• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Benim eşimden buda kadın bir adım erkekten geri almaliymis her konuda ..Kadın Erkek esit değilmiş ....kocan ne derse o olurmuş ....evlilik yoksa yurumezmis ....ti ti ti ....on gündür bunu yaşıyorum kadınım gelinim ezilmeliyim

Sevgili hanimefendiler.fiziksel

Soylediginiz seyler eşitlik ile degil adaletle çözumlenebilecek seyler.adil olunursa kimse kimsenin hakkina vucut butunlugune zarar veremez.ama erkekle kadin eşittir derseniz ve toplum okrak bu soyleyislere devam edersek tecavuzde gaspta dayakta kacinilmaz olur.
Hönk!:KK57:
Eşitlik yüzünden mi tecavüz hak oluyor?Bir adım geri durunca, sinince her şey bitecek ha? Peki...
Bunu düşünen biriyle zaten tartışamam bile. Size iyi günler. :KK48:

Hönk!:KK57:
Eşitlik yüzünden mi tecavüz hak oluyor?Bir adım geri durunca, sinince her şey bitecek ha? Peki...
Bunu düşünen biriyle zaten tartışamam bile. Size iyi günler. :KK48:

Yok şimdi hakkını yeme, eşitlik yüzünden değil. Eşitlik söylemleri yapan bizler yüzünden.

Şu cümlenin üzerine ben başka bir şey diyemiyorum.
Ne diyebilirsiniz zaten hanımefendi.adalet duygusu bizim toplumun iliklerine işleseydi ve adalete vicdani sorumluluga inansaydik erkekler kadinlara bu kötülüğü yapamazdi.ben vicdanlı bir insanim bir kadina tecavuz edemem kadini asagilayamam der geçerdi.iki erkek cocugum var ve ikisinide adaletli insanlar olarak yetistirmek adina caba harciyorum.eger kadin erkek eşitligine inanirlarsa kadina saygisiz davranacaklardir.buda beni cok uzer

Yok şimdi hakkını yeme, eşitlik yüzünden değil. Eşitlik söylemleri yapan bizler yüzünden.
Tam tersi olmasın? Valla pes canınfıstığı ben şaşırdım kaldım şu anda. Tamam erkek üstündür, eşit meşit değiliz, onlar konuşacak biz susacağız dediğimizde kadın hakları için hayırlı bir adım olacakmış. Ne diyeyim yani, neresinden tutsam elimde kalıyor zaten.

Cevabimdan alinti yapan sevgili hanımefendiler ben kadın ile erkegin esitligine inanmayacak kadar özgur dusunebilen dusunduklerini dile getirebilen gerekirse gecede disari cikabilen bir insanim.soylemek istedigim eşitlik yok. erkekler ile hangi yönümüz esit söyleyebilirmisiniz.toplum erkekten evine ve cocuklarina bakmasini beklerken kadindan boyle birsey beklemiyor.rollerimiz,fiziksel ozelliklerimiz,düşünce yapilarimiz onlardan cok farklı.yanlis anlamayin ben erkekler kadinlardan guclu demiyorum.fiziksel gucun eşit olması ile esitlik ilkesini birbirine karistirmayin.tabiki vucut kaslariniz izin verirse koltukta tasirsiniz çimentoda taşirsiniz.ama gidipte inşaatta calışmazsiniz,tecavuz edemezsiniz,zorba olamazsiniz,esinizi tekme tokat dövup babasinin evine yollayamazsiniz,bugunde bir kadin cinayeti islendi turunden haberlere her aksam konu olamazsiniz,onlarca kisiyle esinizi aldatamazsiniz,tore,namus cinayetlerinde silahi tutan kisi siz olamazsiniz.
Silahı biz tutamayıp evet dini kısmına girmek istemiyorum sizin tecavüzü hak gösterdiğiniz şey erkeğin üstünlüğü değil hayranlığıdir,kadın erkek aynı günaha sahiptir yanlız kendinize yakistirdiginiz şeyler başımıza gelirse şaşırmayalım zira insan kendine güvenip değer vermiyorsa beklememelidir lütfen kadın olarak önce kendimize değer verelim beklemeyelim

Ne diyebilirsiniz zaten hanımefendi.adalet duygusu bizim toplumun iliklerine işleseydi ve adalete vicdani sorumluluga inansaydik erkekler kadinlara bu kötülüğü yapamazdi.ben vicdanlı bir insanim bir kadina tecavuz edemem kadini asagilayamam der geçerdi.iki erkek cocugum var ve ikisinide adaletli insanlar olarak yetistirmek adina caba harciyorum.eger kadin erkek eşitligine inanirlarsa kadina saygisiz davranacaklardir.buda beni cok uzer

