Kadın gözünden , erkek gözünden evlilik..

Freegril

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2007
1.727
23
683
İstanbul
Çevremde muhabbet ettiğim bayanlar evliliklerininin ne kadar güzel , ne kadar örnek , ne kadar fevkaledenin fevkinde olduğunu anlatıyor.Ama dikkati mi çeken erkeklerinde bir o kadar evliliklerini kötü anlatması.Yani evde herşey yolunda bile olsa erkekler hep olumsuz.Eşimin arkadaşlarının ,eşime anlattıklarıda öyle .Hep eşlerinin eksiklerini görüyorlar.Eşim uzun uzun anlatmaz ama bazen konu denk gelir.Ben ne kadar örnek bir çift derim.Oda hiçte öyle değil.Mehmet pek evliliğinden memnun değil der.Bu erkeklerin derdi ne.Bende eşime sende benim dedikodumu arkadaşlarına yapıyor musun diyorum.:9: Erkeklere gerçekten güven yok..

erkek boyutunu bilemiyorum pek açıkçası..
onlar bizim gibi çok fazla anlatmıyor diye düşünüyorum.
anlatan kişilerinde karakterlerine veriyorum fakat
kadınların "mış" gibi yaklaşımlarının çok olduğunu
düşünüyorum..ele güne karşı,dosta karşı,düşmana
karşı..sürekli bir karşılaştırma durumu söz konusu.:ssz:
evliliği farklı bir boyur sanıp içine düşünce yaşadığı sorunlarda
çok çabuk pes edene veyahut büyüten o kadar çok kadın var ki...
yıl 2012 ...ama ben kadınların pek çoğunun eğitimli-eğitimsiz
bilinçli bir evlilik yaptıklarını düşünmüyorum...:26:

erkeklerin kadınlar kadar güçlü, dirayetli, sabırlı, şefkatli olmamasından..

kadın hem evliliğin ağır yükünü kaldırır (çalışma hayatı, ev işleri, çocuk yapımı ve bakımı vs) hem de azıcık sevgi görse, kendini dünyanın en mutlusu addeder

erkek hem ekmek elden su gölden takılır, hem de şımarır da şımarır..

potuk yaradılışlılar..

kadın hem evliliğin ağır yükünü kaldırır (çalışma hayatı, ev işleri, çocuk yapımı ve bakımı vs) hem de azıcık sevgi görse, kendini dünyanın en mutlusu addeder

potuk yaradılışlılar..

Asudecim olayı çok güzel özetlemişsin:27:
Erkeklerin özü bencillik:31:

Son düzenleme:
erkekler kendi aralarında bizden daha samimiler sanırım eylul_başak a katılıyorum biz berbat ilişkileri bile ballandıra ballandrıa anlatırız

biz kadınların hisleri çabuk galeyana geliyor çabuk da sönüyor.memnuniyetsiz bişeyiz.bekarken ilgisizlikten evliyken kölelikten şikayet etmekten başka bişey bilmiyor çoğu kadın

Son düzenleme:
Çevremde muhabbet ettiğim bayanlar evliliklerininin ne kadar güzel , ne kadar örnek , ne kadar fevkaledenin fevkinde olduğunu anlatıyor.Ama dikkati mi çeken erkeklerinde bir o kadar evliliklerini kötü anlatması.Yani evde herşey yolunda bile olsa erkekler hep olumsuz.Eşimin arkadaşlarının ,eşime anlattıklarıda öyle .Hep eşlerinin eksiklerini görüyorlar.Eşim uzun uzun anlatmaz ama bazen konu denk gelir.Ben ne kadar örnek bir çift derim.Oda hiçte öyle değil.Mehmet pek evliliğinden memnun değil der.Bu erkeklerin derdi ne.Bende eşime sende benim dedikodumu arkadaşlarına yapıyor musun diyorum.:9: Erkeklere gerçekten güven yok..

ee erkekler mutsuz olur tabi başıboş hareket edemiyorlar kadın biraz dır dır ettimi evlilik çekilmez olur onlar için...kadınlar ise daha anaç kocalarını sahiplenme onlara cocuk gibi ilgi gösterme evimin kadını cocuklarımın anası olacam durumları...

erkeklerin derdi ne istediklerini bilmemek...

