildir,
burada o sogukta cop karıstıran anne ve cocugunu gorup de içi sızlamayacak insan yoktur herhalde...

Kader diye bir şey var olmaz mı...
Derimizin ince ya da kalın mı olacağını bile seçemiyoruz,
Eğer ki öbür dünya inancı olmasaydı napardık bilmem...

Herkesin ici sizlar da hamileyken bir baska hassas oluyormus insan...

arkadaslar selamlar herkese. Hamileyim ve galiba oldugimdan yuz kat daha hassaslastim oturup ağlıyorum herseye.. Dun aksam tv de bir haber izledim bir futbolcu esi dogum yapacak diye iki gunlugune hastanenin bir katini kapatmis.. Bu sabah yolda da bir kadin gördüm copleri karistiran plastik sise vs toplayan bir kadin minicik bir bebegi sarmis onunla cop topluyor:-( buz kesmis bebek ve evde dogum yapmis bebegin haline icim acidu:-( kaderimizi kendimiz yaratiyoruz denir ya iki bebegin kaderleri ortada o kadar uzuldum ki cikamadim isin içinden sadece paylasmak istedim...:-(

evet canım hamile iken dende öyleydim bormalken göremediğin hissemediğin şeyleri gebeyken görüyoruz belgesellere bile ağlardım ya insan ister istemez mukayese ediyor diğer şansız bebekleri allah yardımcıları olsun ne diyelim

Kaderin oldugunu biliyoruz da dogustan bambaska sartlarda olmak bir garip geliuor bilemiyorum

Ben bu asiri zenginleri hic anlamiyorum zaten, mesela gidip kirk/elli bine bi saat aliyorlar, eeee ne oluyo alipta onunla zaman daha degisikmi isliyor? Yada bi cantaya, ayakkabiya nerdeyse bi ev ev parasi (yani normal insanlarin evi:1:) veriyorlar, eee ne oluyo ne geciyor ellerine, bence resmen kazik yiyorlar ama farkinda degiller :9: ben iki liraya kola icerken onlar ayni kolaya yirmi lira veriyorlar mesela, kendi kendilerini kullandiriyorlar... Cogunda para var amaaaa ....

Bu yapılanlar görgüsüzlükten başak bir şey değil. Bu dünyaya imtihan için geldik, mallarımızla, mülklerimizle, evlatlarımızla, …… daha bir sürü şeyle imtihan ediliyoruz. Bende küçük yaşta anne ve babasını kaybeden insanlar gördüğümde, düşünmeye başlarım. Anne babanın yerini kim tutabilir ki…. o insanlar isyan etmiyor mu acaba bizim ne suçumuz vardı diye. Adaletsiz dünya. Allah’ım hepimizin hakkında hayırlısını versin.

canım kardeşim çok haklısın yaşı ilerledikçe daha da artıyor bu sorgulamalar

kader mevzu çoook kafamı karıştırıyor

çok araştırdım sordum ama tatmin edici bir yanıt bulamadım

mesela doğuda bir zavallı kız çocuğu sürekli kendi öz babasının tacizine maruz kalıyor

dayanamıyor evden kaçıyor kötü yola düşüyor günahın her türlüsünün işlendiği bir hayatın içinde yaşıyor çekip çıkaracak kimsesi olmadığı gibi

bulsalar öldürecekler namus davası diyip...

şimdi bu insanın kaderi bu mu?

bu günah batağının içinde öbür dünyasını da kurtaramaz....zina alkol kumar her türlü batağın içinde öbür dünyada sonsuza kadar cehennemde yanacaksın deniyor....

bilmiyorum ki çok ilginç bir konu bu kader......

seni o kadar iyi anlıyorum ki. ben de hep sorguluyorum bir yerlerde olan anlamsız adaletsizliği...
suriyede soğuktan ölen çocuklar bir tarafta.. bir tarafta da senin dediğin manzara... ve bizim göremediğimiz, bilmediğimiz farklı dünyalardan çekilen binlerce tezat kare..
anne olunca bu konuda farkındalığın çok çok çok daha fazla eskiye göre artıyor... ben de diyorum çocuğum olmadan ne kadar sığ bakıyormuşum bazı olaylara..
maalesef durum bu..en dayanamadığım şey zaten çocukların mağdur olması.. konuyu dağıtmak istemem de bir şey ekleyeceğim..
dün gece kızım uyumadan önce süt içmek istemedi. yemek de fazla yemediğinden pervane oldum peşinde resmen. sonra içimden geçirdim...çocuk esirgeme kurumunda büyüyen çocuklar... her akşam yemeklerini yiyor mu? çocuklar hep oyun ister oyunla yer falan..kim takip ediyor? gece süt içirecek kim var? ya uyurken saçını öpecek masal anlatacak? ya gece tuvaleti geldiğinde götürecek, korktuğu zaman sarılacak... hasta olunca başında bekleyecek..
sonsuz şükür her şey için...
para çok şeyi satın alıyor ama sevgiyi asla alamıyor. o çok paralı insanların da hayatlarında bir şeyler eksik... bizim yapabileceğimiz şey elimizden geldiğince kolumuzun uzandığına el atmak ve şükretmek...

Yazdiklarin öyle icimi sizlatti ki rabbim o çocukların yardımcısı olsun kimseui sevgisiz birakmasin

Herkesin ici sizlar da hamileyken bir baska hassas oluyormus insan...

eminim oyledir, her gordugunuz cocuga daha anaç bir gozle de bakıyorsunuz, anne olmak baska birsey, kendimle kıyaslayamam.

dediginiz gibi birilerinin kat kapattıgını biliyorken her gun bir suru cocugun sogukta kagıt topladıgını gormek agır geliyor, bu mu adelet diyorum... ne yazık ki cocukların kolu bacagı aklı dogduklarında benzer olsa da ama esit sartlarda olmadıkları icin yasamak zorunda kaldıkları seyler de farklı oluyor...

Back
X