Niye saygısızca davransınlar ki ?
Siz adalet diyorsunuz tamam da eşitlikten kasıt da zaten adalet.
Bir kadın da çimento taşıyabilir,gece sokakta yürüyebilir,evini geçindirebilir,bir erkek de çocuğuna bakabilir,evinin işini yapabilir.Bırakın artık şu düşünceleri.Toplumca verilen rollere takıntılı olmayın bu kadar.
Hala ama erkek fiziksel olarak bıdı bıdı,kadınlar duygusal bıdı bıdı...Ne yani ? Erkekler fiziksel olarak güçlü diye farklı haklar mı verelim ? Ya da biz duygusalız diye insanlar bize ayrı mı davransınlar ?

Sizler bu elestilerinizle kadina pozitif ayrimcilik uyguluyorsunuz ve bunu yaparkende erkek haklarindan yana bir cumle dahi kurmuyorsunuz.hani erkek ile kadin eşitti.oyleyse niçin erkeklerin varolmasi gereken haklarindan bahsetmiyorsunuz.erkeklere yüklediğiniz gereksiz sorumluluklardan,babalık rolunden beklediginiz aşırı hizmetlerden neden bahsetmiyorsunuz.nedir benim esim benimle evi toplar bulaşik yıkar diyorsunuz kendi sorumluluklarinizi erkege yuklemek ne zamandan beri eşitlik oldu.esiniz diyormu ki benim esim benimle ise geldi proje imzaladı,insaatta calistı,sonrada hep birlikte bir barda arkadaslarim ve esim birlikte kadeh tokusturduk.hangi erkek bunu yaptı.bana küçük bir örneklem üzerinden misal sunmayin.gercekleri gornek için penceren disari bakmaniz yeterli.

Ben kadın erkek eşitliğine inanmiyorum.bu soylemi dile getiren kadinlara ve erkeklere anlam veremiyorum.kadin ve erkek yaratilis olarak farklı varliklar.erkegin yaptigi isi kadin kadininkini erkek yapamaz.kadinlar hem başlarina birsey geldiginde erkektir bana destek olmaliydi diyorlar hemde eşitlikten bahsediyorlar.mesela hesap odenecek erkekten bekliyorlar.sorarim size hanimlar gece yarisi erkeksiz disari cikabilirmisiniz,sirtinizda cimento taşıyabilirmisiniz tabiki hayir. cogunuz market alisverisi sonrasi poşetleri bile erkegin tasimasini istiyorsunuz.poset taşimayi gectim erkegin sizi tasiyabilmesini istiyorsunuz.bu nasil eşitlik anlayişıdir.ben esitlige inanmam ama adalete ve karsilikli iliskide adil ve vicdanli olmaya inanirim.konuyu acan hanımefendi sanirim nisanliniz bir adim geride dur derken kendisinin ailesiyle olan iliskisinde araya cok girmemeniz konusunda sizi uyarmiştir.yoksa yururken bir adim geriden yürümek anlaminda kullanilmamiştir.
Tabi ki yürürken geride gitmek değil öyle birşey kaldı mı ya. Sadece ortamlarda ondan daha aktif olmamamı istiyor sanırım.diger söylediklerinize katılıyorum. Ben hiç bir zaman erkekten birşey istemeyi sevmem kendi gücüm yettiğince parça parça görürüm kendi işimi. Sonra bi tarafları kalkıyor onlara muhtacız sanıyorlar. Vall gece de 10dan sonra yürüyüşe çıktığımı 12 ye doğru ara sokaklardan tek başıma çok geçtim. Deli cesareti mi bilmem ama olabiliyor yani. Ailesi konusunda haklı olabilirsiniz çünkü bana onlarla ilgili birşey anlattığında bazen ailesini ve sevgilimi haksız buluyorum açıkça da söylüyorum ailesinin yanında da söylerim diye çekiniyor olabilir ama benim yapım bu biri haksız da ve fikrim sorulmuşsa soylerim

