Kader...

tasavvuf yazarı cemalnur sargut bir porgramda kader değişmez sadece olaylara bakış açımız değişir demişti
hayatımızda yaşadığımız olaylar kaderimizde var
ama olaylara bakış açımız bizim elimizde
başınıza bir sıkıntı gelir veya bir hastalık
bunun allahtan geldiğine inanıp bugünümüzede şükür deyip
sıkıntıyla mucadele etmek bizim elimizde

cemanur sargut ve ömer tuğrul inançer benim de çok sevdiğim ve bu konularda yorumlarına güvendiğim insanlar. ikisini de dinlerken resmen mest olurum rahatlarım. özellikle canım çok sıkılınca cemalnur sargut hanfendiyi açar dinlerim.onların kitaplarına ya da konuşmalarına göz atmanızı tavsye ederim :))

Kasabanın birinde kilisede pazar ayini sırasında kilisenin içinde olduğu kasabayı su basar. Sular kiliseye doğru ilerlemeye başlar.Herkes panik içinde koşuştururken Papaz'ın yerinde durduğunu gören insanlar Papaz'a gelmelerini söylerler.
Papaz onu Tanrı'nın koruyacağını söyler.
O anda sular yükselmeye başlar.Sular kiliseye girer.Rahip canını kurtarmak için 2. kata çıkar.Bir yandan da Papaz'a kaçmasını söyler.Papaz inadını devam ettirir.Sular 2. kata çıktığında pencerenin önünden bir kayık geçer.İçinde halktan bazı kişiler vardır.Papaz'a gelmesini söylerler ama Papaz yine inadını sürdürür.
'Tanrı beni korur'der.Sular çatıya çıktığında yine bir kayık geçer ve yine halktan bazıları kayığın içindedir Papaz'a gelmesini söylerler ama Papaz 'Tanrı beni korur'demeye devam eder.Sular çatıyıda aşınca Papaz çatıdaki direğe tutunur.Bu sefer tepeden bir helikopter geçer. İçinde yine halktan bazı kişiler vardır.Papaz'a gelmesini söylerler.Papaz yine
'Tanrı beni korur.'der. Ve ölür.
Tanrı'! nın huzuruna çıkar.Tanrıya 'Ben sana darıldım Tanrım. Ben senin huzurunda yıllarca çalıştım,sen beni öldürdün.'der.
Tanrı da 'asıl sen kendini öldürdün.Senin için 2 kayık 1 helikopter gönderdim daha ne yapayım.'der

bu fıkrayı severim. şimdi papazın kaderi nedir sizce?

benim iş yerinde yüzüm kesildi bunda 2 yıl önce
herkes işyerini şikayet etmem gerektiğini söyledi
ama ben etmedim çünki çalışan birçok insan ekmeğinden olucaktı
ben yüzümün kesilmesine kader dedim
ama elimde olan şey şikayet edip etmemekti

bende çok severim kitaplarını alıcam alıcam diyorum hep bir türlü kısmet olmadı
öyle naif öyle ttalı anlatıyorki ağlıyorum

Allah önümüze fırsatlar çıkarır ve biz Cüzi irademizle o yolu kendimiz seçeriz.

Bir ayette buyuruyorki Allah
Yunus-44
"Şüphesiz Allah, insanlara hiç bir şeyle zulmetmez. Ancak insanlar, kendi nefislerine zulmediyorlar."

yani evlilik kader deniliyor. kadın evlendi, evlendiği adamda afedersiniz her türlü haram işi yapıyorsa gece gündüz dayak yiyorsa o kadın, bunu Allah bana reva gördü demesi bu ayete uygun düşmez.

Evlendim boşandım kaderimmiş..ama ayetlerde boşanmamanın hayırlı olduğu belirtiliyor. ama Allah böyle bir hakkıda kullarına vermiş.
demekki evlenmek de boşanmakda yaratılmışların içindeki en büyük özelliğe yani beyne sahip olan insanların tercihine mahsustur.

veya evlenememiş arkadaşlar içinde durum tamamen böyle.zamanında değerlendirmiyoruz Allah bize fırsat çıkarıyor ama elimizin tersiyle itiyoruz.sonrada Allah nasibimi açmadı diyoruz!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…