Kadersizim galibaaa

Evlenmekten vazgeçmiş, araya aileler de girdiği için nişan atmaya da korkuyor sanki.
Flört ederken “sen benden iyilerine layıksın”, nişanlıyken “sana yetememekten korkuyorum” olmuş. Sanırım suya sabuna dokunmadan ayrılmaya çalışma yöntemi olsa gerek bu söylemler. Sal ipini defolsun gitsin bacım.

nasıl bir şema bu ?

Konu sahibinin konularina baktim sema bana degisik geldi :) erkek arkadasi en basindan beri nikah yapariz diyormus ama ablamlara, annemlere nisan bohcasi yapariz demis. Yil olmus kac nisan bohcasi mi kalmis. bana cok acayip geldi. insanlar bu surecleri ve birbirlerinin bu konularda fikirlerini bilip oyle bu yola cikarlar. Biz nisandan cok once bu konularda birbirimizin fikirlerini biliyorduk. Adam hem iyi kazaniyor hem yetememekten korkuyor. hem nikah yapariz diyor hem bohcadan bahsediyor. Konu ya eksik ya da asigiz, seviyoruz, evlenecegiz deyip dumduz bir yola cikilmis.

Ne hissediyorsanız doğrudur. Önemli olan size hissettirdikleri ama şöyle iyi insan böyle güzel insan dye yaptıklarına kılıf uydurmayın. Sevgisini hissedemiyorsanız sevmiyordur ciddi adımlar atınca istemediğini farketmiş olabilir. Bir nişan daha atmamak için evlenirseniz boşanmak zorunda kalabilirsiniz. İyi düşünün nişanlılık birbirini daha iyi tanımak için var. Geri dönülmez bir yol değil

Bence sizi kırmadan, suya sabuna dokunmadan, fincancı katırlarını ürkütmeden sizden ayrılmak istiyor. Nişanlanmadan önce muhtemelen hayat standartlarınızı biliyordu. Buna rağmen ısrar etti ve nişanlandınız. Üzülerek söylemeliyim ki onun tahmin ettiği biri gibi çıkmadınız, umduğunu tam olarak bulamadı. İlişkinizde bir gelecek göremiyor. Bunu da dürüstçe söylemiş zaten.
İkinci kez nişandan ayrılmak evet bir şanssızlık ama günümüzde insanlar 2-3 evlilikten ayrılıyor. Siz düzgünce nişanlanmış anlaşamayınca ayrılmışsınız, bu kadar takılmayın buna. Bir konuşur iki konuşur sonra susarlar. Bundan sonra çok mutlu olursunuz inşallah.

nişan bohçası yapılacaksa da bunu damadın dile getirmesi bence biraz tuhaf. benim çevremde erkekler ya "bohça işini kadın kadına konuşun, yapmak lazımsa yaparız" yada "bu işin masrafı çok mu, çoksa kendimizi zorlamayalım" demiştir.
ilk kez anneme, ablama nişan bohçası yaparız diyen adam duydum. belki normaldir bilemedim.

ve evet, nikahla snıırlı kalıp bohçaya para harcamak bence de anlamsız. o zaman düğünü de yap bu kadar adet merakın varsa.

eski konuları bilmiyorum, bir bakayım.

Ben de baktım şimdi o konuya bence damat bey aileci. Hangi erkek bohça ister ya? Aksine sadece nikah isteyen bir kız bulmuş koşa koşa evlenir.
Bence damat beyin ailesi konu sahibini pek sevmediği için o da ayrılmaya yol yapıyor.

Valla biz hic bohca yapmadik. Bunu masraf diye degil akil kari bulmadigimiz icin yapmadik. Evlenirken birilerini memnun etmek gibi bir algimiz hic yoktu. Erkekler bu islerden zaten hic anlamaz. Esim kalkip anneme bilmem kime bohca yapariz deseydi oturur kendimi sorgulardim. Yazik hic taniyamamisim derdim. Bir taraf gelenekci bir taraf degilse o is bastan yastir zaten.

Son düzenleme:

Hangi erkek bohcayi biliyor ya? Benim etrafimda bilen hic yok mesela. Biliyorsa yonlendiriliyor demektir zaten. Aynen sizin gibi dusundum bende. Ayrica hem konu sahibinden iyi kazanip hem de ben sana yetemem demek akil kari degil. konu eger konu sahihinin anlattigi gibiyse tabi. benin birikimim ondan fazla, o benden daha iyi kazaniyor kismini da anlamadim. Konu sahibi ailesine yardim ediyormus ustelik. adam yetemeyecegi hissine hangi ara kapildi acep. konu sahibinin anlattiklarinda uyumsuz seyler var. yazdiklari cok ortusmuyor.

gelenekçi adamın düğün istememesi de anormal zaten

belki adam kazandığını yedi içti, konu sahibi daha tutumlu yaşadı ve kenara attı.
benim de benden çok kazanan ama birikimi pek olmayan yakınlarım var.
ama böyleyse de yani rahat harcıyorsa da sana yetemem demesi gene akıl tutulması.

konuyu bulamadım, allahını seven link atsın

Buyrun :)

işte feraset işte nezaket işte adam gibi adamlık :)

Al bir olgunlasmamis salatalik daha. Kuzum bu toy salataliklarda jeton sonradan dusuyor.
Nisandan once olayin ciddiyetinin farkinda degildi. Tamamen hormonlariyla hareket ediyordu.
Yuzuk takilinca nihayet jeton dustu. Tabii aninda geri vites yapmis.
Yok Ben sini tisiyimim, yok beklentilerini kirsiliyimim. Hepsi uydurma bahane.
Belki ki bu kucuk salatalikta bir de ozguven sorunu var.
Seninn yasam standartlarin korkutmus bunu. Ama bu kesinlikle maddiyattan degil. Camisliktan.
Hic oyle eyvah ikinci nisan da aticam sonra ne derler diye dusunme. Hemen cik o moddan.
Nisan bohcasi olayindan belli zaten tarzlariniz uygun degil.
Evlenirsen cok sıkılırsın bu adamdan.

Ne bekliyorsunuz ki kendisi böyle bir düşünceye kapılmış....daha önce neden nisan attiniz

Diger konunuzu simdi gordum. Nisan bohcasi yaptiniz mi?
Bu adam annesi ve ablalari tarafindan doldurusa geliyor da olabilir.

Bir de o konuda araba satip ev pesinati yapacagiz demissiniz. Satilacak olan araba kimin arabasi?
Evlenmeden once kendi arabanizi pesinat icin satarsaniz alinacak olan ev mutlaka sizin uzerinize olsun.
Adamin kafasinda tilkiler donuyor gibi geldi bana.

Bohça konusunda bana takılmış, ben sevmiyorum dediğim için.. Ailesi de bohça olayını saçma buluyodu, hiç girişmedik o işlere.. Annesi bana yapmak istedi sadece

Yapmadık bohça, o mevzu hiç sorun olmadı zaten.. Onun arabası satılacaktı.

Evlenmeye karar vermek sorumluluk isteyen bir şey. Demek ki hazır değil ve istemiyor.

Anlayamıyorum inanın.. Önceki Yorumlarımı da görürsünüz.. Çok verici Bi insan, çok çok değer veriyordu.. Hiç şüphe etmedim, onun beklentisi de aynıydı aslında..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…