Sizler bu elestilerinizle kadina pozitif ayrimcilik uyguluyorsunuz ve bunu yaparkende erkek haklarindan yana bir cumle dahi kurmuyorsunuz.hani erkek ile kadin eşitti.oyleyse niçin erkeklerin varolmasi gereken haklarindan bahsetmiyorsunuz.erkeklere yüklediğiniz gereksiz sorumluluklardan,babalık rolunden beklediginiz aşırı hizmetlerden neden bahsetmiyorsunuz.nedir benim esim benimle evi toplar bulaşik yıkar diyorsunuz kendi sorumluluklarinizi erkege yuklemek ne zamandan beri eşitlik oldu.esiniz diyormu ki benim esim benimle ise geldi proje imzaladı,insaatta calistı,sonrada hep birlikte bir barda arkadaslarim ve esim birlikte kadeh tokusturduk.hangi erkek bunu yaptı.bana küçük bir örneklem üzerinden misal sunmayin.gercekleri gornek için penceren disari bakmaniz yeterli.

''Kendi sorumluluklarınızı'' derken bile kendinizle çelişiyorsunuz,çünkü siz de toplumun size cinsiyetçi bir yaklaşımla sunduğu görevleri kabullenmişsiniz.
Dilerim farkına varırsınız,iyi günler.

Niye saygısızca davransınlar ki ?
Siz adalet diyorsunuz tamam da eşitlikten kasıt da zaten adalet.
Bir kadın da çimento taşıyabilir,gece sokakta yürüyebilir,evini geçindirebilir,bir erkek de çocuğuna bakabilir,evinin işini yapabilir.Bırakın artık şu düşünceleri.Toplumca verilen rollere takıntılı olmayın bu kadar.
Hala ama erkek fiziksel olarak bıdı bıdı,kadınlar duygusal bıdı bıdı...Ne yani ? Erkekler fiziksel olarak güçlü diye farklı haklar mı verelim ? Ya da biz duygusalız diye insanlar bize ayrı mı davransınlar ?
Fiziksel guc ile esitligi karistirmayalim dedikce hala ayni seyleri soyluyorsunuz ve katı kurallarınız yuzunden soylediklerimi anlamak istemiyorsunuz.rica ederim şu kadinlar kulubunde acilan konulara bir bakin yuzde doksanı erkekten sikayetci.hesap odemekten,kucuk dusurulmekten,aldatilmaktan,dayak yemekten bahseden yuzlerce acı icinde uzgun kadin.bunlar esitlik soylemi altinda yasayan adaletsiz erkeklerin eseri.

Günaydın herkese:KK54:
Evlilikte kadın ve erkek rolleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur. Ama onun bu bakış açısı üzdü beni öyle otoriter biriside değildir normalde bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. Ben mi sevdiğime konduramıyorum sizce yoksa gerçekten öyle bir erkek mi?
Ben her konuda eşitlikten yanayım ama evlilik işleri öyle olmuyor mu anlayamadım sizin evliliğinizde durum nedir abartmalımıyım bana söylediği bu sözü yoksa normal bi erkeğin lafta kendini üstün hissetme çabası falan mıydı?Bir yorumda tam istediğim şey söylenmiş yani erkek modern olsada yaratılışı gereği hep onu pohpohlamak formaliteden de olsa ona herşeyi danışmak vs falan mı gerekli mutlu olmak için?
Sevgilin dağda mi yaşıyormuş ? Seni alıp dağa mi gelin götürecekmiş? Dağ kanunları bunlar ...cakmaktaslara komşu gideceksin sanırım ...kadın erkek hep yan yana olmalı .hatta bazen kadın bir kaç adım öne geçmeli ..

Fiziksel guc ile esitligi karistirmayalim dedikce hala ayni seyleri soyluyorsunuz ve katı kurallarınız yuzunden soylediklerimi anlamak istemiyorsunuz.rica ederim şu kadinlar kulubunde acilan konulara bir bakin yuzde doksanı erkekten sikayetci.hesap odemekten,kucuk dusurulmekten,aldatilmaktan,dayak yemekten bahseden yuzlerce acı icinde uzgun kadin.bunlar esitlik soylemi altinda yasayan adaletsiz erkeklerin eseri.

Hanımefendi şu an siz kendiniz suçluyorsunuz erkekleri ben değil.
Benim için kadın=erkek.Hemcinsim gözümde neyse erkekler de o.Bir kadın inşaatta çalışsa da garipsemem,bir erkek evinin tüm işini yapsa da.Sonuçta benim hayatım değil.

Bunu diyen erkekse o is tirt demektir

Cok ezilirsin ben sana diim

Back
X