• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KADIN ÇALIŞMALIYMIŞ

Calisip calismamak kadinin kendi tercihiyse erkege neden bu tercih taninmiyor? Mecbur caliscak diyoruz, bakamayacaksa evlenmeyecek diyoruz ama neden butun yuk erkegin omuzlarina biniyor?o_O
Bazi yonlerden hak veriyorum, hem calis, hem ev isi yap, hem cocuk bak sadece kadinin gorevi olup erkek de sadece ise giderse adaletsizlik olur. Boyle durumlarda gorevler paylasilmali.
Benim fikrim, kadin calismali. Ama tabi calismak istemeyene de saygim var. İste bu calisma mevzusunda erkek calismak istemiyorum dese kiyamet kopar, ben onu anlamiyorum:KK35:

Geçmişten gelen tartışmaların hırsı var sizin böyle düşünmenizde. Anlamadığım nokta siz ortak hesap açtırmak istemiyorsunuz diye dayak yedikten sonra nasıl kabul ettiniz ortak hesaba geçmeyi? Belli ki hala pişmanlık duyuyorsunuz bu nedenle, çalışmamak gibi pasif direniş yöntemleri ile ortak hesap olayının hırsını atmaya çalışıyorsunuz üzerinizden. Keşke daha o zamanlar yeniden düşünseydiniz evliliği. Apar topar çocuk yapmasaydınız.

Bence de kadın çalışmalı, eşinize katılıyorum.
Bir de çok merak ettim, çeker gidermişsiniz ya hani. Nereye gidersiniz? O zaman size kim bakacak? Çalışmayan kadının öyle çekerim, giderim demesi pek kolay değil de. Neye güvendiğinizi merak ettim sadece.

Bu nasil bi durumdur ya sen ona sor bakiyim ne yemiste uyaniklasmis bu kadar. Kadın istiyosa calisir istemiyorsa erkegn bu konuda herhangi bir sey soyleme luksu yok ki normal bi erkek de esine bunu soylemeye utanir. Tabi ki de erkek evlendigi kadina bakmakla hukumludur kendine guvenmiyorsa evlenmicek. Esim calisir ben kendi istegimle calisir destek olurum o ayri konu ya da allah korusun esimin basina bisey gelir ben calisir bakarim. Ama ben calisiyorum sende calis kadin calismali diye bisey yok bu erkegin kaypakligini ve uyanikligini gosterir.

evde birçok iş var, çocuk yetiştirmek, büyütmekten bahsetmiyorum topluma iyi bir insan kazandırmak başlı başına biriştir.ev hanımlığı küçümsenmemelidir.
kadının kolunda bir altın bileziği(mesleği) olmalı gerektiğinde çalışmalı.
Gencliginde calismamis bir kadin ilerde 40 li yaslarda yada 50 lili yaslarda biraz zor is bulur. Sadece diploma altin bilezik deyil malesef.
Ben de imkani varken isteyerek calismayan bayanlara saygim sonsuz ama anliyamiyorum da. Esinize birsey olsa o cocuklara nasil bakacaksiniz mesela hic mi dusunmuyorsunuz ?

Eşiniz ne karşılığında size bakacak merak ediyorum. Madem bu şekilde düşünüyorsunuz eşinizin size bakması karşılığında ona bişey vermeniz gerekir. Bu ne olacak? Çocuk ya da ev işi derseniz çok gülerim.
Çalıştığınız dönemde evleniyor sonra işten çıkmaya çalışıyorsunuz. Adam çalışan bir kadınla evlendim sanıyor içinizden ev hanımı çıkıyor. Bu kandırmak değil de nedir? Sizin gibi bir arkadaşım var. Evlendi eşi karşı olduğu halde işten çıktı. Bolca kilo aldı, bakımsız oldu. Hak etti demiyorum ama en sonunda aldatıldı. Hepimiz gördük felaketin bağıra bağıra geldiğini. Şimdi çalışmadığı için ayrılamıyor da eşinden. O adamı çekmek zorunda kalıyor. Umarım başınıza böyle şeyler gelmez.
evlendiğimizde benim işim köydeydi, orada mutluydum çalışabiliyordum
tayinim çıktı buraya onun yüzünden geldim eş durumundan, büyük şehirde çok yoğun ve bana göre değil, o zaman şehri değiştirsin de çalışalım