Son düzenleme:
Kadın evine işine çocuğuna kocasına bakar, Sever, paklar, sorumlulukluklarını alır
Erkek işine bakar çocuğunu karısını sever :)

Erkekler eşi ile kendi arasındaki farkı görmez . Aksine kendileirnin daha çok iş yaptığını düşünür.:ssz:
Erkekler tek bir açıya kadınlar ise 180 derecelik açıyla bakar hayata:51:

erkekler kendi aralarında bizden daha samimiler sanırım eylul_başak a katılıyorum biz berbat ilişkileri bile ballandıra ballandrıa anlatırız

biz kadınların hisleri çabuk galeyana geliyor çabuk da sönüyor.memnuniyetsiz bişeyiz.bekarken ilgisizlikten evliyken kölelikten şikayet etmekten başka bişey bilmiyor çoğu kadın

Ballandıra ballandıra anlattıkları evlilikleri bitme aşamasında bir dökülüyorlar şaşırıp kalıyorum.Bana şöyle yapardı , böyle yapardı..Erkekler herşeyi sıcağı sıcağına anlatıyor bu kesin..
Hele bazısı var yatak odasını bile anlatıyor.Tövbe tövbe...

kadınlar çok büyük hayallerle evlenir,
kocalarının bütün kötü huylarının evlenince değişeceğine inanır.
erkekler de kadınların hiçbirzaman değişmeyeceği düşünerek evlenir.
sonuç ikisi açısından da hayal kırıklığıdır.
ama erkekler için problem yok ,onlar dümdüz insanlar,hiç bir erkek sabah karım bir laf etti nedemek istedi diye düşünmez,ters bir laf edildiyse hanım sabah sabah dırdır etmiştir.
ama biz kadınlar ,kocam sabah beni öpmeyi unuttu,acaba ne oldu diye akşama kadar kurabiliriz.

Evlilik kişiliklerine uymuyor. Ben çevremde gözlüyorum hep, hemen hemen hepsi eşinden memnun ama çoğu isyanda. Çünkü kimyalarına aykırı... Onları iple bağlayan bir şey var gibi hissediyorlar.

potuk yaradılışlılar..

Ah, saydiklarini beyfedilerimiz is degil de eglenceymis gibi goruyorlar,hele gene bizden cok kazaniyorlarsa. Bir de bu gun cok yoruldum dedigim zaman bana boooooooooooooyle ocu gormus gibi bakiyo serefsiz,sanki turkce degil de japonca soylemisim de anlamamis ne dedigimi :) Sweet dreams ladies

Hayat erkeklere güsel vallahi evlilikte öyle yemek temizlik güler yüz herşey kadınlarda bir de üstüne iş hayatı offf zor kadın olmak zor. Bence bu soruyu kadına sormak daha mantıklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
kadınlar çok büyük hayallerle evlenir,
kocalarının bütün kötü huylarının evlenince değişeceğine inanır.
erkekler de kadınların hiçbirzaman değişmeyeceği düşünerek evlenir.
sonuç ikisi açısından da hayal kırıklığıdır.
ama erkekler için problem yok ,onlar dümdüz insanlar,hiç bir erkek sabah karım bir laf etti nedemek istedi diye düşünmez,ters bir laf edildiyse hanım sabah sabah dırdır etmiştir.
ama biz kadınlar ,kocam sabah beni öpmeyi unuttu,acaba ne oldu diye akşama kadar kurabiliriz.
iş bir üye nokta atışı,evet kadınlar evliliklerinin gerçeğini söylemez,sonra çıkar,ama erkekde biraz yalancıdır,mutsuzum,ilişkim yok,der ama asla vazgeçmez,kadın boşamaya çıksa boşamaz,yanı al gülüm ver gülüm,bir sahte oyun,sahte oyuncular,yaşasın bekarlık...

Back
X