• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın erkekten bir adım geride mi olmalı?

Erkeklerin genel görüsü bu sanırım...Ha kadın olarak evet usturuplu olmaliyiz bi ortamda gülüsümüz oturusumuz elbette düzgün olmalı ama bi adım geride olmak anlamina gelmiyor bu

Önde arkada durus olayi degil bu
Bir ortama girdiginde belli ediliyo zaten o durus
Cok bariz belli oluyor.
Heh iste aynen böyledir. Nerede ve nasıl davranacağını kişi bilir.
Biz cocuklara bile davranış egitimi verirken "istersen .........." diye başlıyoruz ,birilerinin nerede durup durmayacağımı belirlemesi hoşuma gitmez

Iiiiy ya benim esimde kadin erkek esitligine inanmayan bi adam evdeki ustunluk %60erkegin %40 kadinin ona gore kendini benimle kiyaslama ben erkegim sen bayansin yaratilis olarak bile farkliyiz bi gun dedim artik iyiki erkeksin onundeki olmasa ne yapacaktin neyin arkasina siginacaktin bilmiyorum diye, ailede oyle gormus en ufak seyde ama erkeklerimiz oyle kizim sabir edersen kazanan sen olursun bak ben sabrettim kazandim he kazandin 50 yil herseye maruz kaldin sustun sirf kadinsin diye adam 60 yasina gelince Allah korkusu oturdu icine sen senden gectin cok kazandin bravo kocanin aynisindan bi tane daha kazandirdin turk toplumunda aranan kan ustun erkek modeli cok matah bi birey saol olmasa olmazdi kazandirdiklarina minnettarim sabredip kazanan sen olmussun... ama kendime soz veriyorum oglum boyle olmayacak:dua:

evet öyle bir erkek

hayır geride durmamalı kadın aksine önde olmalı.

erkeklerin sosyal ilişkilere kafası basmıyor. sonra ali kıran başkesencilik oynuyorlar böyle.

Kadın insan,erkek ise insanoğlu. Ben kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum;kadının üstün olduğuna inanıyorum. Toplumu şekillendiren ve yön veren kadındır,Allah bile cenneti kadının ayaklarının altına serdi biz hala yok erkek önde mi olmalı ben susmalı mıyım derdindeyiz. Sadece kadın değil erkek de sevgilinizin dediği konulara dikkat etmeli,aile ortamında veya normal ortamda boş boş konuşmamalı yani özetle size söylediklerinin aynısını uygulamalı.

bazen şakasınada olsa şu yaşam bu yasak falan diyo hemen diyorum konuşma tarzın yanlış ben öyle yasağa gelemem sıkar beni konuşulur çözülür herşey diyorum. ?

adam biraz otoriter ama sana hissettirmemeye çalışıyor
muhtemelen tatlı sözle hallediyor senden isteklerini

bana göre de sen senin ailende o kendi ailesinde önde olmalı
ama asla dizginleri ele vermemeli abartmamalı
mesela eziklendiğinde cevabını eşinin cevabını bekleme

bu cümle; az konuşmak değil, açık ve net eşinin yanında kadın 2. sınıf gibi davranmalı manasındadır. Dervişin fikri neyse zikri de odur,yani şu şekil sıralayayım:
-o arakadaşlarıyla 12 ye kadar gezer ama sen 8den sonra dışarı çıkamazsın, çıksan da kavga hır gür
- O kafasına göre istediğini yapabilir ama sen danışmadan hiç bi şey alamazsın.
-o sana haber verir, sen ondan izin istersin gibi gibi gibi...
Bu gerçeklerle ne kadar erken yüzleşirsen o kadar kolay çözüm bulursun

Ben kadın erkek eşitliğine inanmiyorum.bu soylemi dile getiren kadinlara ve erkeklere anlam veremiyorum.kadin ve erkek yaratilis olarak farklı varliklar.erkegin yaptigi isi kadin kadininkini erkek yapamaz.kadinlar hem başlarina birsey geldiginde erkektir bana destek olmaliydi diyorlar hemde eşitlikten bahsediyorlar.mesela hesap odenecek erkekten bekliyorlar.sorarim size hanimlar gece yarisi erkeksiz disari cikabilirmisiniz,sirtinizda cimento taşıyabilirmisiniz tabiki hayir. cogunuz market alisverisi sonrasi poşetleri bile erkegin tasimasini istiyorsunuz.poset taşimayi gectim erkegin sizi tasiyabilmesini istiyorsunuz.bu nasil eşitlik anlayişıdir.ben esitlige inanmam ama adalete ve karsilikli iliskide adil ve vicdanli olmaya inanirim.konuyu acan hanımefendi sanirim nisanliniz bir adim geride dur derken kendisinin ailesiyle olan iliskisinde araya cok girmemeniz konusunda sizi uyarmiştir.yoksa yururken bir adim geriden yürümek anlaminda kullanilmamiştir.

