Kadın doğum kontrol hapı

kurtozgeekurtt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2016
1
0
1
29
Merhaba ben doğum kontrol hapı kullandım ama yanlış kullandım adetimin ilk başladığı gün kullandim ve kesintiler halinde 10 gün sürdu şimdi hastalığı mn günü geçti 15 gün oluyor lütfen yardım edin yan etkimi yapmıştır teşekkür ederim

Merhaba ben doğum kontrol hapı kullandım ama yanlış kullandım adetimin ilk başladığı gün kullandim ve kesintiler halinde 10 gün sürdu şimdi hastalığı mn günü geçti 15 gün oluyor lütfen yardım edin yan etkimi yapmıştır teşekkür ederim

Doğum kontrol ilaçlarına ilk 5 gün içinde başlanabilir. Dolayısıyla bu açıdan yanlış yaptığınız bir durum bulunmamaktadır. Adetiniz sanırım leke şeklinde 10 gün sürmüştür, yoğun olduğunu pek beklemiyorum, bu da en sık ilacın tam saatinde alınmamasından hatta bazen unutulmasından kaynaklanmaktadır. Bilmeniz gereken en önemli noktalardan birisi de doğum kontrol ilaçlarının koruyuculuğunun hemen başlamamasıdır. İlk kutuda mutlaka partnerinizin de korunması gerekmektedir. Gecikme açısından size önerim öncelikle gebelik testi yaptırıp herhangi bir gebelşk olup olmadığını mutlaka ekarte ettirmenizdir.

Back