hayır kar topu gibi büyüyor, beni bir yük olarak gördüğü için kocamdan tiksiniyorum, bu mesajı da verdi ya bana hiç saygım kalmadı ona
ayrılın o zaman neyi bekl,yorsunuz fiziksel ve psikolojik şiddet fazlasıyla . ama ayrılırsanız çalışmanız gerekiyor

evde birçok iş var, çocuk yetiştirmek, büyütmekten bahsetmiyorum topluma iyi bir insan kazandırmak başlı başına biriştir.ev hanımlığı küçümsenmemelidir.
kadının kolunda bir altın bileziği(mesleği) olmalı gerektiğinde çalışmalı.
Ozaman eşiniz size imalı konuştuğunu düşündüğünüzde sizde çocuğumun bana ihtiyacı olan süre zarfında ona bakacağınızı sonrasında çalışmayı düşüneceğinizi söyleyin. Bende 2 yaşına kadar ikizlerime kendim bakacam ve sonrasında yine Çocuklarım için çalışacağım. Neticede onları en iyi şekilde okutmak için eğitim masrafları gerekiyor ve bunlar ortak çalışarak yapılacak Şeyler. Tüm Yük erkekte olmamalı. Ev temizliğini yardımcı tutarakta halledilebilir diye düşünüyorum.

Bence de kadın çalışmalı, eşinize katılıyorum.
Bir de çok merak ettim, çeker gidermişsiniz ya hani. Nereye gidersiniz? O zaman size kim bakacak? Çalışmayan kadının öyle çekerim, giderim demesi pek kolay değil de. Neye güvendiğinizi merak ettim sadece.

aynen..

bir de dayak yemek çekip gitme sebebi değilken sana çalış demesi mi çekip gitme sebebi konu sahibi? madem o kadar kolay neden çekip gitmiyorsun?

istemiyorsanız bunu net birşekilde dile getirin.

zorla çalıştırılmak da , çalışmak istediği halde zorla eve konulmakla aynı şey bana göre.
aynen, benim babam eve baktı, annem işten çıktı çünkü istemedi, basitçe babam hiç başına kakmadı.

anlaşamama sebebimiz şu siz çalışmayı seviyorsunuz ve ben de sevmiyorum.olay bu
Peki kim işe - ayy sabah uyanmak harika, yihhuuu işe gidiyorum köpekler gibi çalışcam, patron tarafından ezilcem - diye gidiyor? Herkes mutlu işini seviyor bi size göre mi değil çalışmak? Oturun evde, oturun mademde yarın öbürgün kocanızın eline bakmaktan saç baş kıyafetinize özen göstermediğinizde görürüz sizi. Bir de bana bakmak zorunda diyorsunuz ya işte tamda o anda beni benden alıyorsunuz.

bence erkek de kadın da çalışmalı. çocuk bakımı, ev işleri gibi konularda da her türlü ev arkadaşı olunmalı. kimsenin kimseye bakma gibi bir yükümlülüğü yok yahu. niye kendinizi bakılacak kadın olarak görüyorsunuz. ben kendimi böyle göremem şahsen.

aynen..

bir de dayak yemek çekip gitme sebebi değilken sana çalış demesi mi çekip gitme sebebi konu sahibi? madem o kadar kolay neden çekip gitmiyorsun?
olay ne biliyor musun kadından ille de çalışmasını bekleyen bir erkek zihniyeti gözümde zavallılaştırıyor kocamı.artık son piyesi oynuyoruz,çekip gidecem, sadece bu konu değil, bşr sürü şey var

Back
X