Ben kadın erkek eşitliğine inanmiyorum.bu soylemi dile getiren kadinlara ve erkeklere anlam veremiyorum.kadin ve erkek yaratilis olarak farklı varliklar.erkegin yaptigi isi kadin kadininkini erkek yapamaz.kadinlar hem başlarina birsey geldiginde erkektir bana destek olmaliydi diyorlar hemde eşitlikten bahsediyorlar.mesela hesap odenecek erkekten bekliyorlar.sorarim size hanimlar gece yarisi erkeksiz disari cikabilirmisiniz,sirtinizda cimento taşıyabilirmisiniz tabiki hayir. cogunuz market alisverisi sonrasi poşetleri bile erkegin tasimasini istiyorsunuz.poset taşimayi gectim erkegin sizi tasiyabilmesini istiyorsunuz.bu nasil eşitlik anlayişıdir.ben esitlige inanmam ama adalete ve karsilikli iliskide adil ve vicdanli olmaya inanirim.konuyu acan hanımefendi sanirim nisanliniz bir adim geride dur derken kendisinin ailesiyle olan iliskisinde araya cok girmemeniz konusunda sizi uyarmiştir.yoksa yururken bir adim geriden yürümek anlaminda kullanilmamiştir.
gece yarısı bittabi dışarı tek başıma çıkarım, siz çıkamıyosunuz o sizin probleminiz. Tek başıma gardrop söküp takarım, komple koltukalrı taşıyıp evin yerini hatta odaları değiştiririm, ayrıca kendi hesabımı da kendim öderim çok şükür, şimdi ben erkek miyim sizin gözünüzde yani?? Ayrıca bunları yapamayan erkekler erkek mi olmıuyo? ERkeklik güçten ibaret mi sadece?

Gece erkeksiz çıkabilirim ki çıktım da.

Sırtımda çimento taşıyamam ama gerekirse yerde sürüklerim.

Erkek arkadaşım bana evlendiğimizde aile ortamında bende bir adım geride olman lazım çok konuşmaman lazım bildiğin konular dışında vs dedi. Ben hey heylendim tabi hemen. Eşitlik diye birşey var öyle gelenek mi olur falan dedim.(fiziksel eşitlikten bahsetmiyorum). Ki zaten çok konuşan bir insan değilim bilmediğim konularda hiç konuşmam zaten herkes bana sessiz der akrabalar içinde onun akrabalarıyla da daha fazla konuşacağımı sanmıyorum gene durum aynı olur.

Ben de cok konusan biri degilim ama bana bu sekil soylenirse ben daha cok konusurum. Ne yapmaya calisiyor ki?

Kimse kimseden ustun degildir. Erkekte kadinda yerini bilmeli. Erkek bir adim one cikinca evlilik daha iyi yurutulmez. Hele ki boyle yaptirimlarla.

machievelli machievelli Ben eşim olmadan gayet rahat dışarı çıkarım. Neden çıkamayayım?
Ha tacizcisi kapkaccisı şerefsizi ortalıkta kol geziyor evet. Evet insan çekinir ama yinede işim varsa çıkarım.
Çimento degil ama eşim 1 fındık çuvalı taşırken ben arkasında 2 tane birden sürüklüyorum :KK39:

Eşim evde bulaşıkta yıkıyor yeri geliyor bana yemekte yapıyor yeri geliyor evide süpürüyor bebegin altınıda temizliyor.
Yani gayet benim yaptığım herseyi yapıyor hatta bazı seyleri benden güzel yapıyor :KK45:

abartmışsınız biraz. geceyarısı sokağa çıkarım eskiden de çıktım gelecekte de çıkacağım.

kadın erkek aynı işleri yapabilir. kadınlar da güçlüdür narinlik boy kısalığı ve sporsuzluktan geliyor. çocukluktan sporla büyüse kadınlar çimento da taşır sırtında.

bi başıma silikon çekomastik çekip küf zımparalayıp badana boya yaptım mesela ben bi temizlik yapmaktan zor değildi. erkek işi muhabbeti lafta hep. erkeklerin kendilerini nazlamalarından.

bu kafada bir erkekle de mutlu olunmaz.

benim sevgilim araba almaya kalktığımda benle birlikte gezdi deneme sürüşüne bile o çıktıydı sonra araba kullanmayı öğretti patlamış lastik değiştirmeyi bile öğretti. şimdi uzakta bana sık sık çık dolan kafan dağılsın diye baskı yapıyor.

tam tersi bi tip olsa misal arkadaşımın eski sevgilisi adam galeri sahibinin oğluydu kadınlara araba gerekmez nereye gideceksen ben bırakırım derdi.

şimdi size hangisi normal geliyor? resmen adam özgür olmasın ki aman arabayla birine gider beni aldatır diye düşünüyor resmen tek cümleden belli.

kadın erkek eşittir ve aynı işleri yapabilir. aksini iddia ediyorsanız yaşadığınız çevre size bunu sindirtmiştir. içinize işlemiştir.

Cevabimdan alinti yapan sevgili hanımefendiler ben kadın ile erkegin esitligine inanmayacak kadar özgur dusunebilen dusunduklerini dile getirebilen gerekirse gecede disari cikabilen bir insanim.soylemek istedigim eşitlik yok. erkekler ile hangi yönümüz esit söyleyebilirmisiniz.toplum erkekten evine ve cocuklarina bakmasini beklerken kadindan boyle birsey beklemiyor.rollerimiz,fiziksel ozelliklerimiz,düşünce yapilarimiz onlardan cok farklı.yanlis anlamayin ben erkekler kadinlardan guclu demiyorum.fiziksel gucun eşit olması ile esitlik ilkesini birbirine karistirmayin.tabiki vucut kaslariniz izin verirse koltukta tasirsiniz çimentoda taşirsiniz.ama gidipte inşaatta calışmazsiniz,tecavuz edemezsiniz,zorba olamazsiniz,esinizi tekme tokat dövup babasinin evine yollayamazsiniz,bugunde bir kadin cinayeti islendi turunden haberlere her aksam konu olamazsiniz,onlarca kisiyle esinizi aldatamazsiniz,tore,namus cinayetlerinde silahi tutan kisi siz olamazsiniz.

Back
X